keskiviikko 17. heinäkuuta 2024

Fengshui puutarha ja rajat

 

Fengshui puutarhassa tontin rajoilla on oma merkityksensä. Riippuu toki aina siitä onko kyseessä hehtaarin kokoinen tontti vai pientaloalueen tontti. Joskus tontin rajoja "muotoillaan" paremmiksi ja joskus niitä selkeytetään. Ennen kaikkea katsotaan, mitä rajoilla on, etenkin katua vasten olevalla rajalla.

Fengshui ja tontin rajat...

Pientalojen tonttien rajat on hyvä olla selkeästi osoitettu. Helpoin tapa on käyttää pensasaitoja. Jos tontti onkin asemakaava-alueella, jossa tontin rajaaminen aidoilla on kielletty, silloin mietitään muita ratkaisuja. Tässä on kyse symboliikasta eli omien rajojen osoittamisesta.
Joskus otetaan huomioon myös fengshui Baguan alueet, mutta se onkin jo toinen juttu.


Fengshui ja pensasaidat...

Fengshuissa kasvien elinvoimaisuus ja kauneus on tärkeitä, joten raja-aitojen on hyvä olla tiiviitä ja hyväkuntoisia. Silloin ne luovat hyvää fengshuita tontille.

Sen sijaan jos pensasaidassa on näkyvillä kuivia oksia, kuten ekassa kuvassa, se luo huonoa fengshuita. Jos taas muotoon leikatussa pensasaidassa on isoja aukkoja ja se on harva, niin se ei luo riittävää rajausta. Esimerkiksi kuvan pensasaita on jo niin harva, että se alkaa olla "fengshui-roinaa".
Tällaisessa tilanteessa aita kannattaa elvyttää takaisin tiiviiksi näkösuojaksi.
Raja-aitojen tärkeä merkitys fengshuissa on yksi syy, miksi tein sen Pensasaidat tuuheaksi -verkkokurssin.

Luonnontilaiset alueet fengshui puutarhassa...

Fengshuissa luontoa pidetään tärkeänä ja sitä arvostetaan. Jos omalla tontilla tai puutarhassa on luonnontilaista aluetta, saa olla onnekas.

Jos tontilla on luonnontilaista aluetta isompi alue, niin usein tontin rajaaminen jätetään siltä kohtaa tekemättä. Se katsotaan kuitenkin aina tapauskohtaisesti. 


Raja katua vasten...

Tontin raja katua vasten näkyy siis kadulla kulkeville ihmisille, niin naapureille, ohikulkijoille kuin myös itsellekin. Se antaa ensivaikutelman talon asukkaista.
Näkymä myös toivottaa asukkaat "tervetulleeksi" kotiin. Sen takia katua vasten olevalla rajalla on niin suuri merkitys, sisääntulopihan ohella.
Mitä tämä kuva symboloin asukkaista? Näemme todennäköisesti tästäkin hyvin erilaisia asioita ja saamme erilaisia vaikutelmia.



Joten olethan katsonut tonttisi katua vasten olevaa rajaa "fengshuin silmin". Se nimittäin kannattaa tehdä aika ajoin😊


Puutarhaterveisin Sari


Ps. Jos et tiedä, niin olen laajan koulutuksen saanut fengshui-konsultti, ja tietty myös hortonomi.


2 kommenttia:

  1. Hyvä muistutus kiitos! Voiko nyt kitkeä rikkaruohoja? Alkaa nimittäin laatoitus näyttää tuollaiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Vielä hetki täytyy odottaa kitkemisen kanssa, sillä kitkemisjakso alkaa vasta maanantaina 22.7.. Itsellänikin on yksi kohta, joka odottaa täsmäkitkemistä ja hyviä Kitkemispäiviä.

      Poista