torstai 28. heinäkuuta 2022

Upean värisestä amppelibegoniasta pöytäkukka

Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy
Tein upean värisestä amppelibegoniasta pöytäkukan, jotta sain heti äkkiä näyttävän kukan pöydälle. Se onkin vanha tuttu konsti, jota voi käyttää moneen paikkaan. Tämän begonian kukkien väri on tosi hieno. Sen sävy muuttuu hieman valon mukaan eli aamulla se näyttää ihan erilaiselta kuin ilta-auringossa.


Amppelibegoniasta pöytäkukka...

Tältä amppelibegonia näytti, kun sain sen. Isossa amppeliruukussa kasvaa kolme begonian tainta. Sen takia se onkin niin muhkea. Amppelissa on riittävästi niille multaa, joten isoa amppelia ei tarvitse vaihtaa enää isompaan. Sen takia nämä isot amppelit on helppoja. Amppelin pohjassa on reiät, joten laitoin sen alle ison kukkalautasen. 

Amppelibegoniasta tuli siis pöytäkukka, kun otin siitä amppelikoukun pois. Se lähti ihan napsauttamalla. Sen voi myös laittaa takaisin, jos haluaakin ripustaa sen roikkumaan jonnekin muualle.

Tältä amppelibegonia näyttää nyt tänään.

Upean värinen ja kauniisti kaartuva...

Tämän upean värin lisäksi, minua viehättää kukkien ja versojan alaspäin kaartuminen. Se tekee tästä begoniasta hieman siromman ja tietyllä tavalla "luonnollisemman" näköisen.

Kukat on hyvin kerrottuja ja begonioitten tapaan, kukkien seassa on myös muutama yksinkertainen kukka. Tämän kukat myös tuoksuvat vienosti aina välillä. Yleensä begonian kukat eivät tuoksu.

Tuoksuva begonia muutaman vuoden takaa...

Toissa vuonna löysin tuoksuvan begonian eli sillä oli kukissa tosi upean vahva tuoksu. Siitä enemmän kuvia Ihanasti tuoksuva begonia -postauksessa. Se oli ihan huikean upea 😍

Kerrottukukkainen kesäbegonia...

Joitakin vuosia sitten minulla oli tummalehtinen kesäbegonia, jolla on pienet kerrotut kukat. Se oli kyllä söpö ja helppo. Sain sen myös säilytettyä talven yli ihan viileähkön asuinhuoneen ikkunalla. Siitä lisää kuvia Suloinen kerrottu kesäbegonia -postauksessa. Kesäbegoniat kestävät ulkona sadetta ja jo jopa paahdetta ja varjoa. Ne voi myös istuttaa ihan maahan.


Amppelibegonian hoito-ohje...

Kerrotut amppelibegoniat kannattaa sijoittaa puolivarjoon tai aurinkoon, suojaan kovalta tuulelta ja sateelta. Todennäköisesti kuuma paahde ei ole niille mieleen keskikesällä.
Multaa kastellaan ja lannoitetaan säännöllisesti läpi kesän. Mullan pinnan on hyvä kuivahtaa kevyesti ennen kastelua, sillä amppelibegoniat kärsivät jos multa on jatkuvasti litimärkää. Siksi kaadan  amppelibegonian lautaselta aina ruukusta valuneen veden pois.
Nämä amppelibegoniat ovat hallanarkoja eli eivät kestä yhtään pakkasta keväällä eikä syksyllä.


Sain tämän upean värisen amppelibegonian Huiskulasta. Kiitos siitä heille!


Puutarhaterveisin Sari


2 kommenttia:

 1. Kiitos taas vinkistä! Juuri harmittelin kesäkukkien pientä valikoimaa, vaikka amppeleissa oli runsas valikoima. Eli ei kun uudelleen kauppareissulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Ihastelin itsekin upeita kesäkukka-amppeleita, sillä ne näytti olevan todella muhkeita nyt. Melkein teki mieli ostaa :)
   Muuten, näin heinä-elokuun vaihteessa tulee taas paljon uusia eriä kesäkukista myyntiin. Niitä nimittäin kävin varta vasten ihastelemassa meidän torikukkamyyjällä.

   Poista