sunnuntai 8. marraskuuta 2020

Parveke kukkii marraskuussa

Parveke kukkii vielä marraskuussa, kun syklaamit jatkavat edelleen kukintaa. Nämä hempeän vaaleanpunaiset ulkosyklaamit on muistaakseni elokuulta. Kukinta kestää näillä tosi pitkään. Syklaamit on kiitollisia kukkijoita etenkin parvekkeilla ja terasseilla, joissa on katto. Silloin syyssateet ei niitä haittaa.


Rimpsureunaiset syklaamit...

Valkoiset rimpsureunaiset syklaamit on myös kukkineet pitkään, ainakin yli kuukauden verran. Näissä on tulossa vielä nuppujakin, mikäli sää pysyy lämpimänä. 


Syklaameja kannattaa kastella lautasen kautta, sillä lehtien ja kukkavarsien tyvet mätänevat herkästi.

Murattisyklaamissa viimeiset kukat...

Tämän suloisen murattisyklaamin kukissa on tosi ihana ja vahva tuoksu. Niin on muuten yhdessä rimpsureunaisessa syklaamissakin.

Murattisyklaamille on jo kasvanut lehdet. Kun se aloitti kukkimisen, sillä ei vielä silloin ollut yhtään lehteä. Tästä ihanuudesta kirjoitin aiemmin Ihana murattisyklaami kukkii runsaasti.

Vanha jouluruusu pääsi takaisin parvekkeelle...

Viime vuoden syksyllä tämä jouluruusu oli komeassa kukassa parvekkeella. Se kukki läpi talven ja jouluna toimi myös joulukukkana, josta kuvat Jouluruusun säilytys ja hoito -postauksessa.
Huhtikuun pääsiäisjutusta löytyy kuva siitä  Pääsiäiskukkia parvekkeen suojassa. Keväällä siihen tuli uudet kukkatertut.
Kesän tämä jouluruusu oli pihalla ja sille vaihdettiin hieman isompi ruukku. Nyt se on taas parvekkeella entisellä paikallaan. Jännä nähdä, tekeekö se taas kukkia. Vielä ei kuitenkaan näy alkuja. Se on kyllä kaunis näin lehtevänäkin.


Kartiovalkokuusi voi hyvin...

Kukkivien lisäksi parvekkeella on kartiovalkokuusi joululta 2018. Silloin se oli paljon pienempi, kuva siitä Joulukukat ja fengshuin elementit -postauksessa.


Mullan pinnalla kasvaa partamehitähteä, mikä myös on monivuotista. Ne laitoin siihen tänä kesänä eli aika hyvin ovat lähteneet kasvuun.

"Syksyisellä parvekkeella vihreys on yhtä tärkeää kuin kukat 

- aivan kuten pihallakin."


Puutarhaterveisin Sari

6 kommenttia:

 1. Kauniita syklaameja ja aivan ihana kartiovalkokuusi-mehitähti istutus.Meillä kukkii vielä krassit ja lumihiutale&keijunmekko amppelissa parvekkeella :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kuulostaa niin ihanalta! Ainakin lumihiutale voi kestää pitkälle syksyyn kauniina. Meillä on joskus ollut sitä pihalla ruukussa ja se pysyi hyvänä myöhään syksylle, kun muut kesäkukat olivat jo menneet rumaksi :)

   Poista
 2. Niin hienoja nuo monivuotiset,kestävät kukat(jouluruusu ja valkokuusi).Syklaamitkin näyttää viihtyvän hyvin.Yritän myös saada taas jouluruusun talvehtimaan.Terassihortensiani vaan on täynnä nuppuja ja se pitäisi jotenkin saada sisätiloihin,mutta pelkään että liian iso muutos ei sille sovi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko kokeillut talvettaa hortensiaa esim. komposti- tai lehtikasaan haudattuna? Me kerran kokeiltiin ja onnistui hyvin. Se siirretään sinne ennen kovempia pakkasia. Muutaman asteen pakkaset terassihortensia kestää hyvin näin syksyllä.
   Toivotaan, että saat jouluruususi talvehtimaan loistavasti.

   Poista
 3. Ihanan vihreä ja vehreä tunnelma parvekkeellasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kasvit kyllä luovat upeaa rehevää tunnelmaa parvekkeellekin. Ilman kasveja olisi aika ankeaa, joten onneksi niitä on tosi talvenkestäviä myös parvekkeelle.

   Poista