keskiviikko 28. lokakuuta 2020

Ennakkokuvia Lohjan asuntomessualueelta

Kävin tänään Lohjan asuntomessualueella median ennakkopäivässä. Tässä siis hieman ennakkokuvia ensi kesän asuntomessuilta. Asuntomessualue on Lohjanjärven rannalla ja aika monesta asunnosta olikin järvinäkymä. Tämä kuva on otettu Talo Sensun kattoterassilta ja heillä oli jo viherkatto istutettu. Tosi mielenkiintoista nähdä, miltä se näyttää ensi kesänä.


Puita ja sepeliä...

Pihat olivat vielä sepelillä suurimmaksi osaksi. Aika erikoiset puuistutukset huomasin yhdellä pihalla. Hmmm... onkohan nämä väliaikaisesti istutettu näin.


Talo omenapuun ympärille...

Kohde Pyörre tulee olemaan myös erittäin mielenkiintoinen. Talo on pyöreän muotoinen ja sen sisäpihalle on tulossa iso omenapuu. Talo siis rakennetaan omenapuun ympärille. Talo on kiertotalouden mallitalo, joten jännä nähdä, millainen piha siihen tulee. Siis sen ison omenapuun lisäksi.

Lohjan asuntomessualuetta ylhäältä kuvattuna...

Kuvassa Lohjan asuntomessualuetta tänään 28.10.2020. Lohjanjärvi on oikealla. Alemmassa kuvassa järvi näkyy hieman. Talojen ja järven väliin tulee puisto. Kuvat on otettu messualueen kerrostalon kattoterassilta.Mielenkiintoinen Villa Kokkokallio...

Villa Kokkokallio on asuntomessujen korjausrakennuskohde. Talo on valmistunut 1928 ja sillä on erikoinen historia. Siihen on tulossa mm. kahvila ja asunto. Ja mikä huippua, niin olen saanut tehdä siihen pihasuunnitelman.

Kerron pihasta lisää, viimeistään keväällä, kun yläpiha alkaa valmistua. Tontilla on jo nyt hienoja luonnontilaisia kohtia, lahopuutarha ja upea kallio. Se on järvenrantatontti, mikä lisää pihan monimuotoisuutta. Suunnittelussa on huomioitu fengshui ja siitäkin lisää myöhemmin.

Asuntomessut Lohjalla on 9.7.-8.8.2021


Puutarhaterveisin Sari

8 kommenttia:

 1. Tsemppiä Sari! Hieno suunnittelu sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olen kyllä tosi kiitollinen ja hyvin iloinen tästä suunnittelukohteesta. Jännä nähdä, tuleeko suunnitelmaan muutoksia, sillä tontti on kallioinen. Nimittäin kallio voi olla jossain kohtaa lähellä maan pintaa, jolloin kasviryhmää pitää siirtää tai muuttaa sen muotoa.

   Poista
 2. Kiva nähdä minkälaisen suunnitelman olet tehnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron siitä sitten tarkemmin, kun piha alkaa olla valmis. Ja tietysti laitan myös kuvia. Siellä on jo tehty joitakin istutuksia, mutta konetyöt ja isoin osa istutuksista on vielä edessäpäin.

   Poista
 3. Kiinnostaa kovasti kun rakennetaan osin minunkin verorahoillani😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa tulevan mielenkiintoiset asuntomessut! Ekologisuus on kivasti esillä Lohjalla, joten itse odotan tosi mielenkiinnolla messuja.
   Toivotaan, että korona on jo ensi kesänä ohi ja messut myös tuottavat kaupungille rahaa :)

   Poista
 4. Moi,
  Tosiaan nuo puut odottaa ensi kevättä ja ovat osin talvehtimassa tuossa, kun meillä oli siinä hyvä paikka jossa puut pääsevät odottamaan oikeaa istutuspaikkaa.
  Kiva kun pääsit käymään alueeseen tutustumassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, sitä vähän epäilinkin. Toivottavasti ei tule hankalaa talvea niin, että vettä kertyy puiden tyvelle ja jäätyy.
   Oli tosi kiva päästä käymään alueella. Se vaikuttaa niin mielenkiintoiselta ja kauniilta. Tulen varmasti vielä uudelleenkin :)

   Poista