keskiviikko 3. kesäkuuta 2020

Ihanasti tuoksuva begonia

Löysin vihdoinkin tämän ihanasti tuoksuvan begonian. Parin viime kevään ajan olet metsästänyt sitä, löytämättä.  Ja nyt vähän yllättäen se löytyikin meidän lähipuutarhalta. Ihan uskomatonta! Sen tuoksu on tosi vahva, etenkin illalla ja aamulla. Siis super ihana löytö 😍

Tuoksuva begonia amppelikukkana...

Tätä oli myynnissä näin valmiina amppelina sekä pienempänä taimena ruukussa. Onneksi huomasin tämän nyt, sillä näitä ei enää ollut suurta määrää jäljellä.

Kukan väri on upea keltaiseen taittava oranssi ja kukkien muoto hieman vaihtelee. Tämä on niin ihana! Amppeliruukun värikin sopi tähän tosi hienosti.

Amppeli- eli riippabegonian hoito-ohjeet...

Tämä tuoksuva begonia kuuluu ns. amppelibegonioihin, kuten myös karjalanneitobegoniat.
Ne viihtyvät tuulelta ja sateelta suojassa,  (auringossa-)puolivarjossa.  Niitä kastellaan, kun mullan pinta on kevyesti kuivahtanut. Ja tietysti lannoitetaan hyvin.
Begoniat ovat tosi kylmän arkoja ja paleltuvat pienestäkin pakkasesta.

Sympaattinen ja perinteinen Ruotin puutarha...

Löysin tämän siis Ruotin puutarhalta, joka sijaitsee Nurmijärvellä. Se on sympaattisen pieni "maalaispuutarha", jossa kasvivalikoima on poikkeuksellisen suuri. Sieltä löytyy aina erikoisuuksiakin. Aika monet kesäkukkalöytöni olen tehnyt sieltä. Tai oikeammin heidän torikojustaan Nurmijärven torilta. Nyt kävin vasta ensimmäistä kertaa puutarhalla.

Läpi kesän heiltä löytyy jotain kukkaa piharuukkuihin ja upeita kesäkukkakimppuja. Nytkin siellä osa kasveista oli vasta kasvun alussa eli tulevat myyntiin myöhemmin kesällä.
 


Kuun mukaan huomenna onkin sitten viimeinen hyvä päivä istuttaa kukkia. Seuraava on vasta juhannuksen jälkeen. Pienenä vinkkinä.

Kesäisin terveisin Sari

7 kommenttia:

 1. Tuoksuuko begoniatkin? Ihan uusi tieto minulle. Ainakaan edellisten vuosien karjalanneidot eivät ole tuoksuneet yhtään.
  Taina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Begoniat eivät yleensä tuoksu, mutta tämä lajike tuoksuu. Olen ymmärtänyt niin, että näitä on vain kaksi lajiketta, joissa on tuoksua ja vielä vahva tuoksu. Siksi olen niin etsinyt tätä :)

   Poista
 2. Kiitos :) Totta, kukkia ja kasveja on niin mukava ihastella niin pihalla kuin kuvistakin. Tämä begonia on vielä niin kuvauksellisen kaunis kerrottuine kukkineen, että siitä tulee kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
 3. Seinustalla onkin ruukku poikineen. Näkyykö tuossa yhdessä kuvassa keijunkukkia? Olen niitä yrittänyt etsiä, mutta en ole onnistunut löytämään vielä.

  Tänään sain viimeiset taimet istutettua, nyt pääsee hetkeksi hengähtämään :) Viikonloppuna siivoan jälkeni ja pesen ruukut odottamaan ensi vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heillä on tosiaan erivärisiä keijunkukkia myynnissä ja joitakin muita ruukkuistutuksiin sopivia lehtikasveja. Ja näytti olevan myös heiniä :)
   Samaa puuhaa tein tänään itsekin, sopivasti juuri ennen sateen alkua. Osa jäi kesäkuun lopulle eli ne todella kylmänarat sekä perennojen pikkutaimet. Meillä kun on siruetanoita, niin pikkutaimet on helpompi kasvattaa isommiksi ruukuissaan.

   Poista
 4. Hei, tuli kesäkuun uutiskirje toukokuun asioilla ja vinkeillä😀
  Tuula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävi tosiaan hieman hassusti :) Laitan oikean kesäkuun uutiskirjeen huomenna... hieman pirteämpänä :)

   Poista