keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Pihasuunnittelu ja fengshui


Saan välillä hienovaraisia ihmettelyjä, miksi en kirjoita tänne blogiin fengshui pihasuunnitteluista, joita olen tehnyt. Sillä pihat näyttävät tosi upeilta ja ratkaisuista lukijat saisivat hyviä vinkkejä omalle pihalle. On myös pari muuta asiaa, joita puutarhakollegani välillä kummastelevat. Päätin nyt hieman avata asiaa näin "julkisesti".

Pihasuunnittelu ja fengshui...

Aluksikin syy siihen, miksi täällä en esittele fengshui pihasuunnitelmiani on se, että niissä välillä keskustelut menevät hyvin henkilökohtaisiin asioihin, jopa arkoihin aiheisiin. Keskustelut on täysin luottamuksellisia, ja asiakkaiden tulee voida luottaa minuun. Joten siksi en kirjoita niistä täällä.

Toinen suosittu kysymys kuuluu... onko se fengshui pihasuunnitelma, jos vain sijoittaa baguan alueiden mukaisesti eri värisiä kukkia? Vastaus on tietysti ei. Pihan fengshuihin katsotaan myös erilaiset muodot ja niiden sijoittelu yms, fengshuikompassin tiedoilla. Eli vähän enemmän pitää perehtyä, jotta voi puhua fengshui pihasuunnitelmasta.
Ei siis riitä, että laittaa ekan kuvan nukkapähkämöä etelään tai punaisia ruusuja itään.

Perusasiat pihalla oltava kunnossa...

Hyvää fengshuita on se, että pihalla on perusasiat kunnossa. Eli pihan tilanjako, kulkureitit, näkösuojat, hyötykasvit, koristekasvit yms on valittu ja mitoitettu oikein. Vain siten piha pysyy pitkään kauniina ja helppohoitoisena. Eikä kasveja tarvitse siirrellä tai uusia.

Huonosti voivat tai väärin hoidetut kasvit näyttävät rumilta. Ovat siis huonoa fengshuita, ja vievät mieltä alaspäin. Eli perusasiat oltava kunnossa.
Onko sitten hyvin suunniteltu piha fengshuipiha? Ja vastaus tähänkin on ei. Siitä puuttuu se elementtien ja muotojen yms tarkempi sijoittelu fengshuikompassin mukaan. Eli tarvitaan hyvää pihan perussuunnittelua ja fengshuitietoa - yhdessä.

Postaussarja vanhan pihan kunnostuksesta...

Se postaussarja siirtyi Pihalla ja terassilla -blogiin, koska täällä Kukkiva Joulukalenteri vie koko joulukuun. 

Pihan tyyli mietinnässä -postaus aloitti jo postaussarjan, jossa seurataan vanhan pihan kunnostusta. Ja se alkaa tietysti konkreettisesta suunnittelusta. Joka viikko on tulossa uusi postaus, mikäli ei tule yllätyksiä. Niitä voi nimittäin tulla, kun samalla asukkaat remontoivat vanhaa päärakennusta. Ja tietysti pidämme joulutauon.

Tavoitteena on siis saada pihasuunnitelma valmiiksi toukokuun alkuun. He tekevät suunnittelua osaksi itse, Sarin pihasuunnittelukurssin avulla. Sovimme, että autan heitä suunnittelussa, niin saan kirjoittaa tästä projektista blogiin. Verkkokurssi on Puutarha Studion eli yritykseni. 

Myös fengshuita vanhaan pihapiiriin...

Postaussarjan pihalla huomioidaan myös fengshui ja todennäköisesti kirjoitan siitä tänne jossain vaiheessa. Sain siihen asukkailta luvan.

Jos teillä on nyt mielessä jotain tiettyä aihetta tai ongelmaa liittyen fengshuihin tai vanhan pihan kunnostukseen, niin laittaa kommenttia. Koetan huomioida niitä sarjan aiheissa 😊 


Terkuin Sari

4 kommenttia:

 1. Kauniit ruusut kuvassa. Tiedätköhän sen sinisen nimeä? Sekin on niin ihana. Odotan oikein innokkaasti vanhan pihan sarjaasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvassa ruusujen takana on vanhat laventelit. Ne on tehneet siementaimia villisti ruusujen sekaankin. Niistä löytyy muuten oma postaus heinäkuulta :)
   Minä ja asukkaat olemme myös tosi innoissamme tästä sarjasta. Pihalla on esim. joitakin erikoisia haasteita, joista myöhemmin kerron lisää.

   Poista
 2. Kiitos tästä kirjoituksesta. Sain paljon ajatuksia meidän piharakentamiseen liittyen. Erityisesti tilanjako ja kulkureitit ovat meidän pihalta puuttuneet täysin joten tarkoitus on nyt istutukset uusia ja järjestää paremmin. Viherrakentaminen on kyllä mielenkiintoista puuhaa ja tarjoaa mielenrauhaa kun piha on rakennettu mielekkäällä tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Viherrakentamistakin tärkeämpää on suunnitella pihan muutokset ensin huolella. Ja jos haluaa harmonisen pihan, jossa on hyvä fiilis, niin silloin kannattaa suunnittelussa käyttää fengshuita. Näin välttyy niiltä pahemmilta trendimokilta ;)

   Poista