lauantai 7. syyskuuta 2024

Kesäasteri hyvä maljakossa

 
Isokukallinen kesäasteri on hyvä maljakossa leikkokukkana. Toki myös pienikukalliset kesäasterit toimii samalla tavalla. Kesäastereissa on se kivaa, että ne on super helppoja kasvattaa itse siemenistä. Ne on siis yksivuotisia kylvökukkia. Tällä kesäasterilla on jännä kukan väritys, kermaisen pinkki.


Maljakossa yksi kesäasterin kukka ja versoja pihalta...

Harvemmin otan pihalta kukkia maljakkoon, mutta tätä en voinut vastustaa. Ihastuin tämän kukkien väriin ja halusin kokeilla sen kaveriksi erivärisiä versoja ja lehtiä. Erityisesti harmaat lehdet näyttää tämän kanssa hyvältä ja tummat tuovat siihen kivaa kontrastia


Näiden kesäasterien toinen nimi on kiinanasteri ja tieteellinen nimi Callistephus chinensis.

Isokukallinen kesäasteri ja sen nuppu...

Tällä lajikkeella on isot kukat, joiden halkaisija on ehkä noin 12 cm. En ole aiemmin oikein pitänyt kesäastereistä, ehkä niiden perinteisten värisävyjen takia. Mutta tämä on tosi kaunis. Sen nuppukin on jännän näköinen.

Kermaisen pinkki väri ja punahatut yhdessä...

Nämä kermaisen pinkit kesäasterit kasvaa meillä kahdessa kukkapenkissä. Tässä uusimmassa on siis ne punahatut ja jättiverbenat, joiden seassa on nämä kesäasterit. Tässä kuvassa näkyy hyvin kukan erikoinen väritys, joka välillä on suorastaan persikkaisen pinkki.
Siemenet löysin Korpikankaalta ja näiden nimi oli kesäasteri Paeony Pink.

Kesäasteri helppo esikasvattaa siemenistä...

Kylvin näiden siemenet huhtikuun jälkipuoliskolla hajakylvönä, mistä koulin taimet kuvan taimilokerikkoon. Kukinta olisi todennäköisesti alkanut hieman aikaisemmin, jos kylvö olisi ollut aiemmin. Esikasvatus aikaistaa siis kukintaa. 

Tämä oli upea sekä niin helppo kasvattaa myös pihalla, että taidan ensi kesänäkin kasvattaa tätä tai jotain muuta vielä upeampaa kesäasteria😊


Myös ryhmän punahatut olen kasvattanut siemenistä, koska se on niin helppoa. Siitä lisää Punahatun kasvatus siemenistä -postauksessa.



Puutarhaterveisin Sari



2 kommenttia:

  1. Kaunis ja hienostunut väri! Tuollaisen voisin itsellenikin jo hankkia. Minusta kesäasterit ovat ihan ns. mummokukkia, mutta tuo sinun sopii nuoremmillekin, heh 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä- eli kiinanastereita on tosiaan kasvatettu iät ja ajat pihoilla, koska ne on helppoja sekä värikkäitä kylvökukkia. Ja niiden siemenet on edullisia. Tosin ennen niitä näki vain värisekoituksina, joissa oli vahvan värisiä sinipunaisia, pinkkejä ja punaisia.
      Nämä uudet värit on huikean upeita. Ja sopivat tosiaan nuoremmillekin ;)

      Poista