torstai 10. joulukuuta 2009

10. Punainen tulilatva

Tulilatvoissa on paljon eri värisiä, tässä nyt joulun kunniaksi punainen : )

Tulilatvojen hoito-ohjeet:

Tulilatvojen hoitona on pelkkä vedellä kastelu. Multa saa kuitenkin kuivahtaa kastelujen välillä, sillä liian märässä mullassa juuristo kärsii. Tulilatva on itse asiassa mehikasvi. Kukkiessaan sitä ei kannata päästää kuivumaan, jotta nuput eivät kuivuisi.
Tulilatva viihtyy valoisalla paikalla, ihan huoneenlämmössä.

Tulilatva ei ole myrkyllinen eikä aiheuta allergisia oireita. Sopii siis moneen kotiin joulukukaksi : )
Punaisen amaryllikseni toinen kukkavana kukkii parhaillaan...

9 kommenttia:

 1. Moikka Sari!

  Ihania joulukukkia, ja kiitos taas hoito-ohjeista! Tulilatva on kaunis. Harkitsin itsekkin sen ostamista, mutta täytyy malttaa mielensä noiden joulukukkien kanssa, koska emme ole niistä täällä kotona nauttimassa!

  Sinulle on jotain pientä jouluista yllätystä blogissani. Taitaa ollakkin jo tuttu sinulle, mutta halusin sen kuitenkin sinulle antaa :)

  <3 Henska

  VastaaPoista
 2. Tulilatvat ovat meilläkin säilyneet, sekä mökillä että täällä kotona, kesällä sain jopa keltaiset kukkimaan olivat ulkona terassin kaiteella, vahinko varmaan ;-)

  VastaaPoista
 3. Tulilatva on kyllä loistava valinta,sen kukinnasta saa nauttia pitkään!:)Mukavaa loppuviikkoa! :)

  VastaaPoista
 4. Henska - kiitos ! On aina niin mieltä lämmittävää saada tunnustus : )
  Sehän se vähän on, että kukat eivät yleensä kestä viikkotolkulla, etenkään ilman kastelua ; )


  tia - tuohon uudelleen kukkittamiseen vaaditaan jo taitoa : ) Muistaakseni kyse on paljon oikeasta päivän pituudesta...

  sarppa - tulilatva kuuluu niihin joka kodin kukkiin, jotka ovat edullisia, hoidoltaan helppoja ja kukkivat pitkään : )
  Mukavaa loppuviikkoa sinullekin !

  VastaaPoista
 5. Mulla vastaavat kukat löytyvät nyt valkoisina:)

  VastaaPoista
 6. Kaunis joulukukka tuo tulilatva. Olen sen monena vuonna vienyt isälleni joulukukaksi.. Ainut jonka hän saa pidettyä hengissä jonkun aikaa... Kiva kun täältä saa aina mukaansa ohjeita kukkien hoitoon ...

  VastaaPoista
 7. En tiennytkää, että tulilatva on mehikasvi. Juuri eilen ihastelin kaupassa valkoista tulilatvaa, täytyy varmaankin hankkia jouluksi:)

  VastaaPoista
 8. Jostan syystä en tykkää tulilatvasta. Ehkä sitä on nähäny liikaa. Ainakkaa punasta en haluais kottiini.Kerrotun tulilatvan voisin laittaa, se on vähä erinäkönen.

  VastaaPoista
 9. pioni - valkoisina ne ovatkin upeita ! Minulla oli viime vuonna kerrottu valkoinen amaryllis ja ehkä ostan sellaisen täksi jouluksikin : )

  RANTAPUIKKO - tulilatva on kiva viedä lahjaksi, koska se kestää pitkään, jopa ilman kastelua ; ) Mukava kuulla, että ohjeet ovat hyödyksi : )

  Sussi - sen lehdet ovat ihan mehikasvin tapaiset. Itse asiassa ne ovat yleensä ihan pölyn ja vesiroiskeiden kirjavoimat. Nytkin pyyhin kostealla rätillä tuon tulilatvan lehdet puhtaiksi... Valkoinen tulilatva on kaunis.

  Eve - tulilatva on tosi suosittu, jo edullisen hinnankin takia. Itsekään en pidä sitä kovin juhlavana kukkana. Mutta monille astmaatikoille tulilatva on ainoa joulukukka, minkä he voivat kotiin ottaa. Onneksi niistä on myös noita kerrottuja ja muita vähemmän käytettyjä lajeja : )

  VastaaPoista