tiistai 14. kesäkuuta 2011

Suuri kitkemispäivä lähestyy !


Suuri kitkemispäivä

Suuri kitkemispäivä on lauantaina 18.6.2011, heti aamusta klo 13.00 asti.

Silloin kannattaa kitkeä etenkin kaikki vaikeimmat rikkaruohot. Itse aion kitkeä tämän kivikkokasviryhmän. Sinne aina pääsee heinän alkuja, tuulen tuomista siemenistä.
Oleellista on siis kitkeä rikkaruohot pois juurineen ! Juttu viime vuodelta löytyy tästä.

Tässäkin näkyy vähän heinää hopeahärkin seassa...

Kesälannoitus

Hyvä kesälannoituksen ajankohta lähestyy myös. Eli osa pitkälle jalostetuista kasveista, kuten jaloruusut, jalohortensiat, jalo- eli loistokärhöt, tarvitsevat lannoitusta myös kesällä. Vain niin ne jaksavat kukkia pitkään... lumen tuloon asti : )
Hyvä lannoitusajankohta on täydenkuun aikaan, siis kun katsotaan puutarhatyöt kuun vaiheiden mukaan. Ja jos silloin ei ehdi, voi sen tehdä seuraavana parina viikkona.

Alla kuva yhdestä Endless Summer -jalohortensiasta. Siinä on tosi hyvät nuput jo nyt. Tosin se on aika matala, verrattuna niihin, mitä näin Marketanpuistossa.

Kesäkastelu ; )

Näitä pitkälle jalostettuja täytyy myös muistaa kastella sateettomina jaksoina. Tuota Endless Summer -hortensiaa on kasteltu, mutta kuumuus selvästi rasitti sitä. Onneksi kuumat kelit loppuivat : )
Kasteluohjeita tästä.
Kaikkea ei voi kastella....marjapensaspuulle on käynyt näin. Sensijaan tavallisiin marjapensaisiin on tulossa paljon marjoja : )
Vieläkin tässä viininpunakukkaisessa jouluruusussa on kukat ! Ihanan pitkä kukinta : ) Klik

11 kommenttia:

 1. Kivikkotarhasi on komea.
  Minunkin pitäisi kitkeä jotain lauantaina, yleensä nypin ohimennessäni rikkaruohoja pois. Tämä piha on niin pieni, että kitkeminen on helppoa, varsinkin nyt kasvien valloitettua omaa tilaa.

  Mukavaa kitkemislauantaita sinulle.

  VastaaPoista
 2. Lauantaina siis kitkemään, vieraita voi tulla iltapäivällä. Ryhdyn puuhaan mielelläni, sillä kitkemistä ei ole kovin paljon. Kiitos taas hyvistä neuvoista.

  VastaaPoista
 3. Kitkemisiloa! Muut ihmiset ovat valitelleet kelien kylmenemistä ja sadetta, mutta täytyy sanoa että minä olen siitä vain iloinen, jaksaa kitkeä ym. paljon paremmin ja sade oli todellakin tervetullutta!

  VastaaPoista
 4. Tyttärellä on lauantaina synttärit, mutta täytyy yrittää ehtiä pihalle muutamaksi hetkeksi aamupäivällä:)

  VastaaPoista
 5. Minulla kanssä hopeähärkin seasta puskee kovasti heinää. Harmillista,kunen pääse kitkemään tuolloin,kuin olen markkkinoilla.

  VastaaPoista
 6. Unelma - kiitos : ) Se on totta, että kasvien lehdistön peitettyä mullan pinnan, on enää vähän kitkettävää. Poikkeuksena on juuri kivikkokasvit... niitä saa kitkeä lopun ikää ; )

  Cheri - ole hyvä : ) Onneksi Suuri kitkemispäivä on vain puolille päiville, ettei homma vaan muutu liian raskaaksi...ja ehtii tehdä lauantaina muutakin, hih ; )

  HA - kiitos : ) Kasveille (ja puutarhureille) pitkä hellejakso on tosi kova rasite, etenkin kun keväästä asti on ollut sateetonta. Meillä maa on tosi kuivaa ja kasvit oikein kaipaavat sadetta, edelleen. Tässä on kohta harkittava vakavasti sadetanssia ; )

  pioni - ilman muuta kannattaa hyödyntää hetki, etenkin niihin sitkeisiin rikkaruohoihin. Siis vuohenputkeen, juolavehnään, ohdakkeeseen... tai mitä nyt niitä kenenkin pihalla on.
  Mukavia lauantain synttärijuhlia !

  Maija - on niitä muitakin hyviä päiviä, tuo vain on se Suuri kitkemispäivä ; )
  Koetan muistaa laittaa niistä tänne blogiini... tuossa sivupalkissa Kuun vaiheiden alla on myös ajankohtia.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Sari muistutuksesta kastelu on jo hallinnassa, kiitos sateiden, mutta lannoitus pitää muistaa.

  VastaaPoista
 8. Minulla kasvaa hopeahärkin seasta oikea heinäpelto, kun se nurkkaus jäi syksyllä koluamatta ja se on ollut työlistalla koko kevään, muttakun seassa on myös tulppaaninsipuleita niin eihä sitä raaskinut kesken tulppaanien kukinna mennä kaivelemaan. Tarttis varmaan rykästä lauantaina.

  Sinulla tuo Endless Summer näyttää kasvaneen paljon isommaksi kun omassa pihassani. Oot varmaan hoitanut paremmin. Viime kesänä kukintakin jäi aika vaatimattomaksi.

  VastaaPoista
 9. Nyt tiedän mitä teen lauantaina aamupäivän.. On se kumma kun nuo rikkaruohot aina selviää talvesta.. kasvavat ja kukoistavat =D

  VastaaPoista
 10. Olemme nyt selvästi kaikki työntouhussa lauantaiaamuna:)

  VastaaPoista
 11. arleena - ole hyvä : ) Meillä edelleenkin maa on aika kuivaa... tulisipa nyt ne yösateet ; )

  santra - lannoitin niitä jalohortensioita keväällä ja nyt niitä on kasteltu... siitä tuo hyvä kasvu. Nuo kukkanuput ovat tulleet viime vuonna kasvaneisiin oksiin.
  Marketanpuiston Endless Summereissa oli tosi pitkiä ja paksuja uusia versoja... toisin kuin meidän yksilöissä ; )
  Lauantaina kannattaa kitkeä, jos vain suinkin kynnelle kykenee !

  RANTAPUIKKO - samaa olen päivitellyt itsekin. Ja pelkässä kompostimullassa ei idä hyvin muiden kuin rikkaruohojen siemenet. Sekin on ihan käsittämätöntä ; )

  Sussi - niinpä ; ) Toivotaan hyviä kitkemiskelejä, että saisi helpolla kitkettyä mahdollisimman paljon. Tuo kitkemisaika kun on noin lyhyt ; )

  VastaaPoista