keskiviikko 24. toukokuuta 2023

Vanhat tulppaanit yllättivät

Vanhat vaaleanpunaiset tulppaanit yllätti tänä keväänä. Monesti tällaiset pitkälle jalostetut tulppaanit kukkivat joitakin vuosia ja sitten taantuvat. Nämä sen sijaan kukkivatkin runsaammin tänä vuonna, mitä viime keväänä. Ja mikä ihaninta, peurat ja kauriit eivät ole enää vierailleet pihallamme tai eivät ainakaan ole syöneet tulppaaneja. Kiitos siitä taitaa kuulua pihalla liikkuneelle ilvekselle.


Vaaleanpunaiset vanhat tulppaanit yllättivät...

Viime keväänä vaaleanpunaisia tulppaaneja kukki neljä. Ne on olleet tässä ainakin 10 vuotta ellei jopa paljon kauemmin.
Kuva on siis viime vuodelta ja tulppaanien vieressä kasvoi silloin yksi perinteinen tiikerililja ja vanhat laventelit.

Tänä keväänä vanhoista vaaleanpunaisista tulppaaneista kukki seitsemän eli melkein puolet enemmän. Harvemmin näiden pitkälle jalostettujen tulppaanien kukinta lisääntyy näin. 
Kaiken huipuksi tiikerililjallakin on nyt kasvamassa toinen vahvan näköinen kukkavarsi. 
Ihanat yllärit 😊
Tässä kuvassa näkyy hyvin myös vanhat laventelit, jotka kasvattavat jo uutta vihreää kasvua. Siniset kukat on helmililjaa.

Vanhat valkoiset tulitulppaanit ja puupioni...

Ihmettelin tässä jo jonkin aikaa,  miten valkoiset tulitulppaanit (Tulipa fosteriana `Purissima`) ovat jääneet tänä vuonna tosi mataliksi. Ne eivät enää näy puupionin versojen yli, sillä sipuleita on istutettu puupionin ympärille.
Tässä kuvan etualalla näkyy myös ne vaaleanpunaiset tulppaanit ja tiikerililjan vihreä latva.

Siis miten ihmeessä nämä tulppaanit on nyt näin matalia... kunnes tajusin, että vanha puupioni on tänä keväänä tosi korkea. Sen puumaiset versot säilyi hyvin talven yli ja nyt niissä on jo uutta kasvua.

Kyllä huvitti, miten sitä en heti tajunnut 😂 Nimittäin tulitulppaanit on matalahkoja tulppaaneja ja yleensä ne ei ole edes näin korkeita kuin näissä kuvissa.


Kevätterveisin Sari

 

4 kommenttia:

 1. Hei, onko kepit asennettu tukea antamaan? Nämä tulppaaniyllärit ovat hyvä esimerkki siitä, että koskaan ei tiedä, mitä maasta nousee 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kepit on talvisuojaukseen liittyviä ja otetaan ne pois vasta kun yöpakkaset alkavat olla ohi. Puupioni on jäykkävartinen, joten se ei kaipaa tuentaa, kuten monet muut pionit.
   Totta, keväällä onkin aina pieni jännitys, mitä maasta nousee ja mitkä kukkii :)

   Poista
 2. Ihana puupioni, vau!
  Tuota samaa tulppaanien lisääntymistä tuntuu nyt tänä keväänä tapahtuvan vähän joka puolella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puupionin versot säilyi talven yli tosi hyvin tällä kertaa. Sen takia se on jo noin korkea ja hyvässä kasvussa. Ja nuppujakin siinä on nyt paljon. Jännitetään hieman, miten se kestää tulevat kylmät yöt.
   Tulppaaniyllärit on nyt kyllä ihania!

   Poista