keskiviikko 10. elokuuta 2022

Asuntomessut Naantalissa - terasseja, heiniä ja kukkia

Asuntomessut on loistava paikka käydä tutkimassa terasseja ja pihan oleskelualueita, jos suunnitelmissa on tehdä sellainen omalle pihalle. Näillä Naantalin asuntomessuilla oli joka kohteessa terassi tai useampi, sillä alueen pihoilla on säilytetty luontoa lähelle rakennuksia. Joten nyt on erityisen hyvät messut terassin suunnittelijalle... pienenä vinkkinä pihasuunnittelukurssilaisille.

Käväisin siis nyt viimeisellä viikolla Asuntomessuilla Naantalissa ja oli paljon nähtävää sekä ihanasti kukkiakin😊


Terasseja ja ideoita oleskelualueen suunnitteluun...

Pihasuunnittelussa erilaiset oleskelualueet on yksi tärkeimmistä asioista. Niiden tulee olla toimivia ja mitoitettu oikein. Jos on vaikea hahmottaa kalusteiden sijoittelua ja niiden tarvitsemaa tilaa, niin asuntomessuilta saa hyviä ideoita. Ja näkee käytännössä, kuinka paljon esimerkiksi erilaiset pöytäryhmät vievät tilaa. 
Toki se näkyy aina pihasuunnitelmapiirustuksessa, mutta moni silti epäröi sitä.

Terasseilla oli myös erilaisia sohvia ja sohvaryhmiä pöytineen.

Tulipaikkoja ja grillejä oli monessa kohteessa. Niiden suunnittelussa on erityisen tärkeää varata riittävästi tilaa, koska tuli ja kuumuus ovat jopa vaarallisia.Heiniä ja kiviä - Asuntomessut Naantalissa...

Kivasti heiniä oli käytetty niin asuntomessukohteissa kuin kaupungin istutuksissakin. Näkyi myös erilaisten heinien yhdistelyä. Katteena niillä oli eri kokoista kivikatetta. Kivikatteiden sommitteluun ja käyttöön näiltä asuntomessuilta varmasti moni saa hyviä ideoita omaan pihaan. Kannattaakin rauhassa katsella istutuksia, jotta huomaa niiden yksityiskohdat ja katteiden erot.


Kukkaniittyjä ja kukkia - Asuntomessut Naantalissa...

Kohteissa näkyi myös pienesti monivuotisia puutarhakasveja sekä yksivuotisia kesäkukkia. Osa oli istutettu näin suoraan maahan, osa oli muurialtaissa ja ruukuissa. Näilläkin kesäkukilla oli kivikate.

Ihanasti Naantalin asuntomessualueella oli monessa kohtaa erilaisia luonnonniittymäisiä alueita. Tämä kuvan alue oli tosi kaunis, hieman puutarhamainen😊

Alueelta löytyi myös yhden kukkaniityn reunalta iso hyönteishotelli.

Kukkaniityt oli upeita! Tyynemmällä säällä kukissa käy varmasti paljon perhosia ja pörriäisiä.Asuntomessut Naantalissa on vielä tämän viikon, 14.8.2022 asti. 

Puutarhaterveisin Sari4 kommenttia:

 1. Kukkaniittyjen suosio ilahduttaa. Toivoisin niissä käytettävän enemmän luonnonkukkia, noiden yksivuotisten puutarhakukkien sijaan. Meiltä löytyy hienoja pölyttäjille ja perhosille mieluisia kukkia. Osa on jopa elintärkeitä harvinaisemmille hyönteisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, meiltä löytyy tosi upeita luonnonvaraisia kukkia kukkaniityille ja kedoille. Niiden siemeniä on myös myynnissä kotimaisina eli Suomessa kasvatettuna. Vaatii kuitenkin enemmän suunnittelua, jotta niillä saa alueesta onnistuneen ja kukkarunsaan.
   Messuilla ja monessa muussakin paikassa nämä yksivuotiset puutarhakukat takaavat näyttävän kukinnan ensimmäisenä kesänä, mitä taasen luonnonkukat eivät tee. Se on yleensä syy, miksi puutarhakukkia näkee enemmän uusilla kukkaniityillä. Siellä seassa voi hyvinkin olla monivuotisia niittykukkia, jotka kukkivat vasta seuraavana kesänä ja siten niitä ei huomaa ekana kesänä.

   Poista
 2. Onpa viihtyisiä terasseja! Isoja ulko-oleskelualueita. Aivan ihania. Kivat on myös luonnollisen näköiset istutukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä terassit oli kyllä tosi upeita ja viihtyisiksi kalustettuja. Kivasti oli rottinkikalusteitakin.
   Naantalin messut on siitä erityiset, että luonnollisuus näkyi selvästi teemana. Siellä oli myös luonnonvaraista isomaksaruohoa useammassa kohtaa ja tietysti kanerva kukki säilytetyllä osalla.

   Poista