torstai 2. elokuuta 2018

Se upein pioniunikko `Flemish Antique`

Blogiyhteistyö - Korpikangas Siemen-Frö 
Tämä pioniunikko on kyllä super kaunis! Sen valkopunainen kukka on iso ja muistuttaa pionia, mutta on tietysti yksivuotinen unikko. Pioniunikkoja tulee kylvettyä joka vuosi, koska ne ovat helppoja kasvattaa ja varmoja kukkijoita. Minulla oli tätä myös viime kesänä, ja kevään Siemeniä ja kylvösuunnitelmia -postauksessa sen kuvaa moni ihasteli ja kyseli nimeä. Eli tässä nyt sen nimi 😊

Pioniunikko Papaver  `Flemish Antique` …

Sen virallinen tieteellinen nimi on Papaver somniferum `Flemissh Antique` (Paeoniflorum-Ryhmä). Onpas harvinaisen pitkä nimi, on kyllä upea kukkakin 😊


 Sen seassa kasvaa myös tummia kerrottuja unikkoja ja edessä tilliä.

 Vasemmanpuoleinen kukka on jo lakastumaan päin, ja edelleen näyttää tosi kauniilta. Yksi kukka kestää vain lyhyen aikaa, joten siemeniä kannattaa kylvää keväällä parin viikon välein.

Pioniunikon kylvö ja hoito-ohje...

Pioniunikot (Papaver somniferum Paeoniflorum-Ryhmä) ovat niitä helpoimpia siemenistä kylvettäviä noin metrin korkuisia kukkia. Siemenet kylvetään maahan touko-kesäkuussa. Kastelusta kannattaa huolehtia heti kylvön jälkeen. Tarkka kylväjä voi kylvää siemenet noin 20 cm välein, niin unikoilla on hyvin tilaa kukkiessaan.
Paikan on hyvä olla aurinkoinen ja maan lannoitettu. Koska yksi kukka kestää vain pari päivää, hyvä idea on kylvää siemeniä muutaman viikon välein, niin kukinta kestää pidempään. Pioniunikolle kasvaa pulleat siemenkodat,  ja niistä maahan tippuneet siemenet voivat säilyä talven yli ja lähteä kasvuun keväällä. Eli voi tietää ihania ylläreitä kesällä 😊

Sain tämän pioniunikko `Flemish Antique` siemenpussin blogijuttujen tekoon Korpikangas Siemen-Fröltä. Kiitos taas paljon avusta! 
Huomasin tässä samalla, että heille on tullut jo syksyn sipulit verkkokauppaan, pienenä vinkkinä.


Lisää vinkkejä siementen kylvöihin ja jatkohoitoon:

Näin kylvät siemenet sisällä
Milloin pitää kylvää siemeniä, apua!
Siementen kylmäkäsittely
Älä peitä valossa itäviä siemeniä
Taimien kouliminen omiin ruukkuihin
Taimien ruukutus
Taimien latvominen
Taimien jatkohoito
Ekat siemenet kylvetty
Tammikuun ekat kylvöt, jee!
Helmikuun kylvöjä
Maaliskuun kylvöjä
Huhtikuun kylvöjä
Toukokuun kylvöjä
Jättiverbena kylvetty
Porkkanan syyskylvö tehty!
Syyskylvöjen aika

Mukavaa elokuun alkua!

Terkuin Sari

14 kommenttia:

 1. Jännä unikko! Kävinkin jo Korpikankaalla katsastamassa sipulivalikoimaa, mutta jotenkin näillä kesähelteillä on vielä vaikea suunnata ajatuksiaan syksyn sipulikairauksiin. Jään odottelemaan ispiraatiota, joka tullee sään viilennyttyä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo unikko on niin jännä, että sitä on varmaan taas hankittava ensi keväänäkin :)
   Ihan samaa ajattelin kuumassa työhuoneessa, kun sivuja selasin. Innostuu varmasti enemmän sipulikukkien suunnitteluun ensi viikolla, kun alkaa olla normaalit kesälämpötilat :)

   Poista
 2. Onpas kaunis <3 Pioniunikoita on minullakin, kun totesin ne viime kesänä niin helpoiksi ja varmoiksi. Tosin joku voisi jalostaa niistä sellaisen lajikkeen, jonka lehdet eivät rupsahtaisi heti kukinnan jälkeen. Iloista elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioniunikot on niitä varmoja kylvökukkia, jotka kukkivat niin sateisena kuin helteisenä kesänäkin. Tosin sade pilaa nopeasti kukat.
   Itse olen leikannut niiden varret poikki, kun kukinta on ohi... ovat sen verran rumentavia. Se jalostustyö voisi kyllä olla niillä paikallaan ;) Oikein hauskaa elokuuta sinullekin!

   Poista
 3. Kauniita ovat.Tosi ihana tuo tumman ja valkopunaisen unikon sekä tillin yhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minustakin tumma unikko oikein korostaa valkopunaisen unikon väritystä, ja toisin päin. Tilli tuo sekaan kivaa keveyttä. Tätä kolmikkoa meillä on ollut jo monena vuotena :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niin minustakin, suorastaan herkullisen kaunis :)

   Poista
 5. Tosi kaunis! Minulla on pioniunikoita nyt ensimmäistä kertaa ja juuri ensimmäiset niistä ovat avautuneet. Olen kyllä ihan myyty niiden suhteen.<3 Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioniunikot ovat kyllä upeita ja niitä on monen värisiä ihanuuksia. Tässä jo hieman suunnittelen, millaista sommitelmaa voisi laittaa ensi kesäksi :)
   Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 6. Eikös tämä pioniunikko ole se vanha "valmu"? Ennen sitä oli vain tummanpunaisena, voisi sanoa mustanpunaisena. Kai se maaperäkin vaikutti väriin. Siemenkota oli lasten leikkien possu. Tikut vain jaloiksi. Ja aikuiselle askartelijakin se antaa monenlaisia mahdollisuuksia varren kanssa tai ilman. Mielestäni pomminvarma kukoistaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen unikkoja on kutsuttu valmuksi. Ehkä nimi tulee sen ruotsinkielisestä nimestä vallmo, joka taidetaan lausua valmu. Eri paikkakunnilla voi olla myös omia nimiä kasveille.
   Hauska idea tuo unikkopossu! Unikon siemenkodat on kauniita kuivakukkina ja tosiaan sopivat hyvin askarteluun, niin lasten kuin aikuistenkin.

   Poista