tiistai 24. heinäkuuta 2018

Tuoksuva eukalyptus kuumalla parvekkeella

Minulla on nyt eukalyptus ensimmäistä kertaa parvekkeella, ja näyttää oikein viihtyvän sen kuumuudessa. Eukalyptus ei ole kärsinyt edes siitä, että multa on kuivahtanut monta kertaa. Siitä tuli nyt suosikkini! Kun sitä ohimennen hieman  hipaisee tai oksat heilahtavat, ilmaan leijuu ihana eukalyptuksen aromaattinen tuoksu.

Harmaat pyöreät lehdet...

Tämän eukalyptuksen lehdet ovat kivan pyöreät ja harmaat. Siis selvästi metalli-elementin edustaja fengshuissa. Eli tätä voisi käyttää alueella, jossa kaivataan lisää metallia tai sen tuomaa jämäkkyyttä.

Latvoista huomaa hyvin, jos se kaipaa kastelua kiireesti. Ne nimittäin nuokkuvat helposti alaspäin. Kuvassa ne sojottavat vähän joka suuntaan, koska otin kuvan heti istutuksen jälkeen 😊


Eukalyptukselle isompi ruukku...

Tuli vähän kiire istuttaa tämä isompaan ruukkuun, sillä nyt on enää pari päivää hyvää istutusaikaa kuun mukaan. Seuraava ajankohta on vasta reilun kahden viikon päästä.  


Ei mikään ihme, että eukalyptus vaati kastelua pari kertaa päivässä. Multapaakku oli ihan täynnä juuria. Olipa hyvä, että ehdin istuttaa sen nyt jo isompaan ruukkuun.

Ylempänä oli kuva eukalyptuksesta ennen istutusta. Siitä näkee hyvin, miten sen oksat sojottavat joka suuntaan. Joten päätin sitoa sitä vähän supumpaan. Nyt se näyttää paremmalta ja ei peitä noita mehiruusukkeita.

Eukalyptuksen hoito-ohjeet...

Eukalyptus (Eucalyptus) viihtyy parhaiten runsaassa auringonvalossa ja lämpimässä.  Kesällä sitä kastellaan ja lannoitetaan säännöllisesti. Ja sietää mullan kuivahtamiset, mikä on iso etu kesähelteillä.
Kuulemma eukalyptukset menevät myös huoneenlämmössä ja vähän viileämmässäkin. Voisin kuvitella, että talven pimeimpään aikaan lehdet pysyvät kauneimpana viileähköllä ikkunalla ja niukalla kastelulla.
Suurin osa eukalyptuksista on muuten kotoisin Australiasta tai sieltä suunnalta ja ovat siellä isoja puita.

Etu blogin lukijoille...

Huomasithan lisäedun blogin lukijoille Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -verkkokurssin ostosta. 
Eli 10 nopeinta saa kaupan päälle Kuu ja sää Päiväkirja 2018, kuponki koodilla: päiväkirja
Verkkokurssi sivulle pääset Kuun vaiheet ja puutarhanhoito, klik 

Raikkain sadeterkuin Sari

4 kommenttia:

 1. Eukalyptukset ovat kerrassaan upeita. Tykkään käyttää niitä kimpuissa ja ne sopivat ihanasti kransseihin. Olen monesti meinannut ostaa ruukkutaimen, mutta ovat olleet jotenkin kärsineen oloisia ja ovat jääneet kauppaan. Mutta jos tulee terhakka ruukkutaimi vastaan, aion kyllä kotiuttaa sen. Kiitos hoitovinkeistä!😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eukalyptuskranssit on super ihania! Ja niiden värikin pysyy hyvänä pitkään.
   Ostin tämän omani joskus kesäkuussa ja aika kivasti on kasvanut, vaikka olikin näin pitkään ostoruukussa ;)
   Jännä nähdä, saanko sen viihtymään talven yli asuinhuoneessa.

   Poista
 2. En ole tiennyt, että niitä saa myös ruukkukasveina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä näkyi keväällä myynnissä kesäkukkaistutuksiin. Muistaakseni olen nähnyt niitä kaupungin ruukkuistutuksissakin. Sopisi hyvin vaikka heinien kanssa :)

   Poista