perjantai 1. kesäkuuta 2012

Ne ihanat alkukesän sipulikukat

Nämä uudet myöhään kukkivat tulppaanit ovat super ihania ! Kaiken lisäksi ne sopivat niin hyvin takana olevien pionien varsien väritykseen. Olen aivan hullaantunut näihn... näitä voisikin hankkia lisää syksyllä.

Upeat ukkolaukat

Ukkolaukat aloittevat kukintaa. Olen kirjoittanut näistä aiemmin ihan oman jutun klik - ukkolaukka ansaitsee sen ! Nämä ovat levinneet siemenistä tosi hyvin, ympäri pihaa ; )

Kruunuvuokko


Oikeastaan tämä kruunuvuokko on mukulakasvi, joka tapauksessa se kukkiin nyt. Kruunuvuokko ei ole varma talvehtija, mutta viime talvien runsas lumipeite on taannut niiden säilymisen maassa. Kuvassa se kukkii laventelien oksien takana.

Kuupuutarhan tulppaanit

Kuupuutarhassa kukkii edelleen valkeat myöhäiset tulppaanit. Tulppaanilajikkeet jaetaan siis aikaisiin, keskiaikaisiin ja myöhäisiin lajikkeisiin. Esimerkiksi ne tavis-tulppaanit ovat keskiaikaisia ja lummetulppaanit ovat aikaisia.

Tein muuten listaa syksyksi, mihin tarvitaan lisää sipulikukkia... ja mitä lajeja ja värejä. Taas tuli niin ihanan pitkä lista ; )

Tulppaanien hoito-ohjeet näet täältä, klik.


Hyvää viikonloppua teille kaikille !

16 kommenttia:

 1. Kaunista!

  Nyt olisikin paras aika merkitä muistiin sipulitarve syksyä varten. Jotenkin se vain unohtuu ja sitten syksyllä ei enää muista, mitä missäkin kasvoi/ei kasvanut. Tietenkin jos kuvaa ahkerasti, niin se auttaa asiassa hieman ;)

  VastaaPoista
 2. Olempa listaa minäkin kirjoitellut, aina kun näkee blogeissa jotain kivaa, niin sitä tahtoo itsellekin!

  VastaaPoista
 3. Kauniita, varsinkin nuo tulppaanit, onko sinulla nimet tiedossa?
  Kasvaako ne samassa penkissä pionien kanssa? Itsellä on iso pionipenkki valmisteilla, vaan pitäisi keksiä jotain kaunista kukkivaa penkkeihin,ehkä sinne väliin, menee kuitenkin vuosi ennenkuin uudemmat taimet ovat niin isoja, että peittävät välit, eteen myös mietinnässä jotain perennaa?
  Tämä penkki jatkuu sitten lilja istutuksilla, siellä myös mietinässä,mikä reunusperenna? Ehdotuksia?

  VastaaPoista
 4. Ne ovat super kauniita sävyineen!
  Samoin hurmaavan kaunis kuin morsian mekossaan on pilvikirsikka...<3

  Kaunista päivää sinulle!<3

  VastaaPoista
 5. Nyt on ollut varmaan suotuisa talvi sipulikasveille, hienoja kukintoja olen minäkin löytänyt ja pakko on ollut niitä kuvata. Toivotaan sadepilvien kulkevan nopeaan ohi, hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 6. Upeat kuvat! Samoja tulppaaneita ajattelin itsekin hankkia syksyllä lisää:)

  VastaaPoista
 7. Aivan mielettömän kaunis yhdistelmä tuo tumma tulppaani ja pioni! Wau!

  VastaaPoista
 8. kauniita tulppaaneita todellakin..!

  Olipas taas mukavaa käväistä blogissasi ihailemassa kukka- ja muutakin kasviloistoa, kun oma puutarha on vielä haaveiluasteella...

  VastaaPoista
 9. On tosi kaunit tulppaneita ja muutkin kukat Kiitos

  VastaaPoista
 10. Pihallani kasvaa kolme outoa kasvia, nyt sain selville, että ne ovat ukkolaukkoja, nimilappu oli talven aikana kadonnut enkä edes muistanut moisia istuttaneeni. Kiva tietää, että ne leviävät. Myöhäiset tulppaani ilahduttavat!

  VastaaPoista
 11. Tulppaaneihin minäkin täysin hurahtanut ja suunnittelen jo täyttä päätä syksyn istutuksia! :)))))

  VastaaPoista
 12. Upeat tulppaani! Aivan ihanat! Minäkin sain lopulta monivuotisen palstan, joten niin ikään täällä suunnitellaan syksyn istutuksia!
  :-D

  VastaaPoista
 13. Marietta - itse tein muutamasta kasviryhmästä ihan karkean kartan, johon merkkasin ostettavien sipulien kohdat sekä nimet ja värit.
  Nyt vain tuo piirros pitää laittaa varmaan talteen, mistä sen syksyllä helposti löydän ; )

  pirkko - blogeista saa tosiaan monenlaisia vinkkejä : ) Hankintalistaa minäkin pidän...

  Anonyymi - ekan kuvan tulppaaneista tummempi on `Queen of Night` ja vaaleampi `Abigaile`. Ne tosiaan kasvaa pionien väleissä. Ryhmässä on erilaisia ja erikorkuisia pioneja.
  Hyviä reunaperennoja on paljon esim. verikurjenpolvi, jättipoimulehti, tulikellukka... riippuu niin kokonaisuudesta, minkä tyyppinen ja värinen reunaperenna olisi paras : )

  Sirkka - pilvikirsikka on kaunis, kuten niin monet kirsikat yleensäkin : )
  Vaaleamman punertava tulppaani ylätti minut täysin... se on luonnossa paljon kauniimpi, kuin myyntipakkauksen kuvassa.
  Mukavaa sunnuntain jatkoa sinullekin !

  tia - tulppaanit näyttävät kukkivan tänä keväänä erityisen hyvin. Viime vuoden kesä, syksy ja talvi on ollut niille selvästikin hyvä : )
  Onneksi jo vähän selkenee... niin pääsee ulos : )

  Sussi - nuo tulppaanit ovat kyllä tähän aikaan tosi herkullisen värisiä. Toivottavasti löydän lisää noita vaaleamman punertavia... : )

  Ronja - tuossa korkeimmassa pionissa on kivsti varsissa punertavuutta.... sopii niin noihin tulppaaneihin. Jännä nähdä aukeavatko ekat pionit vielä kun nuo tulppaanit kukkivat : )

  Kati - näistä puutarhablogeista voi hakea tuntumaa ja ideoita siihen omaan puutarhaan. On se puutarha sitten jo olemassa tai vasta tulollaan ; )
  Kiitos kauniista sanoistasi : )

  Irma - ole hyvä : ) Nuo tulppaanit ovat yllättävän upeita, sillä syksyllä vähän emmin niiden sävyä, kun niiden vieressä kukkii ne tavis-tulppaanit. Tavikset ovat onneksi nyt jo lakastuneet.

  Cheri - ukkolaukat leviävät siemenistä tosi hyvin. Kuten kaikki sipulikukat, siemenestä kukkivaksi yksilöksi menee kuitenkin useampi vuosi ; )
  Tuohon meidän ukkolaukkaryhmään on aluperin istutettu riviin ehkä pari pussillista ukkolaukan sipuleita eli ehkä 12 kpl. Tosin siitä on aikaa ; )

  TuijaR. - ihanaa : ) Minäkin täällä piirtelin karttaa kohdista, mihin tarvitaan lisää sipulikukkia. Tulppaanien lisäksi aioin kokeilla muutamaa erikoisempaa kasvia... jos löydän niden sipuleita syksyllä ; )

  PP - onneksi olkoon palstasta ! Kuulostaa ehkä vähän hassulta, mutta odotan jo malttamattomasti elokuuta, jolloin nettikauppojen kukkasipulit tulevat tilattaviksi. Toki nautin täysin siemauksin tästä hetkestä ja kesästä : )

  VastaaPoista
 14. Gorgeous colours and shapes, so pretty! The first is my favourite.

  VastaaPoista
 15. Nyt onkin juuri sopiva aika miettiä syksyn sipulikukkaostoksia, nythän näkee minne niitä vielä mahtuu lisää ja mitä väriä;)
  Minä jo tein tilauksen Villiniitystä:)

  VastaaPoista
 16. Pieces of Sunshine - thanks : ) I like also the first picture. Those tulips looks lovely.

  pioni - en tiennytkään, että Villiniitystä voi jo tilata kukkasipuleita. Muut nettikaupat eivät ota vielä tilauksia vastaan... tai itse asiassa he eivät vielä ole laittaneet tämän syksyn valikoimaa edes esille ; )

  VastaaPoista