perjantai 5. huhtikuuta 2024

Tuoksuva pilkkulehtinen perhosorkidea

Jännän pilkkulehtinen pieni perhosorkidea kukkii nyt parhaillaan. Sen lehdistö tekee siitä erityisen koristeellisen ja sen kukista leijailee niin ihana tuoksu. Itse asiassa muutkin tuoksuvat perhosorkideat ovat nyt täydessä kukassa, joten täällä tuoksuu aivan taivaallisen ihanalta. Ei siis yhtään haittaa, vaikka ulkona pyryttää lunta 😊 


Kirjavat ja niin ihanasti tuoksuvat kukat...

Tällä on hieman pienemmät kukat, mitä tavallisimmilla perhosorkideoilla. Niiden kukissa on jännän kirjavat terälehtien reunat. Kun kukka avautuu, sen väritys on vahvan ruskehtavan kellertävä. Vähitellen väritys alkaa muuttumaan vaaleanpunertavaksi.

Yksi haaroittunut kukkavana...

Kukkavana lähti kasvuun lehtien alta niin, että en uskaltanut tukea sitä pystyyn. Se on siis saanut kasvaa vapaasti, kuten se tekisi luonnossa. Minusta se on näin paljon kauniimpi, vaikkakin vie enemmän tilaa ikkunalla.
Ylempi kuva on tänään otettu ja alempi kuva 10.3.. Perhosorkideat on siitä ihania, että niiden kukinta kestää aina pitkään.

Jännän pilkkulehtinen tuoksuva orkidea...

Tällä perhosorkidealla on siis jännän pilkulliset lehdet. Se on veikeän näköinen myös silloin, kun se ei kuki. Jos muistan oikein, niin tämä on ollut minulla noin vuoden ja nyt se siis kukkii uudelleen.

Tämä kuva on taas maaliskuulta. Kastelen sitä kuun mukaan, kuten kaikkia muitakin huonekasvejani😊

Lisää tuoksuvia orkideojani...

  • Vanha tuoksuva perhosorkidea kukkii kauniin hempeänvärisin kukin. Senkin tuoksu on tosi mieto ja se kukkii nyt parhaillaan.
  • Tuoksuva orkidea puikkokämmekkä `Berry Oda` kukkii joulu-tammikuussa. Sen kukissa on mieto tuoksu. Huomasin tänään, että siihen on kasvamassa yllättäen nyt kaksi kukkavanaa.
  • Juhlavat puikkokämmekät -postauksessa on kuvia puikkokämmekkä `Irene Smile`, jonka kukissa oli hyvin vahva tuoksu. Kaikki puikkokämmekät eivät tuoksu ja osa vain miedosti.
  • Erikoisempi orkidea Zygopetalum kukki joulukuussa ja sen kukat tuoksuivat myös todella vahvasti. Se on vaateliaampi hoidon suhteen, sillä se viihtyy vain kosteassa huoneilmassa. Se on edelleen hengissä ja kasvattaa uutta versoa.

Puutarhaterveisin Sari



2 kommenttia:

  1. Ihan uutta minulle, että perhosetkin tuoksuisivat! Tiedätkö sen nimeä? Onko tuoksuvat jotain tiettyä lajia? Kyselen siksi, että haluaisin itselleni myös tuoksuvan perhosen. Ne ovat kauniita ja aina niin helppoja kotikasveina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksuvia perhosorkideoja on ennen ollut vähemmän myynnissä. Ekan löysin vuosia sitten ihan sattumalta. Nämä pari uudempaa löysin viime vuonna ja ne myytiin ihan tuoksuvina. Näillä millään ei ollut tarkempaa nimeä.
      Tuoksuvia on nytkin näkynyt aina välillä myymälöissä, joissa on erilaisia perhosorkideoja myynnissä. Toivottavasti löydät itsellesi mieluisan. Tuoksusta ne on helppo tunnistaa :)

      Poista