perjantai 8. heinäkuuta 2011

Ruusujen Hurmaa -tapahtuma Loviisassa

Olipa ihana perjantai ... ihan täytyy näin iltamyöhään laittaa pari kuvaa teillekin : )
Eli käväisin hyvän ystäväni kanssa Loviisassa, Ruusujen Hurmaa -tapahtumassa. Kolme yksityispuutarhaa oli avannut porttinsa vierailijoille... nämä olivat minulle tapahtuman suurin anti !!!!

Villa Aaltosen piha

Villa Aaltosen piha on aivan hurmaava, runsaine perenna- ja ruusuistutuksineen... Ja todella suuri kiitos pihan emännälle ihanasta puutarhan ja kasvien esittelystä ! Olen käynyt tällä pihalla Wanhassa Wara Parempi -tapahtumassa ja oli jännä nähdä piha näin heinäkuun alussa : )
Ja puutarhan esittely kruunasi kyllä kaiken ! Kiitos ! Kuvia puutarhasta alla ...Kuninkaanlampi

Toinen avoin puutarha oli Kuninkaanlampi, jossa oli myös paljon ruusuja ja perennoja kukasssa. Ja olihan pihalla iso lampikin ja kasvihuone täynnä erilaisia tomaatteja : )
Lisäksi täällä oli myös kahvila, joka on sinänsä jo ihan elämys.
Täälläkin puutarhan emäntä esitteli pihaa ja kertoili kasvien nimiä.... aivan ihana paikka vieraanvaraisine asukkaineen... kuvia alla....

Kolmas puutarha oli Wanha kauppa, josta myös löytyi ruusupensaita ja taidetta ; )

Ruusujen Hurmaa -tapahtuma on ymmärtääkseni ihan uusi Loviisassa ja tämä perjantai oli vähän kokeilupäivä.... kävijöitä oli aika vähän, eli saimme yksityisopastukset pihoilla. Suuri kiitos näille pihansa portit avanneille !

Suosittelen tätä tapahtumaa ! Menkää ihmeessä tutustumaan näihin avoimiin kotipihoihin, niin ja onhan siellä muutakin nähtävää ja kuunneltavaa : )

8.-10.7.2011 Ruusujen Hurmaa -tapahtuman ohjelma löytyy tästä.

10 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista ja kaunista! Sari, muistatko tuon ensimmäisessä kuvassa (Aaltosen puutarha) olevan ruusun nimen? Minulla on nim. samanlainen, mutta en tiedä nimeä. Se on kaunis, kukkii runsaasti ja tuoksuu ihanalta!

  VastaaPoista
 2. Kauniilta näyttää! Oli varmasti elämys.

  VastaaPoista
 3. Näyttää kauniilta ja kuulostaa tutustumisen arvoiselta. Mukava idea avata puutarha kulkijoille.

  VastaaPoista
 4. Sirkka - en osaa varmasi sanoa, sillä pihalla oli yli 50 eri ruusulajiketta, ja monta noita vaaleanpunaista. Muistaakseni kuvan ruusu oli `Maidens´s Blush`. Hyvin samanlainen on mustialanruusu eli `Minette`, jolta sade mädättää nuput. Se onkin sen hyvä tuntomerkki.

  Sussi - oli todellinen elämys. Toivottavasti tekevät perinteen näistäkin päivistä.. : )
  Avoimet portit -tapahtumia on usein keväisin monessakin kaupungissa. On niin mielenkiintoista päästä kotipihoihin, ja vaihtaa kokemuksia : )

  arleena - se on kyllä ihailtavaa avata puutarhan portit vierailijoille. Siinä muuten nurmikko menee aika kärsineen näköiseksi, kun kymmenet ihmiset kulkevat pihalla. Onneksi vanha nurmikko toipuu itsestään : )

  VastaaPoista
 5. Voin vain nähdä sielujeni silmillä, kun ystävykset käyskentelivät käsikynkkyä ihastellen kauneuden lumoavaa näkyä.
  Paljon ihanaa olette matkallanne nähneet ja Loviisa on kaunis kaupunki, jossa myös hyvä ystäväni asuu kauniissa kartanomaisemassa talossa.
  Kiitos Sari ihanista kuvista ja oikein hyviä lämpimiä päiviä ja eipä sadekaan ois pahaksi:)

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti tapahtuma järjestetään tulevanakin vuosina, voisi joskus suunnata kesälomareissunsa sinne:)

  VastaaPoista
 7. Sirkka - kyllä tosiaan nautimme noista upeista puutarhoista... ja ruusujen tuoksuista : )
  Huomiseksi onkin luvattu jo sadetta, jee !!!
  Ihania kesävpäiviä sinullekin !

  pioni - pidetään peukkuja, että tapahtuma toistuisi tulevaisuudessakin : ) Wanhassa Wara Parempi, tai uudella nimellään Loviisan Wanhat Talot -tapahtumassa on ihmisiä mielettömän paljon. Siksi tämä pienempi tapahtuma on ihana lisä... nyt todella näki rauhassa puutarhojen jujuja, ja pääsi keskustelemaan pihan omistajien kanssa : )

  VastaaPoista
 8. Kiitos, Sari, vastauksestasi! Arvelen ,että minun ruusuni on sitten tuo Mustialan ruusu Minette, koska sen kukat menevät helposti pilalle sateessa. Mutta uusia tulee tilalle ja kukat tuoksuvat ihanasti!

  VastaaPoista
 9. Minäkin kävin tuolla raasunpäivillä.

  Elokuussa on seuraava yleisötapahtuma ja sitten on vielä joulun alla joulukotien esittelyä.

  VastaaPoista
 10. Sirkka - meilläkin on tuota `Minetteä` ja ollut varmaan jo vuosikymmeniä pihalla.
  Onneksi kaikki nuput eivät koskaan mene pilalle, vaan sateisenakin kesänä mustialanruusu kukkii.. ja tuoksuu niin ihanalle : )

  Unelma - jos vaan suinkin ehdin ja sää on hyvä, menen elokuussa sinne Loviisan Wanhat Talot -tapahtumaan käymään.... katselemaan niitä pihoja ; )
  Joulukotien esittely oli minulle ihan uusi juttu. Mielenkiintoista !

  VastaaPoista