perjantai 19. toukokuuta 2023

Mitä kuuluu esikkoniitylle nyt

Mitä kuuluu meidän esikkoniitylle nyt toukokuussa, sen jälkeen kun aloimme palauttaa sitä entiseen loistoonsa. Tässä on siis aiemmin ollut upea esikkoniitty, mikä tuhoutui lähes kokonaan kaapelin kaivun yhteydessä. Se silloin harmitti, mutta nyt näyttää jo hyvin lupaavalta.


Keltaisia ja punaisia esikkoja yhä enemmän...

Tästä kuvasta näkyy hyvin, miten esikkoniitylle on lähtenyt kasvamaan keltaisia esikkoja punaisten lisäksi. Etualalla on ne isot esikkomättäät, jotka säästyivät kaapelin kaivuulta. Kuvassa näkyy myös pieniä kukkivia esikoita. Ne on kaikki uusia taimia. Hyvältä näyttää siis.

Siellä on muutama vuohenputken alku, jotka kitkettiin kuvan oton jälkeen. Nythän ei enää ole kitkemisaika kuun mukaan eli otin kuvat eilen.

Kivasti muutama tummemman punainenkin löytyy edelleen esikkoniityltä. Ja suloinen puistolemmikki kasvaa myös esikkoniityllä, kuten ennen.

Vaaleanpunainen esikko leviää myös kivasti...

Tämä vaaleanpunainen esikko siirrettiin tähän pihan toisesta kohtaa. Tässä esikkoniityllä se on lähtenyt leviämään hyvin. Kertoo selvästi siitä, että tämä kohta on ihanteellinen esikoille.
Tämä esikko leviää siis sivurönsyistä tai juuriversoista, joten se voi olla suikeroesikkoa. 

Esikon taimia nurmikolta esikkoniitylle...

Esikkoniityn vieressä on kukkanurmikkoa ja siellä näyttää kasvavan pieniä esikkojen siementaimia. Nyt kun kuu vaihtuu, niin huomenna siirrämme taimet esikkoniitylle. Taas siis saadaan sinne lisää esikoita, jee 😊

Miltä esikkoniitty näytti ennen...

Esikkoniitty oli tosi kaunis näin keväisin ja helppohoitoinenkin, joten siksi lähdimme palauttamaan sitä entiseen loistoonsa. Se on hidas prosessi, koska kylvämme taimet itse siemenistä. Onneksi esikot kylväytyvät myös itse.

Näet kuvia siitä Esikkoniitty ja esikon kasvatus siemenistä -postauksessa. Nämä kuvat toimivat meillä myös hyvänä kannustimena näin keväällä. Jaksaa kummasti kaivaa pienetkin esikon taimet nurmikosta esikkoniitylle.

Mukavaa viikonloppua!

Puutarhaterveisin Sari


2 kommenttia:

 1. Oih, miten ihana esikkoniitty on ollut silloin ennen! Esikot ovat suosikki kukkiani ja etenkin nuo luonnonvaraisen kevätesikon näköiset esikot. Taidanpa itsekin lähteä tekemään esikkoniittyä pihalleni. Ihastuin ideaan täysin! Kiitos tästä jutusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli tosiaan ihan sykähdyttävän upea näky näin toukokuussa ja tietysti vähän myöhemminkin, kun lemmikit kukkivat komeimmillaan.
   Ole hyvä ja tee ihmeessä esikkoniitty pihallesi johonkin puolivarjoisaan kohtaan, mikä ei kesällä ole liian kuiva. Esikkoniitty on aina upea näky kukkiessaan :)

   Poista