sunnuntai 22. marraskuuta 2020

Kukkiva Joulukalenteri jatkuu tänäkin vuonna

Sarin Kukkiva Joulukalenteri jatkuu täällä tänäkin vuonna, vaikka hieman hirvittääkin. Mietin tätä tosi pitkään. Rakastan joulua ja sen tunnelmaa, joten yleensä aloitan joulun koristelut jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Mutta nyt joulumieli on kadoksissa. 


Mikä tuo joulumielen...

Olen pohtinut melkein koko tämän marraskuun ajan, mikä tuo joulumielen. Ja kun joulumieli on nyt kadoksissa, niin joulukalenteria ei voi pitää. Ostin jopa joulukukkia, mutta edelleen pähkäilin, mistä löytyisi kadonnut joulumieli. 

Nimittäin kotona on menossa remontti ja sen myötä pieni kaaos sekä sotku. Sotkun keskelle ei saa laitettua joulua. Ja vielä kun pääsin yllätyksekseni täydennyskoulutukseen, joka alkaa viikon päästä,  niin joulufiilis on täysin kadoksissa.

Kunnes tajusin, että joulumieltä tuo ehkä eniten joulukukat sekä niiden kehityksen seuraaminen. Joten hyvä syy hankkia lisää joulukukkia ja pitää tänäkin vuonna täällä blogissa Sarin Kukkivaa Joulukalenteria 😊


Hyasintteja nupulla... 

Minulla on itse sipulista kasvatettuja jouluhyasinttejä kasvamassa, mutta niissä ei vielä näy nuppua. Joulumielen hakuun tuli sitten ostettua hyasintteja jo pariinkin otteeseen. Nämä on kyllä tosi söpöjä näin nupullisenkin.


Amarylliksestä kasvaa jo nuppu...

Siitä perjantaina istuttamastani amarylliksen jättisipulista kasvaa jo kukkavarsi. Näitä joulukukkien kasvua ja kehitystä on niin kiva seurata! Saa nähdä tuleeko sipulista vielä toinenkin kukkavarsi, koska sipuli on niin muhkea. Nuppu on aika kapea, joten kukka on todennäköisesti erikoisempi.

Hieman kyllä jännittää...

Tänä vuonna Kukkivasta Joulukalenterista voi tulla hieman erilainen, mitä aiempina vuosina. Sillä vähän jännittää, keksinkö hyviä aiheita joulukalenterin jokaiselle päivälle remontin keskeltä. 
Nyt muistin, että adventtikynttilät on vielä ostamatta, vaikka 1. adventti on jo ensi viikolla. Onneksi huomenna olen menossa kaupunkiin, joten ehdin vielä hankkia ne ajoissa.

Onko teillä toiveita joulukalenterin aiheista? Edelleen on aiheena joulukukat, mutta jotain muutakin pientä olen suunnitellut. Toiveita otan ilolla vastaan.


Leppoisaa sunnuntaita!

Terkuin Sari


10 kommenttia:

 1. Tänään kauppaan matkatessa tuumailin, olisipa kiva jos kertoisit miten kieloja saa kasvatettua joulukukaksi. Harmikseni en tänä syksynä päässyt kielon juuria hakemaan, mutta ehkä ensi vuonna....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukielot on niin ihania ja yllättävän helppoja kasvattaa. Joten voin taas laittaa niiden ohjeet jollekin päivälle. Kiitos toiveesta :)
   Pidetään peukkuja, että saat kielonjuurakoita ensi jouluksi!

   Poista
 2. Jokin ulkokoriste tai ulko-oveen laitettava jouluinen oksa tai idea-aihe,jota voisi soveltaa kukin materiaaliensa mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toiveesta! Ainakin pari havujuttua on jo tulossa. Tästä sainkin idean vielä yhteen, joka on helppo toteuttaa eri materiaaleilla :)

   Poista
 3. Hei, etsin blogini joulukalenterin yhteen postaukseen muiden tekemiä joulukalentereita. Laita viestiä jos haluaisit omasi mukaan! :) http://blogi.kavart.fi/2020/11/joulu-on-tulossa-osallistu.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas sinulla kiva idea tuoda esiin muiden joulukalentereita :) Hmm, täytyypäs käydä kurkkaamassa blogiisi...

   Poista
 4. Askartelua luonnonmateriaaleista, ekologisia joululahjoja, ehkä pieniä arvontojakin joillekin päiville😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toiveista :) Jotain pientä havuaskartelua tulee eli on jo mielessäni. Saa nähdä mitä muuta keksin, kun joulukuu etenee.

   Poista
 5. Ihanaa että tänäkin jouluna ilmestyy kukkiva joulukalenteri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onpa mukava kuulla, että pidät siitä. Itseä vähän jännittää, saanko kaikki kuvattua edes kohtalaisesti... :)

   Poista