keskiviikko 4. elokuuta 2021

Ideoita viljelylaatikoihin Lohjan asuntomessuilta

Tässä ideoita viljelylaatikoihin Lohjan asuntomessuilta. Laitoin nyt paljon kuiva, sillä kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, vai miten se nyt menikään 😊 Kuvat on otettu tänään, kun kävin messuilla. Yllätyin ihan miten kätevää sinne oli mennä bussilla. Eli Helsingin Kampista pääsi suoraan asuntomessualueen portille ja samalta pysäkiltä takaisin Kamppiin. Ihan mahtavasti järjestetty!


Kolmion muotoinen viljelylaatikko...

Viljelylaatikon muoto voi olla mikä tahansa. Eli sen voi tehdä vaikka terassin kulmaan sopivaksi. Yläkuvassa on hauska kolmion muotoinen laatikko täynnä yrttejä.


Lastulevystä viljelylaatikko...

Tällä viljelylaatikolla on kaunis pinta ja ymmärtääkseni ainakin osa näistä kestää ulkona sadetta. Mutta liukeneeko levystä multaan jotain, mikä ei olekaan turvallista syötävien kasvien mullassa. Sitä en osaa sanoa.


Laudasta viljelylaatikot reunalaudalla tai ilman...

Aika monet haluavat tehdä itse viljelylaatikot, koska silloin ne saa halutun korkuisiksi ja tilaan sopivan kokoisiksi. Jotkut haluaa istua reunalla, jotta selkä ei rasitu kun kylvää tai kitkee. Silloin laatikon reunalla on hyvä olla reunalauta istuimena.


Minkä näköisiä laatikoista sitten tulee, riippuu paljon tekijästä 😊


Miten metallilaatikko toimii kasveilla...

Alla oleva laatikko oli ymmärtääkseni terästä, ainakin tuossa lapussa luki niin. Se voisi selittää miksi nämä kasvit ovat hieman kituvan näköisiä. Toki ne ovat voineet kärsiä myös kuumuudesta ja kuivuudesta, helteitä kun oli niin pitkään. 
Metallilaatikon ongelmana voi olla se, että se kuumenee liikaa auringossa, jolloin multa tulee kasveille liian kuumaksi.

Suositut lavakaulukset viljelylaatikkoina...

Jos haluaa viljelylaatikon nyt heti tänään, helpointa on ostaa lavakaulus ja täyttää se mullalla. Tässä nämä kummatkin lavakaulukset on sävytetty jollain pintakäsittelyaineella. Yhteen lavakaulukseen tulee niin vähän multaa, että siinä viihtyy hyvin vain tietyt yrtit ja muut pienijuuriset.


Lapsille oma viljelylaatikko - Villa Kokkokallio...

Kävin tänään myös kohteessa 25 Villa Kokkokallio, jonka pihan olen suunnitellut. Siinä kun juttelin isäntäväen kanssa, niin hauskasti heidän pieni apulainen ryhtyi pihahommiin 😍


Villa Kokkokalliossa leikkimökin vieressä on viljelylaatikko lapsille. Ihanasti ovat löytäneet siihen pientä auringonkukkaa ja minitomaatin taimen.

Lapsille onkin kiva antaa oma viljelylaatikko, johon he saavat itse valita kasvit ja itse hoitaa niitä, aikuisten pienellä avustuksella.

Lisää postauksia Lohjan asuntomessuilta...


Asuntomessut Lohjalla 9.7.-8.8.2021, lisää infoa täältä.


Puutarhaterveisin Sari
2 kommenttia:

 1. Onpas siellä rehevää ja hyvin hoidetun näköistä. Ei uskoisi olleen sateeton kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko messualue näyttää tosi hyvin hoidetulta ja siistiltä. Vaikka oli niin kuivaa ja kuumaa, niin vain muutamassa kohteessa jokunen kasvi on hieman päässyt kuivumaan.
   Ja näitä viljelylaatikoita on selvästi hoidettu innokkaasti, kun niiden kasvit on niin reheviä :)

   Poista