maanantai 19. huhtikuuta 2010

Tulppaanit parvekkeella

Kreetantulppaanit kurottautuvat kivasti aurinkoa kohti : )


Kauniita ja persoonallisia tulppaaneja nämä kreetantulppaanit...

Tulppaanin sipulit on Korpikangas Siemen-Frö:ltä. Heillä on kivasti vähän erikoisempiakin sipulikukkia myynnissä, siis syksyllä ; )
Istutin sipulit ruukkuihin syksyllä ja ruukut olivat talven kellarissa. Istutuksesta juttua lisää tästä ja kellarista sisälle otosta tästä.
Tulppaanit ja sipulikukat yleensäkin viihtyvät nyt hyvin parvekkeella, kun muistan vaan joskus vähän kastella niitä. Sipulikukat kestävät pakkasta -5 astetta ja jotkut vähän enemmänkin... eli ovat huolettomia tähän aikaan. Sen sijaan pelakuuamppelini täytyy muistaa ottaa sisälle ensi yöksi, sillä pakkasta luvattiin -6 astetta ; )
.
Sipulit on istutettu moneen rukkuun ja otin ne kellarista vähän eri aikaan. Siksi osa kukkii täysillä ja osa on vielä nupussa...
Nuo lehdet ovat veikeästi kaartuvia : )
Kreetantulppaani oli hyvä hankinta ruukkuviljelyyn, eli sopivan matala ja aikaisin kukkiva !
Parvekepuutarhureille vinkiksi: tuohon sivupalkin AIHEET luettelon parveke-kohtaan on koottuna parvekeaiheiset jutut...

16 kommenttia:

 1. Olenhan kertonut, että ainoastaan tulppaanit puuttuvat putarhastani kiitos myyrien. Muut jättävät rauhaan. Nyt istutankin (kävin katsomassa sun ohjeet) loka-marraskuulla ruukkuihin tulppaaneja. Ne on sitten kiva nostaa vaikka pääsiäisenä tai vähän sen jälkeen parvekkeelle. Kiitos ohjeista! Laitan heti kalenteriini tämän asian.

  Ja tulppaaneissa on juuri tuollaisia ihastuttavia erikoisuuksia.

  VastaaPoista
 2. Onpas ne todella kauniit, erikoisen näköiset!
  Hyvä ideaä tuo ruukkuun istutus ;) Aurinkoista viikkoa sinulle ♥

  VastaaPoista
 3. Hämmästyttävän kauniit lehdet, noilla kreetantulppaaneilla. Noita minäkin taidan ensi syksynä hankkia....jos sitten taas muistan, mitä ne olikaan. ;)

  VastaaPoista
 4. Leena Lumi - tulppaaneissa on vaikka minkä väristä ja muotoista kukkaa. Matalat ovat hyviä ruukkuihin.
  Aion itsekin laittaa taas ensi syksynä jotain kivaa kasvamaan : )

  Elisa - kreetantulppaani on tosiaan erikoinen, ihan värinstä ja muotonsa takia. Ja on muuten melkein jalostamaton eli kasvitieteellinen tulppaani.
  Aurinkoista viikon jatkoa sinullekin Elisa !

  Anskukka - sehän se vähän on, että tuo muisti on välillä pikkaisen lyhyt ; )
  Varsinkin ruukkuun istutettuna nuo lehdet kasvavat pitkiksi, niin kaartuvuus tulee hienosti esiin. Näkyy se maahan istutetuillakin : )

  VastaaPoista
 5. Huikaisevan kauniita tulppaaneja

  VastaaPoista
 6. Ovat kyllä kauniita ja erikoisia!En ole ennen tuollaisia tulppaaneja nähnytkään!:)Mutta nyt olen,kiitos siitä sinulle! :)

  Aurinkoista tiistaita!<3

  VastaaPoista
 7. En muista aikaisemmin nähneeni tuollaisia tulppaaneja. Valitettavasti meillä ei ole sellaista kellaria jossa ruukkuja voisi talvella säilyttää.

  VastaaPoista
 8. Kauniita. Voisin lisätä ostoslistalle ja laittaa kukkapenkkiäni piristämään.

  VastaaPoista
 9. Kauniita ovat, en ole tuollaisia nähnytkään. Omat tulppaanini ovat vasta ihan pienellä alulla, onneksi ne eivät ole kelvanneet myyrille ikinä. Miksiköhän...johtuuko se siitä, että ne ovat mustia tulppaaneja, en kyllä osaa arvata..

  VastaaPoista
 10. Wau, todella ihania! Täytyypä itsekin muistaa ensi syksynä.

  VastaaPoista
 11. Kauniita ovat!

  Istutin samoja pihalle, toivottavasti vielä kukkivat, tulppaanin alkuja pihalla ainakin näkyy.

  VastaaPoista
 12. Aivan ihania :)

  Meillä myyrät syö pankeistä kaikki tulppaaninsipulit, joten moneen vuoteen en ole viitsinyt laittaa, mutta tässähän oiva idea toteutettavaksi ensi vuodeksi :)

  VastaaPoista
 13. Ihania, erikoisen värisiä, olen nähnyt keltaisia hiukan samanlaisia.

  VastaaPoista
 14. arleena - eikös olekin. Illalla auringon valossa tuo väri tulee niin hyvin esiin....

  sarppa - ole hyvä : ) Tulppaaneissa on itse asiassa paljon noita vähän jalostettuja ja matalampia lajeja. Osa niistä leviää vielä siemenistäkin..
  Mukavaa viikon jatkoa sinullekin !

  Unelma - onneksi nykyään keväisin kaupoista saa tulppaaneja ja muita sipulikukkia ruukussa kasvamassa. Kaikkihan eivät voi tai ehdi kasvattaa niitä itse kukkaan : )

  pioni - nuo kreetantulppaanit ovat tosiaan kauniita, kasvoivat ne sitten ruukussa tai kukkapenkissä : )

  keijukainen - niitä myyriä ei ole joka pihalla. Meillä ne eivät ole syöneet tulppaanien sipuleita. Ainostaan pienet krookusten sipulit oli kerran syöty, mutta vain yhdestä kukkapenkista ja vain osa niistä. Onneksi ; )

  Hanna - minulle oli ihana yllätys, miten kauniit lehdet kreetantulppaaneilla on ruukussa kasvaessaan. Muuten tiesin sen olevan kyllä kauniskukkainen....

  Sussi - toivotaan, että kukkaloisto on upea ! Kohtahan kun ilma vähän vielä lämpiää, kukinnan aloittavat jo aikaisimmat tulppaanit : )

  Hanna - tämä ruukkuviljely kellarissa on kyllä kätevää ! Silloin saa vähän erikoisempiakin sipulikukkia... ja myyrät eivät pääse syömään niitä ; )

  tia - keltakukkainen parvitulppaani (Tulipa tarda) on vähän saman tyylinen. Se muuten kylväytyy siemenestä aika kivasti : )

  VastaaPoista
 15. Tosi hauskannäköisiä tulppaaneja oot löytänyt. Tai siis vallan kasvattanut. Muistuttavat niin parvitulppaneja joista tykkään... tuossa tialle jo aihetta kommentoitkin. Nämä pienet tulppaanit on jotenkin niin sitkeän ja iloisen oloisia, eivät ihan niin juhlavia kuin ylväät sukulaisensa. Nekin on tietenkin kivoja.
  Hurmaavia kukkaskuvia ^^.

  VastaaPoista
 16. tuuluska - kiitos : ) Minustakin nämä pienet tulppaanit, jotka ovat lähellä luonnonlajeja, ovat niin ihania. Ehkäpä sitä on vähän kyllästynyt niihin isoihin ja näyttäviin, siis tavallisiin tulppaaneihin ; )

  VastaaPoista