maanantai 6. kesäkuuta 2011

Puutarhurin käsille... ja daaliat nyt

Puutarhurin mullanmustuttamat kädet saa helposti puhtaaksi raa´alla perunalla. Se ei kirvele niin kuin sitruuna ; )
Huomatkaa perunan muoto... : )

Viime viikolla monet ihmettelivät käsieni hyvää kuntoa, sillä kitken ja teen muitakin pihahommia paljain käsin. Salaisiuus löytyy tästä: Neko Garden Calendula-voide.
Minulla on ollut tuo purkki ehkä kuukauden ja olen aivan ihastuksissani sen hyvään tehoon. Calendula-voide on luonnonkosmetiikkaa ja siinä on mehiläisvahaa, kehäkukka-oliiviöljyä, manteliöljyä yms. ja sitä voi laittaa myös rohtuneille huulille.
Aivan huippu tuote ! Tavallista käsirasvaa saa laittaa koko ajan, muttä tätä kun laittaa iltaisin ja puuvillakäsineet käteen, se riittää.
Hyrylän Kukka-Paulassa Neko Garden Calendula-voide maksoi 16 euroa... tätä hintaa kun joku kyseli viime viikolla.
Daalioista ....
Esikasvatettu daalia on tehnyt ekan nupun, ihmeellisesti jo näin aikaisin.
Muuten se on aika matala ja näyttää kärsivän helteestä. Taidan siirtää ruukun parvekkeelta pihamaalle. Juttu ja kuvat sen istutuksesta löytyy tästä.
Pihalla kasvava `Turkulainen Pompondaalia`on myös lähtenyt hyvään kasvuun. Tämän yksilönhän saimme vaihtarina daaliaharrastajalta, blogini innoittamana : )
Juttu vaihdosta ja kuvat daalian kukista on täällä. Kaikki daaliajutut löytyy tästä.
Kohta saan osan pelakuista siirrettyä parvekkeelta pihalle ruukkuihin. Sitten laitankin enemmän kuvia pelkuista, ja muista : )
Ihanan kesäistä viikon alkua !

10 kommenttia:

 1. Kiitos tuosta rasvavinkistä!
  Koostumus kuulostaa sellaiselta, että voisi päihittää kahden kortisonin sekoitukset.

  VastaaPoista
 2. Sirkku - itse olen niin innoissani tuosta rasvasta, sillä olen etsinyt pitkään luonnonkosmetiikasta hyvää käsivoidetta. Vaikka hinta on vähän kalliimpi, rasvaa kuluu vain vähän : )
  Ja kaiken kukkuraksi, löysin uudet puuvillahanskatkin lähi ruokakaupasta : )

  VastaaPoista
 3. Kiitos, sekä peruna, että käsivoide vinkistä, minulla on ihan kauhean kuntoiset kädet ei niihin mikään ole auttanut, jos jostain saisin tuota rasvaa. Minun daaliat on kanssa melko matalia, mutta tuuheita, täytyypä käydä katsomassa onko niisssä nuppuja. Pelakuitasi jään odottelemaan :)

  VastaaPoista
 4. Hei, tuotahan pitää kokeilla tuota perunavinkkiä! Tekis mieli tonkia tosiaan ilman käsineitä, mutta käsien kunnon tietää sitten.. Peruna kokeiluun, ja jos raskis ton mainiolta kuulostavan rasvan ostaa.

  VastaaPoista
 5. Minulla on kädet ja kynnet koko ajan hyvin syvältä, sillä en osaa tehdä mitään käsineet kädessä. Tässä on ollut myös ruusunpiikki jos toinenkin ja melkein on tulehtumiakin hoidettu. Tämä on kova laji.

  Yöpöydällä on aina käsivoide, joka toimii myös hyvin.

  (Minulla on nyt esittelyssä eräs puutarha meidän läheltä. Yritän saada lisää inokkaita paljastajia;-)

  VastaaPoista
 6. kiitos vinkistä! Minulla on kädet ja kynnet aikamoisessa kunnossa puutarhassa työskentelyn jälkeen.

  VastaaPoista
 7. Rasva, johon ei ole sekoitettu vettä, on tehokasta. Ilmeisesti tuossakaan ei ole. Mun kädet on kans ollu kamalat lapoimisesta, vaikka hanskat on ollukki, mutt onneksi mulla on lampaanrasvaa. Se auttaa.

  VastaaPoista
 8. Maija - pelakuut kukkivat jo komeasti, etenkin ne joita leikkasin vain vähän. Minä odotan mielenkiinnolla sitä uuden luonnonpelakuun kukintaa.. Siirsin sen alut tänään sisältä parvekkeelle : )
  Tuota Nekon Calendula-voidetta myy ymmärtääkseni kukkakaupat, jotka myyvät Nekon lannoitteita yms.

  Laura - peruna on vanha hyvä apuväline likaisiin käsiin. Ja niitä löytyy melkein joka kodista ; ) Yksi konsti on myös se, että laittaa halpaa rasvaa käsiin ja kynsien alle, ennen pihatöitä. Näin töiden jälkeen kädet puhdistuvat helpommin. Tosin pihatöissä ne ovat sitten tosi sottaiset, hih ; )

  Leena Lumi - oi kuinka kivaa, että saat esitellä meille puutarhoja !
  Kädet on kyllä tosi kovilla... ja jalanpohjat ja varpaat ; ) On se jännä miten multa voi "värjätä" ihoa. Jalat ei lähde puhtaaksi kuin raspaamalla, ja rasvaamalla...

  Sussi - näin keväällä ja kesällä näkee käsistä, ketkä ovat puutarhaihmisiä ; )
  Kynnet on melkein pakko pitää lyhyinä näin kasvukaudella, niin käsien putsaus on paljon helpompaa.

  Eve - kyllä kunnnon rasva käsille on nyt tarpeen: )
  Ystäväni tekee itse kaikki kasvovoiteensa ja muut... hänen tekemä yleisrasva on aika paljon tuon Calendula-voiteen tapainen. Sekin on siis aika tuhtia tavaraa, ja tehokasta : )

  VastaaPoista
 9. Tuota rasvaa on helppo tehdä. Suurin työ on kehäkukan maseroiminen haluttuun pohjaöljyyn. Esim. auringonkukkaöljy on hyvä ko. tarkoitukseen. Kun öljy on tehty, lisätään himpun verran mehiläisvahaa, sulatetaan ja kaadetaan lasipurkkeihin ja that´s it. Ei tarvitse edes säilöntäainetta, koska on vedetöntä.

  VastaaPoista
 10. Hellu - kiitos tiedoista : ) Moni varmaan tekisi itse mielellään noita voiteita, niin saisi varmasti lisäaineetonta...
  Jos olisi enemmän aikaa, tekisin minäkin : )

  VastaaPoista