perjantai 20. heinäkuuta 2018

Kuun vaiheet ja puutarhanhoito suunnittelussa

Mainos - Sarin puutarhakurssit/Puutarha Studio
Nyt on hyvä aika suunnitella, mitä muutoksia piha kaipaa ja mitä puutarhatöitä on edessäpäin. Tärkeää on ajoittaa ne oikein, jotta lopputulos on hyvä. Eli käyttää kuun vaiheita apuna. Jos et vielä osaa, niin opit helposti sen verkkokurssillani.

Kuivuudesta kärsivien maan parannus...

Yläkuvassa ryhmäruusupenkki selvästi kärsi kuivuudesta. Emme siis kastelleet sitä kuin muutaman kerran juurikastelijalla. Samoin tulikellukat syysleimupenkin reunassa kituivat myös, ja niitä ei kasteltu kertaakaan. Nämä kohdat pitää kunnostaa siis elokuussa kasvavan kuun aikaan.

Kylvöjä ja kasvien siirtelyä oikeille paikoilleen...

Alkukesällä oli niin kuivaa, että siemenistä lähteneet perennat päätettiin siirtää oikeille paikoilleen vasta myöhemmin sateiden saapuessa. Eli se homma on edessä. Samoin sormustinkukkia pitäisi pika pikaa kylvää lisää, jotta kukkisivat jo ensi kesänä. Nimittäin tänä vuonna sormustinkukkia oli tosi vähän.

Kukkanurmikon tekeminen...

Odotan oikein innolla kukkanurmikon tekemistä tämän kellastuneen nurmikon tilalle. Senkin pitäisi jo osittain kukkia ensi kesänä. Vielä en ole valinnut kasvilajeja tarkkaan, mutta onneksi tässä on aikaa. Eli tähän tulee kuivanpaikan kukkanurmikko, joka kukkisi keväästä syksyyn. Se ei siis ole luonnonnurmikko, mikä on ihan eri asia. Lisää kukkanurmikosta Kukkanurmikko perhosten ja kimalaisten pelastus. Tämä homma taitaa mennä syyskuun puolelle.

Uusien mansikan taimien istutus...

Mansikkamaa kunnostettiin biohiilellä keväällä ja nyt siihen pitäisi istuttaa mansikan taimet. Lajike on vielä vähän auki, sillä pitää miettiä kumpi on tärkeämpää mansikan maku vai taudinkestävyys. Ja olisi aivan mahtavaa, jos saataisiin istutettua ne elokuun parhaimpana marjojen istutuspäivänä 12.8. tai 19.-21.8. eli kasvavan kuun hedelmäpäivinä 😁
Facebookissa eilen vinkkasinkin, että marjojen säilöntäaika ei ole tällä viikolla vaan vasta ensi viikolla, kuun mukaan. Maku ja säilyvyys on silloin parempi. Esimerkiksi tästä ja huonoimmista säilöntäpäivistä on lisää kurssilla.

 Mansikkamaa näyttää nyt tältä.

Kitkeminen ja vesakon hävitys...

Ensi viikolla alkaa taas kitkeminen, tosin eipä sitä paljon ole. Nämä sateet saattavat kyllä herättää rikkaruohojen siemenet kasvuun. Kesän parhaat kitkemispäivät -postauksesta näkee ne pari elokuun päivää. Vuoden parhaat vesakon hävityspäivät lähestyy -postaukseen lisäsin myös elokuun päivät.

Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -verkkokurssi...

Eli jos haluat oppia ajoittamaan puutarhatöitä luonnonrytmien eli kuun vaiheiden mukaan, siihen on  Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -verkkokurssi. Kurssi sisältää varsinaisen kurssimateriaalin lisäksi:
 • Vuosikalenterin puutarhan töistä, joka helpottaa suunnittelua. 
 • Siementen kylvöajat -taulukon, jossa huomioidaan esikasvatettavat, perennat ja syyskylvöt. 
 • Kuun vaiheet puutarhanhoidossa -facebook ryhmän, jossa on helppo keskustella aiheesta.

Etu blogin lukijoille...

Nyt blogin lukijoille on tarjolla etu eli 20 ensimmäistä Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -verkkokurssin ostajaa saa Kuu ja sää Päiväkirja 2018. Kurssin hinta on 45 euroa ja päiväkirjan hinta oli vuoden alussa 22 euroa. Päiväkirjassa on samat tiedot kuin Wanhan ajan Kuukalenterissa. Siinä on vain enemmän kirjoitustilaa omille muistiinpanoille.
Edun saa verkkokaupasta Kupongin koodilla: päiväkirja

Koska verkkokurssille tarvitsee ilmoittaa vain nimi ja sähköpostiosoite, niin postiosoite tulee lähettää sähköpostilla kurssin sivulta, kun kurssille on kirjautunut. Se tulee suoraan minulle. En kerää osoitteita rekisteriin, vaan ainoastaan käytän niitä postitukseen.
Ja jos tulee mieleen jotain kysyttävää, niin blogin sivupalkissa tai Puutarha Studion nettisivuilla on yhteystietoni eli sähköpostiosoitteeni.


Siis 20 nopeinta Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -verkkokurssin ostajaa saa Kuu ja sää Päiväkirjan 2018 (Yläkuu kustannus), Suomeen postitettuna.

Mukavaa viikonloppua!

Terkuin Sari

2 kommenttia:

 1. Mikä sininen kuka on ruusujen seassa? Näyttää kauniilta yhdistelmältä. Tyhmä kysymys, mutta miten ruusut on kärsineet kuivuudesta, kun ne kuvasaa on noin kauniita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinertävät ovat vanhoja laventeleja, siis sitä tavallista tähkälaventelia. Joskus tosi kauan aikaa sitten kylvin ne siemenistä.
   Kuvan ryhmäruusut on aika matalia ja vähäversoisia. Onneksi kukkivat kuitenkin hyvin, vaikka kukatkin ovat aavistuksen verran pienempiä mitä yleensä. Toisesta kuvakulmasta kuvattuna, totuus paljastuisi ;)

   Poista