lauantai 18. elokuuta 2018

Paikallinen ja palveleva Handolinin Taimitarha - toivepostaus

Kaupallinen yhteistyö - Handolinin Taimitarha 

Juttua paikallisista taimitarhoista on toivottu ja heti ehdotettiin Handolinin Taimitarhaa. Joten suurella ilolla lähdin jutun tekoon. Olen ostanut heiltä vuosia taimia, ja hyvin erikoisiakin sekä niitä ekologisia paljasjuuri- ja paakkutaimia.
Taimitarha sijaitsee Nurmijärven Röykässä ja asiakkaita käy niin pääkaupunkiseudulta kuin ympäristön kunnista. Eilen kun kävin ottamassa kuvat, niin siellä oli viherrakentaja hakemassa taimia. Eli se jo kertoo palvelusta ja taimien laadusta.

Taimitarhuri suosittelee...

Tässä Matti Handolinin kolme kasvisuositusta pihoille. Eli ovat "komeita ja kestäviä". Toki kastelusta pitää huolehtia alkuvuodet sekä kuivina kesinä esimerkiksi kasteluputken kautta. Toinen tärkeä asia on hyvä ja laadukas multa. Liian ravinteikkaassa mullassa kasvit kasvavat huonon mallisiksi tai voivat jopa kuolla.
 Pilarituija  `Pyramidalis Compacta` on erittäin talvenkestävä ja tiiviskasvuinen. Se myös sietää tuulta ja aurinkoa paremmin kuin monet muut tuijat.

Kotimainen pilarikataja `Norrback` on kauniin kapean mallinen ja tiivis. Sen kasvu on hitaampaa eli ei kasva liian isoksi heti. Se kestää myös kevätaurinkoa hyvin, paljon paremmin kuin esim. `Suecica` lajike.

Muhkeakukkaiset syyshortensiat ovat varmoja elo-syyskuun kukkijoita. Nykyään niitä on montaa eri lajikettakin.  Vasemman puoleisessa puulaatikossa on punertava `Silver Dollar`. Sen kukka on ensin hohtavan valkoinen, josta se muuttuu vähitellen punertavaksi. Oikealla on  `Pinky Winky`, jonka kukat taasen muuttuvat punavalkoiset.
Syyshortensian `Early Sensation` kukat tulevat vielä vahvemman punaisiksi ja sen varret ovat myös voimakkaan punertavat. Tässä nyt muutama esimerkki syyshortensioiden lajikkeista.
Syksyn lähestyessä niiden kukkien värit vielä vahventuvat entisestään. Ne ovat siinäkin mielessä suositeltavia pensaita, että kukkivat pitkään, heinäkuulta syksyyn.


Ekologiset ja hyvin kasvuun lähtevät paakku- ja paljasjuuritaimet...

Kuvassa tuijien paakkutaimialue eli tuijien säkkipaakut on "istutettu" multaan, odottamaan asiakkaita. Näin juuristo pysyy hyvänä ja tuija lähtee hyvin kasvuun istutuksen jälkeen. Monet ammattilaiset suosivat  näitä paakkutaimia juuri niiden varmuuden takia.

Tämän tyyppiseltä näyttää paakkutaimet. Eli juuripaakku on kaivettu pellosta, ja säkkikangas pitää paakun koossa ja samalla suojaa juuristoa.
Muutama vuosi sitten istutin juuri tällaisen tuijan meidän pihalle, ja sen kasvuun lähtö oli tosi hyvä.

Paljasjuuristen pensastaimien alue näytti eilen tältä. Ovat vielä kovin vihreitä. Syksyllä ne nostetaan maasta ylös ja myydään paljasjuurisena. Niitä on myös myynnissä kevään ajan kylmähuoneesta eli ovat myyntihetkellä lehdettömiä. Kuulemma tänä kesänä parhaiten kasvuun ovat lähteneet juuri nämä paljasjuuriset taimet, jos kastelua ei ole pystynyt järjestämään riittävästi. 
Ennen pensasaidat istutettiin aina paljasjuurisista taimista, koska ne on nopea istuttaa, ovat pienikokoisia ja edullisia. Nykyään näitä ei ole myynnissä kuin harvassa myymälässä, koska vaativat kylmähuoneen. Handolinin Taimitarhalla näitä on myynnissä useammastakin pensaasta ja eri kokoja.

Palveleva taimimyymälä...

Handolinin Taimitarhan myymälästä saa myös perennoja, kesäkukkia, sipulikukkia, lannoitteita, työkaluja ja vaikka mitä, mikä vain liittyy puutarhaan. Ja mikä minusta on aina niin upeaa, heille voi antaa koko taimiluettelon, niin hankkivat tarvittavat kasvit. Helppoa kuin mikä.
Pihalla näytti olevan eilen myös kukkivia kärhöjä. Ja multaa sekä kuorikatetta säkeissä ja irtotavarana, jota voi itse lapioida peräkärryyn. Eli melkein mitä tahansa tarpeellista kyllä löytyy.
Aukioloajat, yhteystiedot ja hinnastot löytyvät kätevästi www.handolinintaimitarha.fi

Tämän postauksen toive tuli Kublo eli Keski-Uudenmaan blogit -ryhmästä. 

Kiitos Handolinin Taimitarhalle kaupallisesta blogiyhteistyöstä! Tätä oli tosi mukava tehdä 😊

Puutarhaterveisin Sari

7 kommenttia:

 1. Handolin on minullekin tuttu paikka ja voin suositella lämpimästi. Laatupaikka, jossa palvelu on asiantuntevaa ja kaikin puolin hyvää. Huomionarvoista on myös Handolinin taimitarhan siisteys ja miellyttävä ulkoasu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaankin, siellä on siistiä ja kaikki on järjestyksessä. Siihen on jo niin tottunut, että se tuntuu ihan itsestään selvyydeltä ;)
   Juuri huomasin, että Handolinin Taimitarha täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Siis ei ihme, että heillä on niin paljon asiantuntemusta kasveista ja pihanteosta.

   Poista
 2. Kiitos tästä kirjoituksesta 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Nyt alkaakin muuten vuoden paras istutusaika näille kaikille talvenkestäville kasveille. Nimittäin syysistutuksia ei tarvitse kastella kuin murto-osan siitä, mitä kevätistutuksia pitää kastella.

   Poista
 3. Puutarhan alamäki alkoi sukupolvenvaihdoksesta. En suosittele enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kyllä huomannut eroa. Voi tietysti olla, että uudella jatkajalla menee hetki, ennen kuin "täyttää Matin isot saappaat" :)

   Poista
 4. Ihmeellistä sekoilua hintojen kanssa ja ylimielistä asennetta pojalla. Ei tule olemaan kauaa pystyssä tuollaisella palveluasenteella.

  VastaaPoista