keskiviikko 26. tammikuuta 2022

Kevään amaryllis `Luna` kukkii

Tämä kevään amaryllis `Luna` kukkii nyt upeasti vihertävän valkein kukin. Olin siis suunnitellut tästä kevätamaryllistä, joka kukkisi vasta helmi-maaliskuussa. Se intoutuikin kukkimaan heti, kun istutin sen sipulin multaan. Nämä amaryllikset ovat niin yksilöllisiä.


Amaryllis `Luna` keväisen vihertävä...

Minusta tämä vihertävän valkea väri sopisi niin ihanasti keväisten ruukkukukkien kanssa, joten siksi koetin tähdätä sen kukintaa kevääksi.

Ehkä muistatkin siitä Kevätamaryllis pinkaisi kasvuun -postauksesta, tämän vinoon kasvaneen nupun. Nyt se näyttää tältä. Eli sen varsi on jossain vaiheessa vioittunut ja siksi se kasvoi näin hassusti vinoon. Aika veikeä, kun kukkia on ylhäällä varsien päissä ja myös alhaalla.


Kastelupäivän sommitelma...

Kun kastelen kasveja näin Kastelupäivänä, niitä tulee silloin siirreltyä. Siinä samalla tuli tällainen kiva sommitelma. Sopivat kyllä hyvin yhteen, vai mitä.
Amaryllis `Luna` lisäksi kuvassa takana oikealla limenvihreä sypressi ja vasemmalla huonemänty eli hopeapinja. Linkissä on kuva huonemännystä joulukuun lopulta ja nyt se on kasvattanut aika paljon jo uutta vaaleaa kasvua. Siis tosi keväinen joulupuu😊
Etualalla on vaaleankirjava kultaköynnös.

Säilytän amaryllikset taas tuttuun tapaan...

Tänään viimeksi sain palautetta blogin lukijalta, joka oli säilyttänyt viime joululta amarylliksen sipulin. Nyt se kasvattaa hänellä kukkavartta. Eli amarylliksen saa aika helposti kukkimaan uudelleen.

Joten aion taas säilyttää kaikki tämän joulun amaryllisten sipulit. Ohjeet löydät vanhemmasta postauksesta Amarylliksen säilyttäminen ja hoito.


Puutarhaterkuin Sari4 kommenttia:

 1. Kaunis ja erikoinen, en ole ennen moista nähnyt!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan aika erikoinen, kun kukkia on myös alhaalla :) Minäkään en aiemmin ole nähnyt vastaavaa.
   Itse asiassa tällainen olisi aika veikeä ruukkukukkana, jos näitä osattaisiin kasvattaa... siis kukkavarren alku on vioittunut jo sipulin sisällä ja siksi on noin matalana.

   Poista
 2. Hieno väri! Sopisi tosiaan kevätkukkien kaveriksi, mutta on toki kaunis havujen ja kultaköynnöksenkin parina. Mukavaa tammikuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihertävät kukat ja limenvihreät kasvit ovat viime aikoina olleet suosikkejani, jostain kumman syystä. Ne kyllä muistuttavat keväästä. Ehkäpä sitä kaipaa kevättä jo niin paljon, että kaikki vähänkään keväiset tuntuvat niin ihanilta :)
   Oikein mukavaa tammikuun loppua sinullekin!

   Poista