perjantai 14. toukokuuta 2010

Mahtava paketti saapui Pukin Puutarhalta !!!!!

Tätä lähetystä olen odottanut......
Kun tulin tänään kotiin, huomasin heti, että posti oli tuonut pakettikortin - paketti sisältää taimia ja lähetty Pukin Puutarhalta. Siinä samassa ryntäsin postiin...kova nälkäkin unohtui jonnekin ; )
Kotiin päästyäni avasin laatikon...

Taimet ovat olleet matkalla maanantaista asti !!!!! Eli rankka reissu raukoilla, mutta kaikki olivat tietysti hengissä ja hyvinvoivina. Laatikoitahan käsitellään aika rajusti, onneksi taimet oli pakattu tosi hyvin : )
Muutamasta taimesta oli alimmat lehdet vähän kellertäviä viikon pimeässä olosta, mutta sekään ei haittaa mitään. Pelakuut kasvattavat lehtiä, minkä ehtivät ; )
Olisin tietysti voinut hakea taimet heiltä Espoon Marketanpuiston Puutarhamarkkinoilta kesäkuussa, mutta kun halusin taimet mahdollisimman pian...

Hauskasti osa taimista oli laatikossa kasvattanut kukkavartensa vinoon ....
Ne kyllä oikaisevat itsensä, kun pääsevät pois laatikosta valoisalle ikkunalle.

Muutama pieni verenpisaran taimi tuntui kuivalta, joten kastelin ne seuraavaksi. Sitten vein kaikki pelargonien ja verenpisaroiden taimet ikkunalle.
Koska taimet olivat matkanneet pitkän aikaa pimeässä laatikossa, sijoitin ne loppupäiväksi idän ikkunalle. Siihen ei tänään enää aurinko paista, eivät siis saa rajua valoshokkia, pikkuraukat : )
Kerron tarkemmin lajikkeista, kunhan ensin oikaisevat itsensä ja kotiutuvat tänne...
Olen aivan innoissani, nämä ovat niin ihainia !!!!!
Pakko kertoa vielä...yksi lajike on `Mårbacka Tulpan` , ei siis ihan tavallinen Mårbacka. Niitäkin Pukin Puutarhalla olisi myös ollut...
Täytyykin tästä mennä takaisin ihastelemaan niitä... : )
.
Tämä oli muuten 200 postaus, ja ihanasti juuri noista uusista pelakuista ja verenpisaroista... : )

13 kommenttia:

 1. Sari, sun pitää alkaa blogin kautta myymään näitä erikoisuuksia lukijoillesi!

  Tiedätkö, verenpisara ei onnistu minulta. Tässä likellä asui aiaksiemmin vanhempi naishenkilö, jolla oli ollut samat, upeat verenpisarat vuosikymmeniä. Kun hän piti niitä kesäisin etupihalla, kaikki pysähtyivät niitä ihastelemaan.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut 200 postauksesta. Ja kaikki täyttä asiaa. Kiitos! Olet pelakuusi ansainnu =).

  VastaaPoista
 3. Ihana postipaketti... ja voihan pelakuu! Olin juuri ajatellut, ettei niiden hankkimisella niin kiire ole, mutta nyt kun luin tämän, pitäisikin päästä heti ostoksille. Onneksi se ei nyt illalla onnistu (paitsi netissä...), ehkä rauhoitun aamuksi... ;)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa jännittävältä, lajikkeet ovat varmaankin hieman tavallisista harvinaisempia. Odotetaan postauksia. Minulla pelargoniat tulevat vasta kesäkuulla. Silloin siirrän orvokit laatikoista pihapenkkiin ja pelargoniat tilalle.
  Valkoisia - toivottavasti niitä silloin vielä on.

  VastaaPoista
 5. Leena Lumi - ehkäpä ; ) Meillä säilyi verenpisarat vain parin talven yli ja silloinkin olivat tosi järkyn näkösiä keväisin. Taitavat taas olla vain tämän kesän ilo, toisin kun nuo pelakuut : )

  Eve - kiitos : ) Oikeastaan kiitos kuuluu lukijoille, ja etenkin kommentoijilla. Sillä he innostavat tähän kirjoitteluun.... eli kiitos sinulle !

  Jenni - kohta on tosiaan kesäkukkien oston aika. Meilläpäin ne varmaan uskaltaa jo ostaa, kunhan seuraa ettei ole luvattu yöpakkasia. Ja jos pakkasia on luvattu, täytyy vain muistaa peittää kukat kasvimaaharsolla tai viedä ne sisälle ; )

  arleena - toivotaan, että löydät silloin vielä valkoisia pelakuita. Luulisi, että niitä on, kun valkoiset kukat ovat suosittuja.... : )
  Nuo uudet pelakuuni ovat vähän harvinaisempia lajikkeita. Muutamalla niistä ei ole vielä kukat auenneet ja onkin jännä nähdä sitten kukan muoto ja väri...

  VastaaPoista
 6. Voin kuvitella innostuksesi saadessasi pakettikortin, ihania juttuja oli sisällä, odotan lisää kuvia kunhan tokenevat matkasta. Kaunis kesäpäivä on tulossa, eilen aivan mahtava.

  VastaaPoista
 7. Minäkin voin kuvitella innostuksen kun tuollainen paketti saapuu...

  VastaaPoista
 8. Hauska kuulla että säilyivät pitkän paketissa olon noin hyvinä!! Ihana lähetys :)

  Osaatkohan sanoa mikä voisi olla vikana meikäläisen pelargoniassa kun sain sen talven yli säilymään ja nyt keväällä kun vaihdoin mullan ja aloin jälleen kastelemaan, niin kasvaa vaan pelttää lehteä! Ei näy kukannuppuja missään ja on jo normaalia pelargoniaa reilusti pidempi! Pelkkä lehteä pukkaa siis runsaasti...

  VastaaPoista
 9. tia - laittelen varmasti kuvia viikon päästä, kun palaan takaisin kotiin.... : )
  Koko viikoksi on luvattu niiiiin lämmintä.

  Sussi - olin tilanut ne jo ennen pääsiäistä, mutta kun niitä ei voinut lähettää vielä yöpakkasten aikaan. Ja sitten tietysti se kestää, kunnes saavat kaikki tilaukset toimitettua. Paketin saapuminen oli siis todella odotettu : )

  -T - juu, paketissa oli kaikkea ihanaa....
  Onhan pelakuusi auringossa. Ja uusi multa on lannoitettua, niin ethän vaan lannoita niitä vielä, sillä tuo runsas lehtien kasvu viittaa liikaan typpilannoitukseen. Parhaiten pelakuut kukkivat, kun kastelun välillä pintamulta kuivahtaa hieman.
  Tietysti se voi olla lajikekysymyskin, kuten bloggaaja Leena Lumen pelakuilla se on todennäköisesti syynä vasta loppukesällä alkavaan kukintaan...

  VastaaPoista
 10. Voi, ihanaa! Jokohan kohta minunkin pakettini tulee samaiselta puutarhalta... :)

  VastaaPoista
 11. Varmasti upeistakin upein paketti... kutkuttavaa ;)

  VastaaPoista
 12. Minäkin sain jokin aika sitten samaisen ihanan lähetyksen. Tilasin Mårbackaa vaaleanpunaisena ja valkoisena, valkoista ruusunnuppu?-lajiketta ja enkelinsilmiäkin muutaman.

  VastaaPoista
 13. Mari - toivotaan, että sinunkin pakettisi tulee pian : ) Kohta nuo pelakuut saa istuttaa jo ulos...

  Ainosofia - tosi kutkuttava paketti ; ) Kyllä nuo pelakuut ovat vain niin ihania...

  Hannukka - oi, ihania ovat nuo sinunkin tilaamasi lajikkeet. Valikoima heillä on uskomattoman suuri, melkeinpä jo vaikea valita ; )

  VastaaPoista