torstai 25. elokuuta 2022

Elokuun kitkemisaika kuun mukaan

Elokuun paras kitkemisaika kuun mukaan on parhaillaan nyt. Eli tänään ja huomenna perjantaina kannattaa kitkeä ja poistaa ei toivottuja kasveja. Ihan uusiakin ja vastaistutettuja kasvialueita on nyt hyvä käydä silmäilemässä. Rikkaruohot on nimittäin syytä poistaa ennen kuin niistä tulee ongelmia. Kuvassa on ihan uusi kasviallas, jonka mullan pinnalla on kuorikatetta. Silti siellä kasvaa jo isoja rikkaruohoja eli uudetkin alueet kaipaavat rikkaruohojen kitkemistä.

Hyvä kitkemisaika sepeli-, kivituhka- ja kivikatepihoille...

Kuvan murskepinta on pari kesää vanha ja siinä kasvaa jo paljon rikkaruohoja. Jos vieläkään näitä rikkaruohoja ei poisteta ja menee pari vuotta lisää, kohtaan muodostuu "nurmikko".
Hiekka- ja kivipinnat kannattaa puhdistaa nyt hyvinä Kitkemispäivinä, niin pinnat pysyvät pidempään rikkaruohottomina.


Sammaleen poisto kuun mukaan Kitkemispäivinä...

Sammal on kiveyksen tai asfaltin päällä vaarallisen liukas kostealla säällä, joten sammal on hyvä poistaa. Ihan kuin rikkaruohoillekin, niin sammaleen poistoon paras aika on aina nämä kuun mukaan katsotut Kitkemispäivät eli tänään ja perjantaina.
Näin komeasti sammal peittää laatoituksen, kun paikka on varjossa puun alla. Sammaleen pintaan alkaa myös kasvaa pieniä rikkaruohoja.

Oikea kitkemistekniikka ja Kitkemispäivät kuun mukaan... 

Jos haluat oppia kitkemään tehokkaasti ja haluat päästä eroon hankalista rikkaruohoista, niin Tehokas kitkeminen kuun mukaan -verkkokurssi on tehty sinulle avuksi.

Itse rakastan kitkemistä ja nautin siitä paljon. Jotta kaikilla olisi mahdollisuus oppia kitkemään tehokkaasti nauttien kitkemisestä, tein tämän täsmäkurssin edulliseen hintaan.
Tehokas kitkeminen kuun mukaan -verkkokurssi on yritykseni Puutarha Studion.

Lisätietoja kurssista näet Tehokas kitkeminen kuun mukaan, www.sarinpuutarhakurssit.fi

Kuun mukaan kitkeminen on osa ekologista puutarhanhoitoa. Kurssialustalla on myös mahdollisuus kysyä, jos tarvitset esim. lisävinkkejä kitkemiseen.

Hyvät Kitkemispäivät 24.-26.8.2022 iltapäivällä


Puutarhaterveisin Sari

2 kommenttia:

 1. Kuun mukaan kitkeminen on ihan paras keksintö! Sillä lähti isolta alueelta ruttojuuret kevyesti. Sain asfalttipihaltakin sammaleen pois, eikä vieläkään ole tullut takaisin. Olen niin innoissani tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, kuun mukaan kitkeminen on ihan parasta!
   Kiva kuulla, että sait ruttojuuren poistettua ja vielä isolta alueelta. Monihan tuskailee sen kanssa, vaikka se on tosi helppo poistaa, kun ottaa avuksi kuun mukaan ajoittamisen. Samoin on sammaleen ja monen muunkin ei toivotun kasvin kanssa.
   Kuun mukaan toimiminen on koukuttavaa, koska se helpottaa monia töitä :)

   Poista