tiistai 12. kesäkuuta 2012

Vuorimännyn leikkausta... ja tärkeä kysymys

Leikkasinkin jo kaikki vuorimännyt. Meillä täällä Etelä-Suomessa niiden vuosikasvaimet muodostavat jo neulasia. Eli vuorimäntyjen leikkaamisen ajankohta on juuri nyt.


Kaikki nuo pidemmät vuosikasvaimet on syytä leikata alla olevan kuvan vuorimännystä, jottei siitä tule harvaa ja turhan korkeaa. Lisää leikkaamisesta voit lukea vanhemmasta postauksesta, klik.


Käväisin lauantaina Marketanpuistossa Puutarhamarkkinoilla. Oli tosi ihanaa tavata vanhoja tuttuja : )
Marketanpuistossa oli myös paljon kuvattavaa... täytyykin pistäytyä siellä kesän mittaan useammin.

Arovuokkoja näin paljon, vau.......

Siellä kukki jo ekat juhannusruusutkin : )


Se tärkeä kysymys:
Onko nuo blogini sivupalkissa olevat asiat ja listat tärkeitä ? 
Mietin tätä siksi, että muutoksessa taidan jättää niistä paljon pois... vai onko se huono idea ? Mikä tulee säilyttää ehdottomasti ?

Ps. Suuri kiitos edellisen postauksen kommentteista !  Laitoin niitä ihan ylös muistiin. Ja vastaan kommentteihin kohta...kun taas pääsen tietokoneen ääreen : )
Edelleenkin sinne voi kirjoitella toiveita.

Mukavaa viikon jatkoa !

21 kommenttia:

 1. Mä luen siitä aina kuun vaiheet ja sopivat kastelupäivät joten pidäthän ne!

  VastaaPoista
 2. Kiitos hienosta blogista. Juu kuun vaiheet on tosi hyvä tietää.
  Ite pähkäilen nyt varjossa viihtyviä kasveja, joita haluaisin laittaa terijoensalavien alle. Vai onko ne liian pintajuurisia, piti sahata niistä kuivuneita alaoksia pois joten alle paljastui "tilaa". Miten siellä viihtyisi alppiruusu? Sellainen pienimuotoinen kysymys-vastauspalsta olisi kiva, tai mie oon niin aloitteleva bloggaaja, etten tiedä vaikka sellanen olisi jo.

  VastaaPoista
 3. Kuun vaiheet puutarhatöissä on muodostunut tosi tärkeäksi. Lisäksi luen mielenkiinnolla puutarhakirjalistaa ja messut ja näyttelyt ... kaikki on tärkeää :) Kiitos kaikista postauksistasi, tämä on minulle puutarhablogi N:o 1.

  VastaaPoista
 4. Kuukalenteri ainakin kannattaa säilyttää, samoin tapahtumat. Hmm.. mietin tuota "tämän blogin uusin juttu" - onko tarpeellinen kun uusin on kuitenkin vasemmalla palkissa ekana. Ehkä en ole vaan ymmärtänyt sen tarkoitusta :) Lisäksi kun kyselit tuossa aiemmin juttutoiveita, niin vesiaiheen perustaminen ja sen kasvivalinnat kiinnostaisivat. Blogisi on muuten oikea aarre, ja olen "kaikkiruokainen" sen lukemisen suhteen!

  VastaaPoista
 5. Minä myös yleensä tsekkaan kuun vaiheet ja sopivat ajankohdat puutarhatöille (vaikka en niitä aina noudatakaan...).
  Ja vanhoja juttujakin etsiskelen joskus.

  VastaaPoista
 6. Luen sivupalkista kuun vaiheita, messuja, näyttelyitä, linkkejäsi vanhoihin vanhoihin postauksiisi luen tiedonetsimistarkoituksessa useinkin. Minusta sinulla on kiintoista, paljon tietoa ja inspistä antava blogi. Linkitän tämän usein FB:ssä:)

  VastaaPoista
 7. Hyvät ajankohdat puutarhatöille kuun ja perinnetiedon mukaan käyn katsomassa tarpeen mukaan.

  VastaaPoista
 8. Hyvät ajankohdat puutarhatöille tulee kyllä luettua aika usein sivupalkistasi:)

  VastaaPoista
 9. Sivupalkissasi olevat tiedot ovat hyviä.Luen niitä usein:)

  VastaaPoista
 10. Luen sivupalkista kuun vaiheita, messuja, tapahtumia, linkkejäsi vanhoihin postauksiin jne. Myös se on todella hyvä kun aina muistutat mikä on ajankohtaista postauksissa, kun aina itse unohtaa... =)

  VastaaPoista
 11. Minäkin olen juuri alkanut lukea kuun vaiheita :)

  VastaaPoista
 12. pirkko - kuukalenterin aion säilyttää, etenkin nyt kun luon nämä kommentit : )

  Emilie - alppiruusu on pintajuurinen, joten se tuskin pärjää toisen pintajuurisen kanssa. En laittaisi sitä. Sen sijaan kasvit, jotka menestyvät melkein missä tahansa, pärjäävät myös terijoensalavan alla.
  Kysymys-vastaus palsta on hieman haasteellinen.... kaikki kun eivät osaa kysyä selkeästi, niin vastaus voi olla väärin varsinaiseen ongelmaan...

  Cheri - arvelinkin, että messut ja tapahtumat -lista on myös tarpeellinen. Täytyykin nyt muistaa tarkistaa tuo puutarhakirjalista.. ; )
  Kiva kuulla, että pidät blogistani : )

  Tarja - se "tämän blogin uusin juttu" on niille, jotka tulevat blogiini, johonkin vanhaan juttuun. Osalle lukijoista bloggaus ja blogit on vierasta, eivätkä he osaa etsiä uusinta juttua : )

  Marietta - jotenkin tuohon kuun vaiheiden seuraamiseen jää koukkuun ; ) Onneksi niin, sillä esim. oikeaa kuun vaihetta hyödyntäen, kaikki pelakuitten pistokkaat ovat lähteneet hyvin kasvuun : )

  Rva Pioni - kiitos linkityksestä : ) Se että blogissani on paljon lukijoita, auttaa minua saamaan hyviä juttuja...

  Sirkka - ihan yllätyin, miten moni seuraa tuota kuukalenteria. Yhdessä vaiheessa ajattelin, että olen melkein ainoa... katson siitä itsekin oikeat päivät : )

  pioni - samaa teen itsekin. Sen Suuren kitkemispäivän tosin laitoin jo alkuvuodesta kalenteriin ylös ; )

  Hanne - joudun nyt karsimaan osan pois... tässä mietinkin parhaillaan, mitä jätää : )

  Cosmos - olen koittanut muistaa muistuttaa ; ) Muutama lähipiiristäni seuraa blogiani ahkeraan. Heidät tuntien, on niin helppo muistutella ajankohtaisista töistä ; )

  jl - se on jännä, miten siivouksessakin voi kuun vaiheita hyödyntää. Lika irtoaa paljon paremmin ja helpommalla, kun valitsee oikean kuun vaiheen.

  VastaaPoista
 13. Kuuvaiheet ja tapahtumat minäkin aina katson.

  VastaaPoista
 14. kuuta minäkin käyn täällä katsomassa... :) sen vaiheiden vaikutuksesta lukisin mielelläni enemmänkin, esimerkiksi mihin perustuu kastelupäivät. ainakin täällä lounaisrannikolla lähes järjestään sataa 'älä kastele' -päivinä, jolloin tuntuu hölmöltä olla kastelematta sisäkasveja. myös juhannusruusun lisäämisestä ja/tai siirtämisestä olisi kiva saada asiantuntijan vinkkejä.

  VastaaPoista
 15. jos vuorimänty ei ole myrkyllinen, leikatuista kerkistä saanee yhtä huumaavan hyvää teetä, kuin peruspetäjästä... tai siirappia!

  VastaaPoista
 16. Sussi - ihan yllätyin, miten moni seuraa kuun vaiheita tuosta sivupalkista : )

  sylvï - olen kirjoittanut jutun kuun vaiheitten mukaan kastelusta joskus aiemmin... voisinhan sen tehdä uudelleenkin : )
  Koristekasvien lisäämisestä aion myös kirjoitella kohta puoliin.
  Tavallinen metsämänty ei ole myrkyllinen.... tiettävästi ei vuorimäntykään, tosin varmuudella en uskalla sanoa. Eli ei kannata testailla, ellei ole ihan varma myrkyttömyydestä ; )

  VastaaPoista
 17. Sari sinun blogisi on oikein hyvä
  kaikki. luen myös sivupalkkia tiedoittuksi ja kuunvaiheita

  VastaaPoista
 18. Äitini kertoi tänään innoissaan miten oli ostanut elämänsä ensimmäisen tomaatintaimen. Hän oli istuttanut sen Kekkilän kesäkukkamultaan!
  Minä tietty kauhistelin ettei mitään syötävää saisi istuttaa kukkamultiin eikä lannoittaakkaan kesäkukille tarkoitetuilla lannoitteilla.

  Vai voiko sittenkin?

  Tovottavasti väärässä oleva ;D:
  Paula IV-vyöhykkeeltä

  VastaaPoista
 19. Irma - kiitos : ) Näköjään moni seuraa kuun vaiheita ja noita muutamaa tietolistaa sivupalkista.... ne taidankin säilyttää.

  Anonyymi Paula - onneksi olet hieman väärässä ; )
  Ekoihmiset, jotka syövät luomuruokaa, käyttävät vain luomulannoitettuja multia ja luomulannoitteita syötävien kasvien viljelyyn.
  Ei-ekoihmiset lannoittavat syötävät ja kukkakasvit samalla lannoitteella. Ja voivat jopa istuttaa ne samaan multaankin.
  Eli kyse on enemmänkin ihmisen "ekoisuuden" asteesta ; )

  VastaaPoista
 20. Olipas hyvä tieto, kerrankin tosiaan hyvä olla väärässä.
  Soitin heti äidilleni ettei hänen tarvitsekaan vaihtaa tomaatintaimelle eri multaa, tomaatithan ovat sitten kuitenkin torjunta-aineista vapaita.

  Kiitos vastaamisestasi!

  Paula -IV

  VastaaPoista
 21. Anonyymi Paula - ole hyvä : )
  Itse kun viljelee tomaatit, saa ne poimittuakin juuri parhaimmillaan kypsänä ja maukkaana : )

  VastaaPoista