torstai 5. heinäkuuta 2018

Kuvia Porin Asuntomessujen pihoista

Käväisin tänään Porin Asuntomessujen Mediapäivällä ja tässä teille hieman kuvia sieltä. Näillä messuilla pihat ovat todella pieniä ja siksikin terassit ovat se isoin juttu. Talot ovat lähekkäin ja talojen välissä oli kasviaitaa tai puuaitaa tai korkeaa seinämää.

Kohde 13, Talo Lintula...

Kuvan kohde 13, Talo Lintulan piha oli ehdoton suosikkini. Se oli kaunis, ja samalla käytännöllinen sekä piha oli myös huolellisesti toteutettu. Katsokaas terassitakan edustan liuskekiveystä ja puupation kohtaamista. Huikean hienoa työtä!

Kaunista, ja on varmasti vaatinut aikaa sekä viitseliäisyyttä. Kerrassaan ihana!

 Terassi toiselta suunnalta kuvattuna. Portaiden edessä oli myös liuskekiveä ja oikealla aidassa metallinen taideteos.

Talon kulmalla ruukuissa oli yrttitarha, ja kulman takaa pilkotti lastenmaja.

Tässä aidan taideteos lähempää. Se antoi kivasti ilmettä ja rikkoi aitalinjaa.

Toisella puolella taloa oli pieni aamukahviterassi. Kuten kuvasta näkyy, talon ja naapuria vasten olevan korkean seinämän väli oli aika pieni. Mutta katsokaas kasveja... upean isoja taimia! Niillä oli saatu heti näyttävä piha.

Korkeaa seinämää vasten oli istutettu villiviiniä. Niiden tueksi oli laitettu köynnösvaijerit vinosti. Loisto idea saada mielenkiintoinen istutus. Se muuten näkyi ikkunasta sisälle. 
Tämän talon tulevissa asukkaissa on selvästi viherpeukalo tai kauneutta arvostava ja siihen satsaava.
Pihan suunnitteli ja toteutti Piha.si ja siinä oli haettu hieman itämaista teemaa. 

Kaunis kivikate... 

Kohteessa 15, Kastelli Viva, oli kasviryhmälle laitettu kaunis kivikate, jossa oli pientä ja isoa kiveä sekaisin. Kivet olivat kivasti punertavia, kun betonikiveys oli harmaa. Kun katsotte puuaitaa, niin huomaatte missä kulkee kahden pihan raja. Monella pihalla oli avoin näkyvyys naapurin pihalle. Tässä puuaidan takana oli katu.

Selkeää linjaa...

Kohteissa löytyi myös hyvin selkeälinjaisia pihoja. Kuvassa näkyy kohteen 10, Pori Energia Valovoima, lähes koko piha ja itse talo on oikeassa reunassa. Valkean seinämän ja muurin kulmauksessa oli betonipenkit ja grilli.

Messuterkuin Sari

8 kommenttia:

 1. Kohde 13 on näistä minunkin suosikkini. Selkeä ja moderni, mutta kuitenkin kotoisan oloinen. Sopii ympäristöönsä. Kiitos kuvakierroksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kohteen näki kadulta, niin se lumosi heti rehevyydellään ja isoilla tuijilla. Siinä pihassa ei muuten ollut yhtään nurmikkoa. Ja kuvassa näkyvä hiekkapinta jää kuulemma sellaiseksi.

   Poista
 2. Mielenkiintoisia kohteita. Tänä vuonna luen messupostauksia tosi innokkaasti, kun olen itsekin viimein menossa messuille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvä idea lukea messupostauksia etukäteen. Silloin saa jo tuntuma alueesta ja osaa jopa valita kohteet, joissa ehdottomasti haluaa käydä. Nyt messualue on niin pieni, että todennäköisesti sen ehtii kiertämään kokonaankin :)

   Poista
 3. Kohde 13 oli lempparini. Muut olivat liian vähäkasvisia makuuni. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ollutkin upea piha! Kaikkein koomisimpia pihoja en viitsinyt tänne laittaa, ainakaan vielä ;)

   Poista
 4. Ensimmäinen on ihana, ja taideteos upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin myös heti siihen pihaan. Erottui huikeasti muista pihoista ja näki heti, että ammattilainen oli sen suunnitellut ja myös rakentanut.
   Kuulemma se taideteos tullaan vielä valaisemaan. Voin kuvitella, miten upealta se näyttää lämpiminä elokuun iltoina terassilla istuskellessa.

   Poista