maanantai 14. joulukuuta 2009

14. Valkoinen hyasintti ja höyhenet

Tässä on vähän erilainen hyasintti, sillä on poikasia vierellä : )


Rakastan valkoisia höyheniä....


Jos hyasintin tuoksu on liian voimakas, sen voi laittaa lasikuvun alle. Kaunis kukka näkyy läpi : )
Hyasintin kukinta kestää pidempään, jos vie kasvin yöksi viileään. Tai päiväksi, jos ketään ei ole päivisin kotona. Kastelua ne kaipaavat vain hiukan.
Tuoksu on niin voimakas, ettei sovi astmaatikoille. Se on myös lievästi myrkyllinen, mutta pienen määrän syöminen aiheuttaa harvoin oireita, onneksi : )
Sipulit kannattaa säilyttää ja istuttaa ne ulos, kun maa on sulanut.

11 kommenttia:

 1. Hyvä idea tuo lasikupu!!! =)

  Ihania kuvia...

  VastaaPoista
 2. Lasikupu on kyllä kaunis ja ideana hieno. Mutta jos tykkää hyasintin tuoksusta, niinkuin minä niin.. vaan jos laittaisi päiväksi kuvun alle (ettei kissa syö..) ja illalla ottaisi kuvun pois. Hmmm

  VastaaPoista
 3. Una - kiitos : ) Yllättävän monessa perheessä on tuoksuherkkä, tai sitten jouluvieraissa. Ja jos haluaa haistella tuoksu, voi vähän raottaa kupua : )

  Elisa - juu, ei kannata laittaa ihanaa tuoksua lasikupuun : )
  Itse haluan ruukkukukkien olevan ilman lasikupua tai lasimaljakkoa, siis vapaana eikä vangittuna ; )

  VastaaPoista
 4. Valkoinen on kyllä kaunis!<3 Ja jos vielä kukkapenkkiin istuttaisi kesällä,niin olisi iloa monivuotisenakin!:)

  VastaaPoista
 5. Nuo on vielä hankkimatta, ehkä ensi viikolla vasta menen oikeen kukkakauppaan.

  VastaaPoista
 6. Hyasintti täytyykin kokeilla nyt purkittaa. Semmoinen iso riihimäen vanha keittiötölkkihän käy hyvin kun siinä on kansi! Jos kaupat olisi vielä auki (klo 22:28) niin hakisin hyasintin heti...

  VastaaPoista
 7. Meillä ei hyasintti säilyis edes lasipurkin alla, kun on uteliaita pikkukätösiä... Mies on niin allerginen,ettei hyasinttia voisi muutoin pitää.Siispä tyydyn vain ihastelmaan kuvista ja tuoksuttelen kukkakaupoissa ;)

  VastaaPoista
 8. Kätevä idea tuo purkittaminen.

  Meillä on miehen kanssa molemmilla astma ja allergiaa, mutta onneksi hyasintti ei aiheuta mitään oireita.

  VastaaPoista
 9. sarppa - olen istuttanut hyasintit ulos monena vuotena. Ne kukkivat keväisin, joskus enemmän ja joskus vähemmän : )

  pioni - hyasintit kukkivat nopeasti ohi huoneenlämmössä, eli niitä saa olla ostamassa vähän väliä, näin jouluna... Tai sitten ostaa vasta jouluksi : )

  tuuluska - lasipurkki tai lasikupu, hoitaa saman asian : ) Se on välillä niin hauskaa, kun innostuu, on heti valmis toimimaan. Harmi vain, että kaupat eivät ole auki 24 h ; )

  Vuokko - aika monessa kodissa, hyasintit on vähän ongelma. Onneksi niiden tuoksusta voi nauttia muilla, monellehan hyasintti on tärkeä jouluntuoksun : )

  Sussi - nuo allergiat ja astmat on kyllä jänniä. Tiedän ihmisiä, joilla on vaikea astma ja hyasintti ei häiritse heitä. Ja sitten on niitä, joilla ei ole astmaa eikä allergioita ja hyasintti aiheuttaa migreenin tai silmät punoittaa... Ollaan me ihmiset aivan selvästi yksilöllisiä ; )

  VastaaPoista
 10. Hyasintti on minulle joulun tuoja, onneksi en ole allerginen sen tuoksulle.

  VastaaPoista
 11. tia - ilman hyasinttia, joulu ei kyllä tunnu joululta ! Siinä on ihana tuoksu. Työhuoneessa kun teen töitä koko päivän, alkaa avonainen hyasintti käymään silmiini. Siirrän sen sitten jossain vaiheessa jääkaappiin loppupäiväksi... Kestää muuten näin pidempään eli jotain hyvää tästäkin ; )

  VastaaPoista