perjantai 11. joulukuuta 2009

11. Flamingonkukka on uusi joulukukka

Flamingonkukka on pitkäikäinen viherkasvi, joka kukkii talvella. Viime vuosina sitä on käytetty paljon joulukukkana, hieman modernimpana ; )


Kukassa on paljon eri lajikkeita, valkean ja punertavan sävyisinä. Haluaisin lilanpunaisen, mutta nyt ei taida olla tilaa sille. Pitäisi saada isompi asunto, jotta kaikki kukat mahtuisivat ; )

Flamingonkukan hoito-ohjeet:

Flamingonkukan hoito on erittäin helppoa. Se viihtyy hajavalossa, ei siis suorassa auringon paisteessa etenkään kesäaikaan. Minun flamingonkukkani on parin metrin päässä ikkunasta ja patterista. Valo näyttää riittävän sille, sillä se on kukkinut nyt vuoden ympäri.
Multa pidetään tasaisen kosteana ja lannoitetaan silloin kun se kasvaa. Itse lannoitan sitä ympäri vuoden, talvella vain vähennän lannoitteen määrää. Altakasteluruukussa kastelu hoituu varmasti ; )
Keväällä vaihdetaan uudet mullat, kuten monelle muullekin viherkasville.
Flamingonkukka ei ole varsinaisesti myrkyllinen kasvi, mutta se voi aiheuttaa lähinnä paikallista ärsytysoireita. Eli kun leikkaa lehtiä, voi kasvineste hieman ärsyttää ihoa. Sen ei myöskään tiedetä aiheuttavan allergisia oireita.

2 kommenttia:

  1. Kauniin värinen tuo kukka, liukuvärjätty ;-)

    VastaaPoista
  2. tia - todellakin, liukuvärjätty ! Enpä ollut hoksannut sitä noin ajatella : )

    VastaaPoista