keskiviikko 7. syyskuuta 2022

Ideoita ja trendejä Habitare messuilta

Tänään kävin haistelemassa ideoita ja trendejä Habitare messuilla Helsingissä. Kuten arvelin, siellä on jälleen upeasti kasveja messuosastojen somistuksena ja koristeena. Niistä saa hyviä ideoita vaikka kotona toteutettavaksi.

Esimerkiksi kuvan kukkaputouksen voisi hyvinkin toteuttaa juhlapäiväksi kotona, pienempänä toki. Siinä oli eukalyptuksen oksien pätkiä ja erilaisia kukkia pujotettu roikkumaan pitkiin siimoihin.

Upea vai mitä? Kukat on siis edelleenkin todella trendikkäitä 😊

Värikkäitä kukkia rohkeasti yhdistellen...

Aika hauskasti näkyi hyvinkin värikkäitä kukka-asetelmia, etenkin Signals 2022 trendinäyttelyssä.

Rohkeita väriyhdistelmiä oli myös muualla. Ihan kuin värejä käytettäisiin nykyään paljon enemmän, mitä aiemmin. 

Habitaren Trendinäyttely Signals 2022...

Signals trendinäyttely on aina mielenkiintoinen. Siellä kannattaa kierrellä ja katsella rauhassa sekä kuunnella teemojen esittelyt. Silloin näyttely aukeaa itselle paremmin.

Habitaren verkkosivuilla näyttelyä kuvataan näin: 
"Habitaren elämyksellinen Signals-trendinäyttely luotaa sisustuksen, asumisen ja muotoilun tulevia trendejä ja pohtii yhteiskunnallisia ilmiöitä ja megatrendejä kolmen vaihtoehtoisen teeman kautta. Näyttelyn suunnittelevat ja tuottavat trendianalyytikko Susanna Björklund ja sisustusarkkitehti SIO Sisse Collander."Tänä vuonna siellä oli parveke. Ja parvekkeella värikkäitä ja monen muotoisia kukkia.

Signals 2022 trendinäyttelyn kolme teemaa ovat Magia, Aito ja Turva. Niillä on omat värit. Lisää tietoa Habitaren sivuilta Trendinäyttely Signals.

Trendejä viherkasveissa...

Oli Habitare messuilla näkyvät kasvit aitoja tai tekokasveja, niin niistä näkee joka tapauksessa tämän hetken trendit viherkasveissa.
Isokokoinen ja siro kasvutapa on selvästi yksi trendi, niin viherkasveissa kuin ulkona monivuotisissa kasveissa ja kesäkukissa.

Rungolliset ja jämäkät puut on toinen selvä trendi. Se näkyy näin viherkasveissa sekä muissa kasveissa. Ei mikään ihme siis, että olen edelleen niin ihastunut niihin rungollisiin pelargoneihin. Ne on muuten edelleen parvekkeella ja kukkivat runsaasti.

Luonto ja luonnonmateriaalit trendinä...

Aidot luonnonmateriaalit ja ylipäätään luonto on yksi upeimmista trendeistä, minun mielestäni. Luonnonmateriaaleja näkyikin messuilla useammalla osastolla. Kuten tässä... sammalta, jäkälää, käpyjä, puupalikoita ja puuntaimia.Habitare messuille kannattaa mennä avoimin mielin aistimaan ja kokemaan. Aikaa on hyvä varata paljon, sillä nähtävää on runsaasti. Messujen herättelevin ja elämyksellisin on ehdottomasti Signals 2022 trendinäyttely. Se onkin ollut jo vuosia yksi suosikkini, mielenkiintoisten puheenvuorojen ohella. Tänäänkin tuli kuunneltua useampi, joista sain monta upeaa ideaa toteutettavaksi.

Tässä muutama postaus menneiltä Habitare messuilta...

Signals-trendinäyttely on siis perinne Habitaressa. Näyttelyn suunnittelevat ja tuottavat trendianalyytikko Susanna Björklund ja sisustusarkkitehti SIO Sisse Collander.


Puutarhaterveisin Sari 


2 kommenttia:

 1. Onpas siellä iloittelevaa kukkarunsautta! Värien käyttö on jopa yllättävän rohkeaa suomalaiseen makuun. Kiitos kuvista! Itse en pääse käymään messuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, erittäin iloittelevaa kukkarunsautta :) Signals-trendinäyttelyssä on aina hyvin värikästä ja ikään kuin "liioitellun trendikästä". Siinä nostetaan esiin tulevia trendejä. Siksi se onkin niin mielenkiintoinen näyttely. Näin puutarhaihmisenä on tosi ilahduttavaa se, että siellä on leikkokukkia ja viherkasveja. Se trendi tulee siis vielä jatkumaan.
   Oli tosi jännää katsoa nuo menneiden Signals-näyttelyiden postaukset. Niissä näkyy selvästi nyt parhaillaan olevia trendejä. Eli taitavia näyttelyn luojia.

   Poista