tiistai 19. heinäkuuta 2011

Yllärihortensia... ja arvoitus !

Kasviyllärit ovat aina niin ihania ! Viime vuoden keväällä istutin omenapuun taimen alle sisäkukaksi tarkoitetun hortensian. Se kun vielä oli ihan hengissä, vaikka kukat olivatkin jo kuihtuneet. Eihän sellaista raaski heittää pois ; )

No nyt se teki yllärin eli kukkii !


Alla kuva siitä tammikuussa 2010, sinikukallisena ; )
Tästä näet siitä enemmän kuvia ja hortensian hoito-ohjeet.


Tunnistatko mikä kasvi ?

Kuvassa on männyn neulasia, joista on helpompi hahmottaa kasvien pienuus ; )
Siinä näkyy myös turkooseja Etanasyötti-rakeita. Etanat ovatkin jättäneet nämä taimet rauhaan.

Kuvat otin yhden innokkaan puutarhaharrastajan kylvömaalta. Hän oli kylvänyt keväällä kaikki laatikoista ja pussukoista löytämänsä siemenet maahan. Osa oli syksyllä itse kerättyjä ja vailla nimeä. Nyt sitten koetimme tunnistaa kasveja ; )

Kuvan kasveista näkee, että kylvömaa on täydessä auringossa, ja että kesä on ollut kuuma ja sateeton.
Tunnistatko kasvin ? Kuvat voi klikata suuremmiksi.

Väillä sitä ihmettelee, mitä kaikkea onkaan tullut haalittua... ja kylvettyä, hih ; )
No, näistä tulee kyllä ihan söpöjä, kun kukat aukeavat...

11 kommenttia:

 1. Minullakin kukkii keväinen sinisenä silloin kukkinut sisähortensia - nyt valkoisine kukkineen. Naapurissa asuva hortonomi epäili ettei se kuki vaan tekee vain lehtiä, mutta näin vain tuli meidänkin pihaan iloinen ylläri ;o
  Ihanan blogi sinulla.

  VastaaPoista
 2. Tuota ylläriä mietin pitkään, kun oli niin tutun oloinen, mutta en saanut päähäni, että mikä. No, sitten täällä kommenteissa olikin jo se ilmoitettu, sehän se.

  Onko tuo hortensia ollut siis ulkona talvenkin? Täällä ei varmasti menisi, tai mistä sen tietää jos hyvin suojais.

  VastaaPoista
 3. Nimipäiväonnittelut tulevat nyt vähän myöhässä, mutta onnellista kesänjatkoa kuitenkin.

  VastaaPoista
 4. kirsi - kiitos : )
  Olisiko runsaslumisessa talvessa selitys asiaan. Nythän hortensian vanhat oksat säilyivät elossa, ja niistä taitaa nuo kukat tulla : )
  Muinoin toinen ulos istuttamani "sisähortensia" tosiaankin teki vain muutaman lehden kesällä. Mutta nyt lehtiäkin tällä yllärihortensialla on enenmmän.
  Jänniä nuo värien muutokset : )

  TuijaR. - sinä tunnistit : ) Eikös olekin ihania miniatyyrejä, jotka kukkivat. Saa nähdä minkä kokoiseksi kukka tulee ; )

  Kesän taikaa - kasvin pieni koko hämää hurjasti... ja hassua oli, että niitä oli kerätty viime kesänä. Ehkäpä kokeeksi, että näkee, tuleeko niiden siemenistä mitään kelvollista ; )
  Juu,hortensia oli talven tuossa paikallaan, ilman talvisuojauksia. Viime kesänä se oli tosi kituvan oloinen, mutta teki kuitenkin muutamia uusia lehtiä.

  Unelma - kiitos paljon : )
  Oikein ihanaa kesän jatkoa sinullekin !

  VastaaPoista
 5. Minulla oli sisähortensia talven kerrostalon hillokellarissa, ja nyt kesän aikana se on,hitaasti, mutta varmasti, kasvattanut komeita lehtiä. Täytyykin kuvata se huomenna ja laittaa blogiin :)

  VastaaPoista
 6. Ahkeraliisaksi miekin tuota epäilisin. On se mukava kun toistenkin puutarhasta löytyy sitä sun tätä mille ei nimeä löydy millään. Miulla on dementia joka kevät, mikähän tuokin on, milloin tuo on tuohon tullut...

  VastaaPoista
 7. Yllärit ovat ihania. Eilen meidänkin pihalla ihmeteltiin, jotta mikä ihme nousee maasta kun ei paikkaan ole mitään kylvetty. Tänään muistin että viime kesänä siinä kasvoi hämähäkkikukkaa, se on kai siementänyt?

  VastaaPoista
 8. Onko kellään antaa neuvoja siitä, miten ulkona talvehtineen hortensian saisi kukkimaan? Lehtiä ja vartta on kasvanut runsaasti, mutta ainakaan vielä ei ole nupunnuppua. Mutta onhan tätä kesää vielä jäljellä, onhan?

  VastaaPoista
 9. Kukkahattuneiti - pitääpäs käydä vilkaisemassa blogiasi : )
  Toivotavasti saat kamerasi toimimaan...

  varjoyrtti - luulenpa, että tällainen ihmeellisten kasvien ilmestyminen outoihin paikkoihin -tauti on yllättävän yleistä ; )
  Toisaalta ilman sitä, puutarha olisi paljon tylsempi.... eli keväällä aina samat kasvit kasvamassa samasta kohtaa, hih...

  Sussi - oli tosiaan ihan uskomaton ylläri. Nuo pienet kukkatertut ovat tosi suloiset ja niin ihanan värisetkin : )

  Cheri - ooh, kuulostaa tosi jännältä. Meillä on vain pikkuorvokit ja muutama lobelian tupsu kylväytynyt kesäkukista.

  Ranttulan Annu - jos tarkoitat noita jalohortensioita, niin ne vaativat kukkiakaseen ainakin 6 tuntia auringonpaistetta. Sitten niitä on hyvä lannoittaa.
  Ja parhaiten ne kukkivat vanhoista versoista : )

  VastaaPoista