perjantai 7. helmikuuta 2020

Mitä fengshui puutarhaan?


Mitä fengshui puutarhaan tai parvekkeelle kuuluu laittaa? Mikä siellä on tosi huonoa? Onko jotain väärää, mitä ei saisi missään nimessä tehdä tai olla pihalla? Näitä kysymyksiä kuulen usein. Ja niihin on joskus todella vaikea vastata. Nimittäin jokainen piha ja ihminen on erilainen ja se näkyy aina fengshui pihasuunnitelmissa.

Mitä haluatte kuulla fengshuista?

Olen monta kertaa luvannut kirjoittaa tänne fengshuista, mutta aina se on jäänyt 😊. Joten nyt kysynkin teiltä, mitä haluaisitte kuulla siitä? Onko jotain tiettyä aihetta tai pihan aluetta, mistä haluaisitte tietää fengshuin näkökulman? Vai kiinnostaako teitä kuulla fengshui kasveista?

Fengshui ei ole tyylisuunta... 

Fengshui ei ole sama kuin itämainen tyyli tai kivikkopuutarha tai japanilainen puutarha. Fengshui on enemmänkin tapa sommitella ja sijoittaa erilaisia muotoja, värejä ja materiaaleja.... ympäristön ja asukkaiden mukaan. Eli siinä otetaan hyvin monta asiaa huomioon. Tavoitteena siinä on luoda ympäristöä, joka tukee ihmisen onnellista elämää. Mitä se sitten itse kullekin on.

Luonto ja ekologisuus fengshuissa...

Jo alun perin fengshuissa on huomioitu luonto ympärillämme, sitä vahvasti arvostaen ja kunnioittaen. Se on edelleen hyvin vahvana osana puutarha fengshuissa.

 

Olen jo kirjoittanut joistakin fengshui viherkasveista:
Mutta vähemmän on tullut kirjoiteltua puutarhasta ja pihasta fengshuin näkökulmasta.

Eli mitä haluaisitte kuulla fengshuista?


Mukavaa viikonloppua!

Terkuin Sari

Ps. olen muuten nyt viikonloppuna Minä Olen messuilla Helsingissä, Fengshui Sampon osastolla toisessa kerroksessa kahvion lähistöllä. Jos olette tulossa messuille, niin tulkaahan moikkaamaan :) 

8 kommenttia:

 1. Talon oven edusta kiinnostaa. Olen ymmärtänyt niin, että sillä olisi suurempi merkitys pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tosiaan on, että talon ulko-oven edustalla ja sisääntulolla on suuri merkitys. Ja siihen panostetaan sen takia paljon. Kiitos tärkeästä toiveesta :)

   Poista
 2. Puutarhan fengshui kiinnostaa! Kiva olisi kuulla käytännön esimerkkejä, joita voisi toteuttaa, vaikka ei ole syvällisesti perehtynyt asiaan. Vaikkapa pihan sisääntuloon jotakin. Tai millainen/ missä vesiaihe olisi hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä toiveista! Vesiaihe on fengshuissa se, jonka paikka katsotaan todella tarkkaan. Jopa pumpun käynnistämisajalla voi olla iso merkitys, etenkin yrityksille tehdyssä fengshuissa.

   Poista
 3. Kun asuu metsässä,joen rannalla ja jäkälät ja sammal peittävät kallioita,niin millainen fengsuin sitten pitää olla?Istuttaminen ei onnistu kuin ruukkuihin,eli mitä siihen ruukkuun kannattaa laittaa kasvamaan,vai pitääkö unohtaa ruukut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fengshuissa otetaan aina huomioon paikan luontainen ympäristö. Kaikki istutukset ja materiaalien valinta tulee sen, fengshui tiedon ja asukkaiden mieltymysten sovittamisesta kauniiksi kokonaisuudeksi. Täytyy tässä pohtia, saisinko tästä jonkinlaista blogipostausta :)

   Poista
 4. Haluaisin kuulla fengshui kasveista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fengshui kasveja onkin paljon, niin sisälle kuin pihalle. Olenkin tänne blogiin jo kirjoitellut osasta niistä. Ja varmasti niistä tulee vielä lisää.

   Poista