keskiviikko 1. marraskuuta 2023

Kultaimarre kasvaa yhä isommaksi

 
Kultaimarre kasvaa yhä vain isommaksi, vaikka se oli tämän kesän sisällä. Se on siis saniainen ja huonekasvi. Saniaisten tapaan se on hieman vaateliaampi kasvi saada viihtymään. Tosin tämä kultaimarre on ollut erittäin helppohoitoinen.

Paljon uusia versoja...

Se kasvattaa läpi vuoden uusia versoja mullasta. Kun valo vähenee näin talvea kohti, osa sen uusista versojen aluista kellastuu. Se on siis ihan normaalia tähän aikaan.

Kultaimarre `Davana` kasvaa isommaksi...

Tältä kultaimarre näyttää nyt. Se on hyvin lehtevä ja kuulemma kuulemma näyttää ihan salaatilta. Kesällä vaihdoin sille isomman ruukun, koska vanha ruukku oli aivan täynnä juuria. Jopa niin täynnä, että ruukku piti leikata halki, jotta sen sai pois.

Kultaimarre oli vielä näin pieni lokakuussa 2022. Se on kasvanut vuodessa ihan hurjan paljon.

Tällainen raasku se oli marraskuussa 2021 eli kultaimarre kasvaa yhä isommaksi, hyvällä hoidolla.

Kultaimarre on helppohoitoinen...

Olen siis kastellut tätä tarkasti kuun mukaan, sillä se vaatii kastelua kesäaikaan useamman kerran viikossa. Sen multa ei saa päästä kuivumaan, mutta sitä ei myöskään ole hyvä kastella huonoina ajankohtina eli Älä kastele -päivinä.

Samoin olen lannoittanut sitä ja vaihtanut sille isomman ruukun kuun mukaan hyvänä ajankohtana. En ole sumutellut sitä vedellä koskaan ja näköjään se pärjää ilmankin.

Oleellista on tietysti valita sille hyvä paikka. Se ei pidä siitä, että aurinko paistaa sen lehtiin. Muuten paikan on hyvä olla valoisa.


Puutarhaterveisin Sari



2 kommenttia:

  1. Ompa komea! Näyttää minunkin silmiin enemmän salaatilta, kuin saniaiselta ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ei tosiaan muistuta lainkaan tavallista saniaista. Eräs tuttu kerran tässä kysyi minulta, miksi kasvatan salaattia viherkasvina... onneksi hän ei kuitenkaan alkanut syödä sitä :)

      Poista