tiistai 31. heinäkuuta 2018

Valkoisilla kukilla metallista viilennystä

Blogiyhteistyö - Huiskula
Valkoinen väri on tunnetusti viileän tyylikäs. Fengshuissa metalli-elementin edustajana sen koetaan auttavan, jos on liikaa tulta kuten nyt. Eli kun on liian lämmintä tai muuten tulista menoa. Silloin kannattaa ottaa valkoinen väri käyttöön. Joten nyt tein työpöydälle vaalean kukkakimpun valkoisista ruusuista ja luonnonkasveista.

Kukkakimpun tekoon pari niksiä...

1. Luonnonkukat kannattaa kerätä jo aamulla ja laittaa ne imemään vettä viileään tilaan, jos mahdollista. Näin ne kestävät pidempään kauniina.
 2. Kukkien varsista kannattaa riipiä pois kaikki lehdet jo etukäteen, ennen kuin kokoaa kimpun.

3. Tämän tyyppinen kukkakimppu pysyy paremmin koossa ja on kauniimpi maljakossa, kun sen sitoo vaikka kumilenkillä


 4. On ehkä syytä tarkistaa etukäteen, tuoksuvatko kukat vahvasti. Nämä kimpun siankärsämöt tuoksuvat yhden mielestä pistävälle, mutta omaan nenääni tuoksu on ihan ok. Joten hänelle tämä kimppu sopisi paremmin ulos, vaikka terassin varjoisalle pöydälle.

Sain ruusut Huiskulasta blogijutun tekoon. Kiitos taas heille avusta!

Fengshuin metalli-elementti...

Fengshuissa on viisi elementtiä eli vesi, puu, tuli, maa ja metalli. Kuhunkin liittyy omat värinsä ja muotonsa yms. Esimerkiksi kuumuus on tuli-elementtiä ja jos sitä on liikaa, eikä sitä voi poistaa, sen vaikutusta lievennetään muilla elementeillä. Tässä tapauksessa metallilla eli valkoisella tai harmaalla värillä.
Lisämielenkiinnon tähän tuo se, että meillä ihmisillä katsotaan myös olevan kiinalaisessa astrologiassa tiettyjä elementtejä, mitkä määräytyvät syntyhetken mukaan. Ja esimerkiksi puu-elementtiä omaavat ihmiset voivat kokea tämän pitkän kuuman jakson tosi uuvuttavana. Ja heille sopiikin nyt valkoiset kukat 😊

Fengshui-elementit kukissa, maljakoissa, ruukuissa ja puutarhassa...

Näitä viittä elementtiä käytetään kukkakimpuissa ja ruukuissa, kun halutaan nopeasti ja helposti tehdä fengshui-korjauksia sisutukseen. Yleensä kotiin ei sovi saman väriset kukat ympäri vuoden, vaan vuodenajat tai asukkaiden astrologiset kartat vaativat pientä muutosta väreissä. Muutokset ovat tosi pieniä, sopivasti kukilla tehtäviä.
Samat viisi elementtiä ovat myös terassilla, parvekkeella ja puutarhassa. Niihinkin on kasveilla helppo tehdä korjauksia. Jo kuukauden kuluttua tarvitaan toisenlaista elementtiä, ainakin minun työpöydän kukkakimppuun. Vanha postaus siitä Miksi syksyllä valkoiset kukat ei aina miellytä.

Jos sinua kiinnostaa aihe lisää, tietoa löytyy Puutarha Studion nettisivuilta.

Upeaa viikkoa!

Terkuin Sari

4 kommenttia:

 1. Erikoinen yhdistelmä kimpussasi. Itselle ei tulisi ikipäivinä mieleenkään yhdistää tuota ojanpenkan kukkaa hienoon ruusuun. Näyttää kyllä kauniilta yhdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ollutkin aika jännä yhdistelmä :) Keksin tuon idean, kun näin siankärsämöt runsaina yhdessä kohtaa ja ehdinkin ottaa ne juuri ennen kuin leikkuri tuli paikalle. Vähän oli mukana siis hyvää tuuria.

   Poista
 2. Ihana yhdistelmä!
  Valkoinen on lempivärini kukissa ja tykkään valtavasti siankärsämöstä ja tietysti ruusuistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina :) Siankärsämöt näyttivät ihan joltain "aidolta leikkokukalta" tässä kimpussa. Jos sen lehtiä ei olisi nähnyt, olisi voinut luulla sitä joksikin ihan muuksi. Nyt ne ovat jo kellertävän sävyisiä, mutta edelleen tosi kauniita valkoisten ruusujen seassa. Valkoiset kukat ovat minustakin niin kauniita... ja muunkin väriset ;)

   Poista