keskiviikko 16. elokuuta 2023

Sarin puutarhat -blogi täyttää 15 vuotta

 
Uskomatonta, tämä Sarin puutarhat -blogi täyttää jo 15 vuotta! Aika on mennyt ihan siivillä tätä kirjoitellessa. Blogi on pysynyt aikalailla samoissa aiheissa ja tyylissään, mitä nyt kolmisen vuotta se oli Asuntomessujen verkkosivuilla. Blogin pitäminen on ollut huikean antoisaa, mistä kiitos kuuluu etenkin teille lukijoille. Ilman teitä ei tätä blogia edes olisi enää 😊


Mistä kaikki alkoi...

Olen opettanut tosi pitkään pihasuunnittelua ja puutarhanhoitoa Espoon työväenopistossa ja Nurmijärven Opistossa. Opiskelijoilla oli aina niin paljon aiheen ulkopuolelta kysymyksiä, etten ehtinyt vastata niihin opetustuntien aikana. Siitä sain idean kirjoittaa ajankohtaisista asioista puutarhablogia, jossa voisin sitten jakaa lisää tietoa heille. 

Suorastaan yllätyin, miten suosituksi tämä blogi tuli. Nyt tilastojen mukaan täällä on lähes 5 miljoonaa sivunkatselua, mikä on ihan uskomaton määrä!


Amaryllisten säilytys ja hoito - suosituin postaus...

Edelleen suosituin postaus on tämä yli 13 vuotta vanha Amarylliksen säilyttäminen ja hoito. Onhan se ajankohtainen monessakin mielessä. Amaryllikset eli ritarinkukat eivät ole kertakäyttökukkia, vaan ne saa kukkimaan uudelleen seuraavanakin vuonna. Siis ekologisia joulukukkia. 

Muistutuksena teille, jotka olette nyt säilyttäneet amaryllikset, niin tähän aikaan niitä aletaan vähitellen ohjata lepotilaan. Siitä lisää siinä postauksessa.

Uusi postaus harmaakäenkukasta - kolmanneksi suosituin...

Välillä jokin yksittäinen blogipostaus nousee suureen suosioon. Sellainen on tämän vuoden heinäkuun Harmaakäenkukka näyttävä perenna -postaus. Se on nyt blogin koko olemassaolon kolmanneksi katsotuin eli suosituin postaus. Onhan tämä kyllä tosi näyttävä kasvi.

Sarin puutarhat oli virallinen Suomen Asuntomessujen blogi...

Reilu kymmenen vuotta sitten Suomen Asuntomessut otti yhteyttä ja esitti mielenkiintoisen ehdotuksen siirtyä heidän sivuilleen pitämään tätä blogiani. Suostuin heti. Sinne tuli myös muita bloggaajia sisutukseen, arkkitehtuuriin jne. liittyen. 
Oli todella mielenkiintoista päästä näkemään asuntomessuja eri paikkakunnilla ja mitä kaikkea siellä taustalla tapahtuu. Saimme jopa viettää yhden yön messutalossa, kun asuntomessut olivat avoinna jo yleisölle. 
Tämän jakson takia tällä blogialustalla ei ole postauksia heinäkuun 2012-syyskuun 2016 välillä.
Kuva on Mikkelin asuntomessujen kohteesta, jossa oli iso kasvihuone ja komea tukimuuri kasvihuoneen takana.

Muita mielenkiintoisia yhteistöitä...

Blogin varrella olen päässyt tekemään monenlaisia mielenkiintoisia yhteistöitä. Niissä olen oppinut paljon uutta ja olenkin tosi kiitollinen jokaisesta niistä. Näistä teen myöhemmin ihan oman postauksen.

Iso kiitos teille blogin lukijat!

Ilman teitä lukijoita, en tätä blogia kirjoittaisi. Siksi iso kiitos teille ja kiitos myös kivoista kommenteista! Lisäksi olen saanut tutustua muutamaan teihin, mikä on blogin pitämisen yksi hauska puoli. Onkin kiva nähdä aina välillä, jos ei muualla niin puutarhamessuilla.

Mietin pitkään mitä kivaa teille lukijoille keksisin, näin blogin synttäreiden kunniaksi. Koska blogi oli alun perin opiskelijoille ajateltu, niin päätin nyt laittaa pari verkkokurssia 30% alennukseen hetkeksi.

Sarin pihasuunnittelukurssi ohjaa uuden pihan suunnitteluun sekä vanhan pihan päivittämiseen. Siellä on selkeät ohjeet, miten edetä suunnittelussa alun toiveista ja tilanjaosta aina pihasuunnitelman viimeistelyyn asti.

Pihan toteutus ja istuttaminen kurssilla on ohjeet esimerkiksi miten istutetaan, tehdään pihan pohjatyöt ja kiveykset. Tänään laitoin sinne uuden videon puiden ja tuijien istuttamisen ongelmista eli miten välttää ne.

Verkkokurssit on yritykseni Puutarha Studion ja ne löytyvät www.sarinpuutarhakurssit.fi -verkkokurssialustalta. 
Ne eivät vaadi opiskelijalta kasvien tuntemista tai aiempaa kokemusta puutarhanhoidosta.Saa nähdä, kuinka pitkään tätä blogia tulee vielä pidettyä 😊

Ai niin... postauksen bannerikuvasta, mikä on nyt myös ekana kuvana, saan välillä kommentteja. Se kuva on aito ja siihen ei ole tehty mitään kuvankäsittelyjä. Kasvi on syyssyrikkä eli Budleja, joka on todellinen perhosmagneetti. Ja se näkyy hyvin kuvasta.


Puutarhaterveisin Sari


10 kommenttia:

 1. Paljon onnea pitkästä blogitaipaleesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sinä oletkin kirjoittanut blogiasi vielä kauemmin, mitä minä. Meitä taitaa olla itse asiassa vielä aika monta, jotka edelleen jatkavat innoissaan :)

   Poista
 2. Onneksi olkoon! Tuo on jo aika saavutus. Muistankin sen amaryllisjutun, se sai minutkin innostumaan kokeilemaan sipulien säilyttämistä. Toivottavasti jatkat vielä pitkään, sillä tämä ob yksi suosikkiblogeistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Amarylliksen kukat ovat tosiaan niin upeat, että on sääli heittää sitä heti kukinnan jälkeen pois. Se on yllättävän helppo saada kukkimaan seuraavana vuonna uudelleen, kunhan noudattaa ohjeita ;)
   Kiva kuulla, että pidät blogista. Saa nähdä, kauanko tätä jatkan. Ainakaan vielä ei ole käynyt mielessä sen lopettaminen.

   Poista
 3. Onneksi olkoon pitkäjänteisestä työstä. Bannerikuva on aina yhtä ihana, kaikki eläinaiheiset myös (itse en saa usein napattua kuvaa pihan vierailijoista).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Bannerikuvan ja muiden eläinaiheisten kuvien ottamisessa on ollut kyllä paljon tuuria mukana. Meidän pihalla liikkuu eläimiä eli kauas ei tarvitse mennä, mutta... pitää olla nopea, valo hyvä ja kamera käden ulottuvilla.

   Poista
 4. Lämpimät onnittelut pitkästä taipaleesta. Usein tulee postauksiasi luettua ja toisinaan vanhempiakin tietoja kaivettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kiva kuulla, että vanhemmatkin postaukset jaksavat vielä kiinnostaa. Täytyy kyllä sanoa, että itsekin välillä käyn katsomassa täältä jonkin kasvin hoito-ohjeet, kun alkaa epäilyttää muistanko varmasti oikein.

   Poista
 5. Onnittelut pitkäikäisestä ja kiinnostavasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ihana kuulla, että koet tämän blogini kiinnostavaksi. Sitä aina välillä itse epäilee, että jaksaakohan postauksiani edes kukaan lukea ;D
   Sinäkin olet kirjoittanut blogia jo tosi pitkään. Meitähän on aika monta, jotka edelleen jatkavat...

   Poista