torstai 2. kesäkuuta 2011

Kesäkukkien istutusta ja kaikkien aistien käyttöä....

Eilen iltapäivästa meillä alkoi kesäkukkien istutus, ja saimme sen valmiiksi tänäään aamulla. Toki nukuimme välillä ; )

Kukkia oli yli 200 ja osa ruukuista isoja. Onneksi saimme miehistä apua mullan kuskaamiseen ja ruukkujen siirtoon.

Pääoven edustalle tuli kosmoskukkaa, verbenaa, lobeliaa ja keltaista isosamettikukkaa. Lobelia on tarkka siitä, että istutettaessa sen juuripaakku on kostea. Eli juotimme lobeliat hyvin ennen istutusta : )

Terassin parvekelaatikoihin istutettiin vaaleanpunaista petuniaa ja sinistä lobeliaa. Värit sopivat kauniisti yhteen ja vaalea väri näkyy hyvin kauas, siis myös sisälle asti.

Tänään aamupäivästä kävelimme lähiympäristössä aistimassa kaikilla aisteilla. Kuvan marjaomenapensas tuoksui miedosti hyvälle, kun taas villaheisi tuoksui vähän epämiellyttävälle.

Tunnustelimme eri kasvien lehtienpinnan karheutta, ja halailimme puun runkoja. Männyn rungot tuntuivat ihanan lämpimiltä, näin viileänä aamupäivänä.

Naapurissa olevan Kiljavan Opiston pihalla kasvaa pari komeaa vanhaa tammea ja niiden alla rönsyansikkaa. Pihalla oli muitakin mielenkiintoisia kasveja, kuten keltakukallinen riippahernepuu täydessä kukassa. Kukissa oli muuten aika paljon pörriäisiä.

Iltapäivästä kävelimme metsässä keräämässä kielon lehtiä ja mustikanvarpuja, huomista päivää varten. Samalla kävelylenkillä pistäydyimme ihailemassa Kiljavan Sairaalan kaunista ja siistiä pihaa.

Kaikki Viherpeukalo -viikon jutut näet tästä. Olen tämän viikon tällä teemallisella tuetulla lomalla "kouluttajana".

6 kommenttia:

 1. Voi Sari, onpa hieno ja monipuolinen viikko siellä. Voi kunpa oisin saant olla mukana!

  VastaaPoista
 2. Huomenna meilläkin pitäisi istuttaa kukkia ruukkuihin.

  VastaaPoista
 3. Kerrassaan upeita kesäkukkia! Kyllä Sari sinun viherpeukalosi on tukevasti ihan prikulleen oikealla paikallaan. Kiitos inspiroivista kuvista!

  VastaaPoista
 4. Kielon lehtiä...? Tää jää mielenkiinnolla odottamaan mitä niistä teette. :)

  VastaaPoista
 5. Näyttää tosi kauniille! Ja taas tuli opittua uutta, en tiennyt tuota lobelian istuttamisesta.

  VastaaPoista
 6. Cheri - viikkoa suunniteltaessa ajateltiin, että jokaiselle löytyisi mielenkiintoinen aihe. Osa kun pitää yrttien viljelystä, osa vain parvekekukista ja osa pihajutuista : )

  Unelma - nyt kun kesäkuu alkoi, alkaa yöpakkasten vaara olla ohi : )
  Ja samalla vähän kylmänarat ja harvinaisemmat kesäkukatikin tulevat myyntiin... niitä lähden etsimään ensiviikolla : )

  Geranium - ole hyvä : ) Kesäkukkaistutusten suunnittelu on kivaa puuhaa. Ja aina käy niin, ettei kaikkia värisävyjä saa, joten nytkin suunnitelmaa vähän hiottiin, koko lomaporukan voimin : )

  TuijaR. - kielonlehdet tulivat astelmiin vihreiksi, mustikanvarpujen ohella, peittämään sientä. Näin aikaisin kevätkesälllä, kaikki pensaiden lehdet eivät pysy hyvinä vaan lörpähtävät. Vihreät siis piti löytää pihalta : )

  Sussi - juu, monella lobelia ei lähde kasvamaan isommaksi, vaan on samankokoinen pieni mätäs koko kesän. Syynä siihen on juuri tuo juuripaakun kuivuus istutettaessa.

  VastaaPoista