lauantai 20. heinäkuuta 2019

Poimintoja Kouvolan asuntomessujen pihoilta

Pääsin vihdoinkin käväisemään Kouvolan asuntomessuilla, joten tässä nyt kuvia alueen pihoilta. Sattui kivasti pilvinen päivä, niin sai otettua hyvin kuvia. Ja messujen jälkeen ehdittiin vielä tutustua Kouvolan puutarhakohteisiinkin 😊

Kuvan pergola ja komeat graniittikiveykset ovat kohde 6 Muusikon talon pihalta. Se on se vanha punatiilinen rakennus, joka on alun perin rakennettu varuskunnan miehistösaunaksi ja jota nyt remontoidaan asunnoksi.

Mustan talon tummanpuhuva piha - kohde 21 Dekolaku...

Dekolakun pihalla on hauskasti käytetty tummalehtisiä kasveja useassa kohtaa. Se sai kyllä nurmikon näyttämään entistä vihreämmältä. Alla kuva kadulta eli katua vasten on tummalehtinen happomarja, jolla katteena musta koristekate. Pensaiden pihan puolella musta kivituhkaväylä teknisen tilan ovelle. Talo on siis kuvan oikealla puolella 

 Pelinurmikon reunalla oli puusta tehty terassi/vaihtopenkki, jossa oli myös viljelylaatikot. Tontin takarajalla sekä nurmikon ja autonkääntöpaikan välissä oli korkeat mustat aitaelementit.

Dekolakun pihalla, tontin kulmalla, oli nuotiopaikka. Rajalla oli matalammat mustat aitaelementit. Penkin ja aidan välissä on tummalehtinen vaahtera, mikä helposti jää kuvasta huomaamatta.

Luonnontilainen alue nuotiopaikaksi - kohde 32 Jukkatalo Aina...

Tämä Jukkatalo Ainan nuotiopaikka oli kyllä huikea. Sen taustalla on luonnon kallio, jossa näytti olevan kohdevalaisimet. Ne ovat ihan lähellä kalliota.
Polku ja nuotion kivet olivat liuskekiveä. Ympärillä oleva alue oli katettu kuntalla.


Rinteessä liuskekivien välit olivat selvästikin liuskekivikatetta ja ylhäällä nuotiopaikalla, kivien välit olivat kivituhkaa.

Itse pihatie talolle oli päällystetty asfaltilla ja kulku talolle oli betonikiveä. Eri materiaalit yhdistyvät tässä tosi kauniisti.

Komeat graniittikivet muurina ja kiveyksenä - kohde 5 Villa Element…

Harvoin omakotipihoilla näkee näin jykevää graniittista muuria, kun nyt Villa Elementin ja Muusikon talon pihoilla oli. Lisäksi Villa Elementissä oli graniittia käytetty myös kulkureittien kiveyksissä. Kuten kuvasta näkyy, ne oli saumattu saumausaineella.

Kesäinen näkymä sillalta veteen - kohde 11 Tallisilta...

Nyt en huomannut kuvata itse siltaa, sillä tämä näkymä viehätti enemmän puutarhabloggaajaa kuin silta 😊 Jos sinua kiinnostaa sodanaikainen historia, niin silta voi olla mielenkiintoinen tutustumiskohde.
Alla olevat kuvat on otettu siis Tallisillalta.


Lapsilla omat viljelylaatikot - kohde 1 Upseerin päiväkoti...

Viljelylaatikoihin oli maalattu kuvioita sivuille, ne hieman erottu kuvassa. Loistava idea lasten omiin laatikoihin ihan kotipihallekin! 
Sen lisäksi laatikoissa oli laput kasveista, joita laatikosta löytyy. Kuulemma lapset ovat itse myös kasvattaneet nämä kasvit ihan siemenistä asti.

Viljelylaatikko korkeammalla - kohde 15 Lapinjärvitalot...

Tällaiset korkeammat viljelylaatikot ovat tarpeen pyörätuolissa tai rollaattorilla liikkujille. Ja voihan sitä olla muitakin rajoitteita, ettei kumartuminen oikein onnistu. Näissä viljelylaatikoissa kasvoi muuten aika jänniäkin kasveja kuten paprikoita sekä säleikkö-punaherukkaa.

Käpyjä katteena ja somisteena - Mediakeskuksen terassi...

Tästä tuli heti mieleen Mustilan Arboretum, koska käpyjä oli niin erilaisia 😊

Aika vähän tuli kuvattu kasveja, koska näyttävimmät olivat ruukkuistutuksina terasseilla. Niitäkin toki kuvasin ja saa nähdä, laitanko vielä terassipostauksen.

Kouvolan asuntomessut 12.7.-11.8.2019

Lisätietoja Asuntomessujen sivuilta.

Ihanaa viikonloppua!

Terkuin Sari

4 kommenttia:

 1. Upea luonnonläheinen nuotiopaikka! Harvalla on noin komeaa kalliota omalla pihalla tai edes pihan reunalla. Luonnonläheisyys viehättää minua enemmän kuin nuo kivetyt pihat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihastuin tuohon nuotiopaikkaan ja sen kallioon. Monestihan kalliot on louhittu omakotialueilla, koska rakennetaan niin tiiviisti. Tässä se olikin säilynyt. Kallio on varmasti tosi upea valaistuna :)

   Poista
 2. Hieno esittely messuilta, kiitos! Tosiaankin, pelialueen kapea "terassi" onkin vaihtopenkki - luonnollisesti, vaikkakaan se ei katsoessa paikan päällä ihan heti "auennut".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Sitä kapeaa terassia selvästi muutkin ihmetteli, kuten minäkin. Se on usein näin, että vieraan pihan ratkaisuja "ei ihan ymmärrä"... ennen kuin selviää niiden syyt ja tarkoitukset ;)

   Poista