sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Hauska fengshui rahakasvi - kauluspaunikko

Tämä kauluspaunikko on moderni fengshui rahakasvi ja samaa sukua kuin perinteisempi rahapuu. Hauskasti sen lehdet ovat pitkin runkoa, ihan kuin kolikot pujotettuna nauhaksi. Aika jännä! Ei kyllä yhtään uskoiksi, että on rahapuun eli rahapaunikon lähisukulainen.

Fengshuin rahakasvi on pyöreälehtinen...

Mikä tästä sitten tekee modernin fengshuin rahakasvin, niin mm. sen pyöreähköt lehdet. Nehän ovat ikään kuin kolikoita. No haluaako kolikoita vai seteleitä vai tilille rahasummia... on sitten ihan itse päätettävissä 😀
On myös toinen uusi rahakasvi  klusia, joka on helppohoitoinen. Siitä enemmän Klusia - uusi fengshuin rahakasvi.


Ihan pyöreitä lehdet eivät kyllä ole, mutta jotenkin ne mieltää kiinalaisiin kolikoihin. Siis niihin joita kutsutaan myös onnenkolikoiksi ja joissa on reikä keskellä.

Pieniä versoja ja alkuja...

Kauluspaunikko on tehnyt pieniä ruusukkeita varsiin. Eli lisääntyy hyvin, mikä on muuten hyvä symboli. Kukapa ei haluaisi rahojen lisääntyvän.

Muutamassa pienessä versossa on jo juuri eli siitä versosta saisi kasvatettua uuden kasvin. Ja taas rahat lisääntyy 😂

Kauluspaunikon hoito-ohjeet...

Kauluspaunikko (Crassula perforata) on mehikasvi ja aivan kuten rahapuu, viihtyy aurinkoisella ikkunalla huoneenlämmössä. Ihanteellista olisi talvella noin 15 asteen lämpötila, jolloin kastellaan todella niukasti.
Kesälläkin kastelukertojen välissä mullan pinnan on hyvä kuivua kunnolla. Ne kestävät mullan kuivahtamisen, mutta eivät tasaisen kosteaa multaa. Lannoitetta annetaan niukasti tai jopa vain merilevävettä.
Lisää merilevävedestä Viherkasveille merilevää syksystä kevääseen -postauksessa.

Fengshui ja raha...

Rahan sijasta kannattanee enemmänkin puhua runsauden kokemisesta. Yksi kasvi ei sitä tuo, yleensä. Kodissa on niin paljon kaikkea muuta, mikä vaikuttaa ihmisen elämään jo pelkän symboliikan kautta. Lisäksi aina kannattaa tarkastella ja aistia kokonaisuutta, millä usein on suurempi merkitys.
Joskus kyllä oikea kasvi oikeassa paikassa voi olla sykäys uuteen 😊 Onhan elämässä aina tiettyä taikaa!

Runsausterkuin Sari


Ps. Ihan vain tiedoksi, että fengshui-konsultaatiot ja fengshuipuutarhasuunnittelut ovat aina luottamuksellisia. Siksi en ole kirjoittanut niistä täällä blogissa, enkä laittanut kuvia niistä instagramiin. 


6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista! Pitäisköhän kokeilla saisiko kasvamaan? Hyvää kuunvaiohdetta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä fengshuin rahakasvit kiinnostavat aina fengshuin harrastajia. Ilman muuta kannattaa kokeilla tätä, jos sille vain löytyy aurinkoinen paikka.
   Kiitos ja hyvää alkavaa lokakuuta sinullekin!

   Poista
 2. En ikinä ole nähnyt tuollaista paunikkoa! Ihan uusi tuttavuus minulle. On kyllä hauskan näköinen, ja vielä rahakasvikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin tämä oli ihan uusi kasvi. Ja sen verran erikoinen, että ensin en edes siitä oikein pitänyt. Nyt se tuntuu jo tosi kivalta ja hauskalta.

   Poista
 3. Onpa ihana! Tykkään kovasti mehikasveista ja tämä oli uusi tuttavuus. Menee hankintalistalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin :) Tämä on mehikasviksi aika erikoinen pötkyläkasvi. Varsinkin nuorena sen pötkylät on suoraan ylöspäin ja ilman noita poikasia. Silloin se muistutti jopa ihan tekokasvia ;)

   Poista