keskiviikko 20. marraskuuta 2019

Joulukalenteri ja muita kuulumisia

Sarin Kukkiva Joulukalenteri on tänäkin vuonna täällä blogissa. Sen alkuun on enää puolitoista viikkoa, uskomatonta. Ei voi kun ihmetellä, miten nopeasti marraskuu on mennyt. Tämä syksy on myös tuonut kivan projektin mukanaan ja se liittyy tähän kuvaan.

Joulukalenteri alkaa kohta...

Olen innoissani jo marraskuun alusta asti valmistellut joulukalenteria. Joulun tunnelma ja ihanat joulukukat ovat niin sykähdyttäviä. Ja kuulun vahvasti niihin onnellisiin, joiden koti alkaa näyttää jouluiselta jo marraskuussa. Ehkä siksikin innostun niin blogin Kukkivasta Joulukalenterista 😊


Tuttuun tapaan siellä tulee olemaan taas adventtikynttilät, joka adventti uusin koristein. 

Ja sitten siellä on aivan varmasti suosikki joulukukkani amaryllis eli ritarinkukka sekä jouluruusu. Kuvassa upea ja miedosti tuoksuva kerrottu valkoinen amaryllis. Varmistinkin jo, että meidän torikukkamyyjälle on tulossa näitä myyntiin, jee!

Muutoksia suunnitelmiin...

Suunnittelin siis joulukalenteria jo aika pitkällekin. Yllättäen joudun nyt jättämään ne suunnitelmat jollekin toiselle joululle ja tekemään tänä vuonna kalenterin ikään kuin ex tempore. Siitä tulee tosi jännää, ja oikeastaan olen vielä enemmän innoissani. Toisaalta välillä hieman hirvittää, keksinkö uutta kivaa joka päivälle.
Nimittäin joulukuulle minulle tulikin pari muuta isoa projektia, jotka vievät vapaa-ajasta ison osan. Kerron ehkä joskus keväämmällä niistä lisää.


Kiva projekti alkamassa...

Kolmas ihana projekti alkaa joulun jälkeen eli alan kirjoittaa vanhan pihan kunnostuksesta. Siitä juttusarjasta saa ideoita ja vinkkejä myös uudellekin pihalla. Kerron siitä enemmän viimeistään ensi viikolla. Aihe on tosi herkullinen! Ja eka kuva liittyy siihen pihaan 😊

Jouluisin terveisin Sari


10 kommenttia:

 1. Mukavia uusia tuulia, onnea niihin💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna :) On kyllä tuossa jännittävä joulukuu ja vuoden alku.

   Poista
 2. Minä malttamattomana hankin jo ensimmäiset kaksi amaryllistä ja nupuista päätellen pääsen kohta nauttimaan myös niiden kukinnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä :) Minullakin on amarylliksiä nupulla, ja vanhimmat lakastuttavat jo kukkiaan. On ne kyllä niin kauniita, että sopisivat hyvinkin syyskukaksi.

   Poista
 3. Jännityksellä odotan...
  Kyllä amaryllis on upea kukka. Mulla kukkii jo ensimmäinen, ja on Niin joulupunainen kuin vain voi olla :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen amaryllis on klassikko joulukukista. Itse pidän enemmän vaaleamman värisistä. Tosin halloweenkukkana oli tänä vuonna punaiset amaryllikset ;)

   Poista
 4. Sinullahan on kaikkea jännää tulossa! Mielenkiinnolla odotan erityisesti juttusarjaa vanhan pihan kunnostuksesta. Joulukalenteria on myös aina kiva seurata. Minun kesän ajan kukkapenkissä kasvanut amaryllikseni pääsi pari viikkoa sitten multaan, sillä huomasin sen työntävän pientä vihreää alkua. Tällä hetkellä näyttää siltä, että sieltä on tulossa vain yksi ainoa lehti, mutta jospa myöhemmin työntäisi kukkanupunkin. Pitää kyllä käydä ostamassa varmuudella kukkiva amaryllis jouluksi. Tuollaisen valkoisen, tuoksuvan ja kerratun jos löytäisi. Viime vuonna minulla oli juuri sellainen ihanuus. Leppoisaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhan pihan kunnostus kannattaa tehdä ajan kanssa kiirehtimättä. Siksi aloitetaan sen suunnittelu viimeistään nyt joulun jälkeen, niin aikaa on riittävästi pohdintoihin. Itsekin odotan innolla ja mielenkiinnolla, mitä saamme aikaiseksi ja mitä saan kirjoittaa siitä blogiin. Pihapiiri on nyt jo tosi kaunis.
   Jos amarylliksesi kasvattaa vain yhtä lehteä, niin sieltä voi hyvinkin tulla vielä nuppuvarsi. Pidetään peukkuja!
   Valkoisen kerrotun amarylliksen kun näkee myymälässä, niin se kannattanee melkeinpä heti ostaa. Ne loppuvat nopeasti, ainakin meilläpäin. Joten toivottavasti löydät sellaisen jouluksi. Ihanaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 5. Kukkiva joulukalenteri kuullostaakin jo niin ihanalle, että sitä on aivan pakko seurata! Samoin vanhan pihan kunnostus kiinnostaa, sillä meillä on kaksi pihapiiriä, niistä toinen on juurikin sellainen vanha. Voisi saadakin vinkkejä sinulta. Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa seuraamaan :) Kukkiva joulukalenteri on jo perinne, sillä olen pitänyt sitä monta vuotta. Tosin se oli ennen joulublogissa.
   Annan vinkkejä siinä uudessa vanhan pihan postaussarjassa... kunhan saadaan suunnittelu alulle :)
   Kiitos ja oikein ihanaa joulun odotusta sinullekin!

   Poista