sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Kevään kaihoa, siis kevätkaihonkukka

Kevätkaihonkukka kukkii jo sinisenä... aivan ihana puolivarjon kevätkukka. On muuten tosi hyvä maanpeitekasvi.
Keväkaihonkukka ja sen kasvupaikka

Kevätkaihonkukka viihtyy parhaiten puolivarjossa ja tuoreessa maassa. Se on muuten hyvin vaatimaton hoidon suhteen. Kannattaa huomioida kasvupaikan valinnassa sen pitkät, maata pitkin kasvavat versot. Siksi se onkin aika hyvä maanpeitekasvina. 
Kevätkaihonkukka kukkii touko-kesäkuun vaihteessa, hieman keväästä ja pihan sijainnista riippuen.

Otin nuo kuvat lainakameralla, jotta saan ne siirrettyä tälle "lainakoneelle" ja tänne blogiin. Kyllä tuli ikävä omaa kameraa.
Tietokoneeni on siis epäkunnossa. Toivotaan, että saan sen korjautettua ensi viikolla!
Apua, nythän en pääse edes lukemaan blogejanne. Kyllä tietokone on sitten ehdottoman tarpeellinen.

Mukavaa alkavaa viikkoa !

14 kommenttia:

 1. Ompas kaunista! Tuo täytyykin laittaa korvan taakse :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis kukka. Laitoin sitä viime keväänä purkkiin, mutta se ei tainnut siellä talvea selviytyä koska elon merkkejä ei ole havaittavissa.

  VastaaPoista
 3. Kaunis pieni kukka. Yllätyin muuttaessani kevätkaihonkukkaa toiseen paikkaan, juuret olivat paksut ja tanakat.

  VastaaPoista
 4. Kaunis, täytyypä pistää muistiin seuravaa puutarhamyymäläkäyntiä varten.

  VastaaPoista
 5. Oi ihanaa, sulla kukkii se jo. Mun kaihot on pohjoisen puolella, ettei toivoakaan vielä kukinnasta.

  VastaaPoista
 6. Mä huomasin kans jo muutaman kevätkaihonkukan takapihalla! Jipii!

  VastaaPoista
 7. Kaunis ja meilläkin on, sain yhdestä työpaikastani kun olivat heittämässä roskiin.

  VastaaPoista
 8. Kevätkaihonkukka on mahtava maanpeitekasvi! Laitoin sitä jokunen vuosi sitten pensasrivistön alle ja lähti tosi nopeasti leviämään! Juuri kävin kuvaamassa omani ja ovat kyllä meillä jäljessä aikataulusta, niin pientä oli kukinta vielä.

  VastaaPoista
 9. Mari - kevätkaihonkukka on kaunis perenna. Sen kukka muistuttaa vähän lemmikkiä, mutta taas lehdet ovat paljon isompia.

  Olivieno - kyllä sen jo nyt pitäisi vihertää jos on elossa... Ruukussa perennoista taitaa parhaiten säilyä talven yli maksaruohot ja mehitähdet. Tosin viime talvena mehitähtiruukustani paleletuivat kaikki isot mehitähdet ; ) Ruukku oli siis parvekkeella, ei lumen alla suojassa...

  Unelma - sillä on tosiaan kunnon juuret. Ja nuo pitkät versot juurtuvat myöhemmin maahan... Siksi se onkin niin hyvä leviämään : )

  Sussi - kesällä, kun kevätkaihonkukka ei kuki, sillä on upea peittävä lehdistö. Ja se kasvattaa pitkiä versoja koko kesän...

  santra - meillä tuo paikka on lounas-länsi suunnalla. Siitä lumet sulavat aika aikaisin ja siksi kukinta on jo noin pitkällä : )

  Anastasia - on sen kukka vaan niin ihana kesän tulon merkki, että sitä kaiholla odottelee ; )

  tia - meilläkin sitä oli ensin ihan pari tainta, mutta nyt jo monta neliötä. Sitä kun on niin helppo lisätä ja siirtää ; )

  Hilda - nyt onkin ollut taas pitkään pilvistä ja viileää eli kasvit ei oikein kehity.. siis ainakin meillä päin. No loppuviikon lämmössä etenevät sitten isolla harppauksella : )

  VastaaPoista
 10. Istutin viime kesänä, eivät vielä ole päässeet kukkimaan. Toivottavasti pian kukkivat ja leviäisivät oikein kovasti.

  VastaaPoista
 11. Onpa suloinen pieni kukka. En muista ennen tuollaisia nähneeni? Tosin voi olla että muisti pätkii pahasti... :-)

  Toivottavasti saat koneesi pian kuntoon!
  Katja

  VastaaPoista
 12. Taru - multavassa maassa lähtevät kyllä varmasti leviämään... kasvattavat kesällä pitkiä rönsyjä, jotka juurtuvat maahan. Ja kukkivat aina keväällä : )

  Katja - Bag Ed - kukka muistuttaa niin lemmikkiä, että monet luulevat sen olevan lemmikki. Tosin jos ne kasvaisivat vierekkäin, eron huomaisi heti ; )
  Näitten koneitten kanssa välillä kestää tuo korjaaminen....

  VastaaPoista
 13. Kevätkaihonkukka on niitä kasveja, joiden nimen olen alunperin oppinut lapsuuteni saaristossa. Ormöga, käärmeensilmä. Voitte kuvitella miten jännittävä kasvi se lapsen mielessä olikaan. ;)

  VastaaPoista
 14. Anskukka - ihana : ) Välillä kasvien nimet ovat hyvin kuvaavia. Nukkapähkämön ruotsinkielinen nimi on suomeksi lampaankorva. Sen lehdet ovatkin ihanan pehmeänukkaiset, kuin lampaan korvat....

  VastaaPoista