maanantai 11. heinäkuuta 2011

Sormustinkukan pikkutaimia ja pelakuun kukkia

Sormustinkukan siemenet ovat itäneet, kylvin ne siis 3.7. laatikkoon. Multana käytin tietysti Kylvömultaa.
Aion koulia nuo taimet pieniin ruukkuihin tai suoraan kukkapenkkiin... tai vähän kummallakin tavalla, kunhan hieman vielä kasvavat ; )
Näistä siis pitäisi tulla valkeita sormustinkukkia...

Pelakuut kukkivat nyt hyvin, vaikkakin ovat jääneet vähän muiden taakse. Täydessä auringossa kukinta olisi vielä runsaampaa.
Tämä punavalkea pelargoni on todella korkea. Sen varret ovat jo nyt 60 cm pitkiä, vaikka on vasta heinäkuun alkupuoli. Saa nähdä kuinka korkeaksi se kasvaakaan. Sillä on muuten muhkeat kukkatertut. Se taitaakin olla oikea jättipelargoni ; )
Mårbacka Tulpan ja Tornedalen sopivat hyvin vierekkäin... Linkistä näet niistä kuvia viime kesältä. Kaikki pelakuut siis säilyivät hyvin talven yli : )
Muita juttuja pelakuista löytyy tuosta sivupalkin Juttujen aiheet -otsikon alta.

10 kommenttia:

 1. Onpa kauniita pelargoneja! Tuo Tornedalen on kiinnostava, täytyykin tarkastella Pukin Puutarhan tarjontaa. Ja punavalkea yksilö on tyylikäs, kerrassaan.

  En tiedä, mikä pelargoneissa viehättää, mutta minua ne ihastuttavat kovasti. Kiitos inspiroivasta postauksesta!

  VastaaPoista
 2. minä ravistelen noita simeniä ihan sellasenaan puutarhaan

  VastaaPoista
 3. Kauniita pelakuita.
  Meillä on tuo sormustinkukka kylväytynyt ihan itsestään, linnut tai hiirulaiset niitä siemeniä ehkä kantavat paikasta toiseen.

  VastaaPoista
 4. Geranium - ole hyvä : ) Tornedalen on yksi minunkin lemppareistani. Se kukkii hyvin ja kukat ovat herkän kauniit.
  Uutena minulla on söpön pienilehtinen tuoksupelargoni... ja tosi mielenkiintoinen etelä-afrikkalainen alkuperäislaji. Nyt odottelen sen kasvua ja kukintaa, malttamattomasti ; )

  Hannelen paratiisi - se onkin hyvä konsti saada sormustinkukat leviämään vähän sinne ja tänne. Niin mekin olemme tehneet parin sipulikukan kanssa, ja tavallisten sormustinkukkien kanssa : )

  Unelma - sormustinkukka onkin sellainen, että se löytää jollain ihmeen keinolla parhaat kasvupaikkansa. Ja ne paikat voivat olla mitä ihmeellisimmissä kohtaa ; )
  Minä kylvin nuo valkeat sormustinkukat laatikkoon, koska haluan ne kasvavan tietyssä paikassa... en missä sattuu, hih ; )

  VastaaPoista
 5. Meillä sorumustinkukka on valinnut kasvupaikkansa ja en ole tohtinut sitä muuttaa. Ei suostu kasvamaan, siellä missä itse haluaisin, hih.

  VastaaPoista
 6. Hienot on sun pelargonit:).Taidat laittaa valkoiset sormustinkukat kuupuutarhaan...? Mä siirtelen itsekylväytyneitä siementaimia sinne missä tarvitaan täytettä ja muhkeaa kukintaa ja kyllä ne aina lähtevät kasvamaan uudessa paikassa.Itsekylväytyneet ovat useimmiten ihan liian tiheässä,siemeniä kun tulee niin valtavasti.Ja se on kyllä totta,että sormustinkukat osaavat valita hienoimmat kasvupaikat ihan itse:)

  VastaaPoista
 7. Mullakin on pelargoniat alkaneet vihdoinkin näyttää kukkimisen merkkejä,odotan niin kovasti sittä ihanaa kukkien runsautta, joka luultavasti osuu sitten elokuulle.Noh..sopiihan tuo, sitten alkaa puutarhassa jo olla vähän vaatimattomampaa kukintaa.
  Nuo sormustinkukan taimet on niin söpöisiä.

  VastaaPoista
 8. Pelargoniat ovat niin kotoisia ja tuttuja, silti aina niin hurmaavia!

  VastaaPoista
 9. Viehkoja pelakuita sinulla. Sormustinkukat ovat kiitollisia kasvatettavia ja komeita.

  Täytyykin kokeilla miten kukat ikuistuvat betoniin, lehtien painamat onnistuivat erinomaisesti.

  VastaaPoista
 10. Sussi - näinhän se usein on, että komeimmaksi sormustinkukka kasvaa itse valitsemallaan paikalla. Silti aion kokeilla ja istuttaa nämä valkeat sormustinkukat minun valitsemiini paikkoihin, hih ; )

  Tiina - juu, Kuupuutarhaani olen laittamassa nämä taimet : )
  Nyt vain täytyy muistaa kirjata ylös, missä kohdin ne näyttäisivät upeilta kukkiessaan... muisti kun on aika lyhyt ; )

  Tuija - kiva, että pelakuusi jo kukkii. Komeimmillaan ne tosiaan taitavat olla loppukesällä, kun versojakin on kasvanut lisää : )
  Ja nehän kestävät ihan pakkasten tuloon asti, eli tosi myöhään.

  Elisa - ei ole kyllä pelakuitten voittanutta ! Ne kukkivat niin helpolla hoidolla ja värivalikoimaa löytyy : )

  Nettimartta - oih, sinulla on betonivalut menossa ; ) Kiitos, tuo olikin kiva muistutus, sillä minun piti tehdä uusi lintujen juoma-allas... olen taas ihan unohtanut sen.

  VastaaPoista