torstai 8. elokuuta 2019

Liljojen tuoksua

 Pihalla tuoksuu nyt huumaavasti puuliljat. Nämä valkopunaiset puuliljat ovat kolmisen vuotta vanhoja ja edelleen kukkivat hyvin. Ja ah mikä tuoksu niistä tulee. Tätä olen odottanut!

Puuliljojen tuoksu

Mikä onkaan ihanampaa, kuin istuskella tuolilla japaninmagnolia `Vanha Rouvan` vieressä, tuoksuvien liljojen ympäröimänä. Illalla niiden tuoksu vielä voimistuu, ja pihan äänet hiljenee. Ihan huippua vain istuskella ja nauttia puutarhasta 😊


Näiden puuliljojen punertava sävy vaalenee kukan vanhetessa. Kukka myös aukeaa avoimemmaksi.

Vaaleankeltainen puulilja...

Vaaleankeltaiset liljat ovat suosikkejani puuliljoista. Niiden väri on niin kauniin hienostunut, mikä tulee upeasti esiin näin yksittäin istutettuna.

Kesän kuivuus vaivaa myös liljoja...

Täydessä auringossa kasvavat liljat ovat nyt aika surkeasa kunnossa. Meillä ei riitä vesi niiden kasteluun, joten kärsivät kuivuudesta. Saas nähdä, kukkivatko kunnolla ensi vuonna. Taidetaan varmuuden vuoksi ostaa lisää näitä tuoksuvia liljoja 😊

Lisää liljoja...

Liljat on kestosuosikkejani pihakasveista, etenkin nämä tuoksuvat liljat. Lisää postauksia liljoista:

Kesäterkuin Sari

8 kommenttia:

 1. liljakukkojen takia melkein kaikki liljat hävitetty Punainen ja keltainen on ne ei tuoksu ja sitten sita vanhanajan liljaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä varjoliljoihin tulee ensimmäisenä liljakukkoja. Onneksi ollaan saatu liljakukot pysymännä pienenä määränä, niin eivät ole päässeet tuhoamaan liljoja.
   Yksi konsti harhauttaa liljakukot on se, että istuttaa liljat pieniiin ryhmiin perennojen sekaan.

   Poista
 2. "Mikä onkaan ihanampaa, kuin istuskella tuolilla tuoksuvien liljojen ympäröimänä."Olen niin samaa mieltä.Kukkien värit ovat myös tosi ihania.Meillä myös kolmatta tai ehkä neljättä vuotta puuliljat ja kasvoivat tosi komeasti tänä kesänä.Paikka lienee hyvä,muut kasvit ja aita varjostavat vartta ja kukat kasvavat kohti aurinkoa.Meillä kastelu onnistuu,kun on vain rivitalon takapiha kasteltavana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liljojen värit ja muidenkin kukkien värit ovat tosiaan ihana lisä nautinnolliseen istuskeluhetkeen :)
   Liljojen kukat ovat läheltäkin katsottuna aika erikoisen näköisiä. Ja nämä tuoksuvat liljat etenkin näyttävät olevan kaikenlaisten pörriäisten mieleen.
   Paikkasi kuulostaa tosiaan hyvältä, etenkin kun maan saa vielä pysymään kosteudeltaan hyvänä :)

   Poista
 3. Tuota punatorvista liljaa on varmaan naapurinikin pihalla, se tuoksuu paljon ja on saman näköinen. Itse en ole suurikukkaisten liljojen ystävä, mutta ihailen niitä sujuvasti toisten pihoilla ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lajike on aika yleinen. Nämä sipulit tulivat muistaakseni nettikauppaostoksen lisälahjana eli niitä on silloin saaneet muutkin tilaajat.
   Aina ei kaikkea halua omalle pihalleen, mutta on hieno taito ihastella niitä "ei omalle pihalle sopivia" muiden pihoilla :)

   Poista
 4. Komeasti kukkii puuliljat minullakin. On roosaan vivahtavaa (vaalean)punaista ja valkoinenkin. Tuoksu on illalla huumaava. Ensin kukkivat oranssit liljat, melko korkeita ja näyttäviä nekin olivat, mutta nimeä en muista/tiedä. Sekalainen rykelmä keltaisia, punaisiä, kullan keltaisia kukki myös hienosti. Ne on hiukan matalampia. En edes muistanut liljoja olevan noin paljon, ainakin oranssit ovat tainneet lisääntyäkin. Pari vuotta sitten ne on istutettu. Sadekuurot ovat kiertäneet meidän alueen, vaikka sadevaroituksia on annettu Pirkanmaallekin. Pelkään kuivuuden haittaavan tai pahimmassa tapauksessa jopa tappavan näitä monivuotisia.
  Tuula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuliljojen tuoksu on aivan ihana minustakin :)
   Olisiko ne sinun oranssit liljat ruskoliljoja? Se on perinnekasvi ja aika yleinen vanhemmilla pihoilla. Ne leviää kyllä aikaa myöden ja ovat varmoja sekä sitkeitä.
   Kuivuus tosiaan voi heikentää kasveja ja herkimmät voivat kuolla nyt talven aikana. Mutta onneksi sellaisia on kuitenkin aika vähän. Suurin osa pihan kasveista selviää hyvin :)

   Poista