sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Onko pihallasi huonoa fengshuita?

Päätettiin Virpin kanssa kirjoittaa nyt huonosta fengshuista, ja minulla tietysti jutun aihe liittyy puutarhaan. Itse asiassa viime aikoina monessa fengshui-konsultaatiossa on tullut esiin juuri pihan huono fengshui. Kun katsoo kuvaa tarkemmin, ymmärrätte varmaankin mikä siinä on huonoa fengshuita.

Siis kaikki rikkinäiset pihakalusteet, valaisimet ja aidat ovat huonoa fengshuita. Ne ovat selvästi roina-energiaa ja vievät mieltä alaspäin. Eli jos pihaltasi löytyy niitä, on syytä korjata tai poistaa ne kokonaan.

Hoitamattomuus on myös huonoa fengshuita…

Pihaa kannattaa hoitaa etenkin talon lähellä ja oleskelupaikoista. Niissä kohti oleva selvä hoitamattomuus on huonoa fengshuita.

Tämäkin oleskelualue näyttää vähän surkealta ja kukapa nyt surkeutta haluaisi elämäänsä. Fengshuissa monet asiat katsotaan näin symboliikan kautta.

Köynnöksen valtaamat seinät...

Seinustalla kasvava köynnös voi olla hyvää fengshuita ja pihan kaunistaja. Mutta jos köynnös peittää jo koko seinän ja kasvattaa versot kattorakenteisiin, se on silloin ehdottomasti huonoa fengshuita!
Joten jos pihallasi on kuvan kaltainen tilanne, kannattaa pikimiten tarttua saksiin ja leikata köynnöstä pienemmäksi.

Kannot huonoa fengshuita vai hyvää ekologisuutta?

Nykyään yksi mielenkiintoinen alue huonossa fengshuissa on kannot ja trendikkään ekologiset alueet. Nehän lisäävät luonnon monimuotoisuutta esim. ötököiden majapaikkana, mutta lähellä taloa ja oleskelualuetta ne ovat huonoa fengshuita. Toki luonnontilaisella pihalla asia katsotaan aina tapauskohtaisesti.

Mitä jos piha on täynnä huonoa fengshuita?

Jos nyt pihallasi olisikin paljon huonoa fengshuita, niin kaikkea tuskin pystyt heti muuttamaan hyväksi fengshuiksi. Yleensä aika tai oma energia ei siihen riitä. Silloin sinun kannattaa aloittaa tärkeimmistä kohdista. Pihalla se on tietysti sisääntulo eli pääoven edusta. Siitä voisikin kirjoittaa myöhemmin vähän lisää. Se on nimittäin todella tärkeä alue, fengshuin mukaan.

Puutarhafengshui verkkokurssi...

Puutarhafengshuista on tulossa verkkokurssi keväällä 2019 tänne.


#fengshuiblogihaaste 

Meitä on kaksi bloggaavaa fengshui-konsulttia ja haastoimme toisemme kirjoittamaan samasta aiheesta kerran kuukaudessa. Tämän kesäkuun aiheena on siis huono fengshui.
Virpi Karjalaisen postaus aiheesta Huonoa fengshuita My Feng Shui Life -blogissa.


Mukavaa alkavaa viikkoa!

Terkuin Sari

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin minustakin, ja tosi tärkeä! Sitä niin tottuu omaan ympäristöön, ettei huomaakaan, miten sinne itse kerää huonoa fengshuita ;)

   Poista
 2. Meillä on tällä hetkellä piha täynnä huonoa fengshuita kun on paljon juttuja menossa kaatopaikalle ja ne vain jököttävät talon kulmalla. Huomaa hyvin miten ne vaikuttavat mielialaan aina kun näen ne. Tällä viikolla saadaan toivottavasti vietyä ne pois. Mukavaa juhannusviikkoa!☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin tavallista, kun talossa on remonttia tai rakentamista. Pihalla on silloin erilaisia kasoja odottamassa kaatopaikalle vientiä. Fengshuissa ajatellaan niin, että jos ne "kasat" on päätetty viedä pois tiettyyn aikaan mennessä, niiden vaikutus ei ole niin suuri. Sen hyvin ymmärtää, sillä se tieto helpottaa myös itseä :)
   Oikein mukavaa juhannusviikkoa sinullekin!

   Poista
 3. Tunnistin ja löysin heti muutaman huonon fengsuin paikan - siispä korjaamaan. Kiitos, Sari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Sirkku :) Se on niin tuttua, että huonoa fengshuita alkaa kertyä, niin pihalle kuin sisälle. Siksi "suursiivous" on välillä paikallaan :)
   Täytyypäs tässä itsekin vähän tarkastella pihaa fengshuin silmin, heti kun työt hellittävät.

   Poista
 4. Tämän luettuani tajusin, että pihallani todellakin on huonoa fengshuita. Katson sitä nyt hieman eri silmin ja ryhdyn muutostöihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kirjoituksesta oli hyötyä :)
   Tulemme niin helposti sokeaksi omalle ympäristöllemme, ja totumme kaikkeen. Välillä on hyvä katsoa pihaa uudesta näkökulmasta, sillä se todellakin avaa silmiämme.

   Poista