sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Pihakierros marraskuun lopulla

Isorikko on punastuttanut lehden kärkensä, joulun lähestymisen kunniaksi ; ) En ole aiemmin huomannutkaan siinä näin kaunista punaa.

Samaisessa kivikkokasviryhmässä neilikan harmahtava mätäs tuo kivasti väriä sammalleimujen kellertävään seuraan. Neilikka taittaa olla sulkaneilikkaa, jos nyt muistan oikein.

Viime joulun jouluruusu on kasvanut pihalla keväästä asti. Jos katsot oikein tarkkaan kuvaa, näet mullasta pilkistävän nuppupallon : ) Kukkii todennäköisesti maaliskuussa....

Lopuksi "talviasteri" eli asteri joka vieläkin on näin hyvässä kunnossa. Joulukuun lähestyessä se on edelleen valmiina avaamaan nuppujaan, uskomatonta !
Tämän päivän pihakierroksella löytyi todella paljon kaunista. Valitsin tähän vain muutaman. Ulkona oli ihanan lämmin ja tyyni sää. Välillä vähän tihutteli... sain yllättävän hyviä kuvia, niinkin vähässä valossa. Ja kamerakin säilyi kuivana ; )

13 kommenttia:

 1. On se ihmeen lämmintä ollut! Tuo isorikko on oikein jouluisen näköistä ;)

  VastaaPoista
 2. Voi miten kauniita kuvia oletkaan ottanut ulkoa! Tuo isorikko olisi varmasti hienon näköinen myös asetelmissa...

  Ihanat valot lankaköynnöksessä!

  VastaaPoista
 3. Pikkuinen nuppu jouluruusussasi, ihmeellistä. Mun pitääkin käydä tarkistamassa omieni tilanne.

  VastaaPoista
 4. Ihania kasveja löytyy pihaltasi.
  Kivasti piristävät muuten niin harmaata maisemaa.

  VastaaPoista
 5. Isorikko ilahduttaa sinua punaisella sävyllään, tietää joulun lähestyvän!
  Paljon kaunista sinulla on siellä pihapiirissäsi, tavattoman lämpimän ja kostean sään vallitessa viihtyvät vielä.
  Heti näin jouluruusussasi nupun ja varmasti näet sen kukkivana piankin,jos peittelen sen vaikka havuilla suojaksi, itselläni yksi jouluruusuistani kukki vuoden päivät,aina vaan... ja ihmiset ihmetteli ja eräskin rouva sanoi minulle, tiedätkös tuo on aivan oikea,kävin koittamassa...hih ei tiennyt minun asuvan siinä talossa, sanoin vain hänelle juu tiedän!D

  VastaaPoista
 6. Mari - nyt on ollut tosi hyvät lenkkeilykelit. Ei ole tarvinnut liukastella jäisillä teillä ; )
  Isorikko taitaakin olla pihan joulukasvi ; )

  Olivieno - se on kyllä hassua, mutta en millään raaski ottaa noista isorikoista lehtiruusukkeita. Mehitähdistäkin en meinaa millään saada otettua ruusukkeita... Täytyy näköjään vain ihailla niitä tuossa kivikkoryhmässä ; )

  pioni - minäkin tarkastin nuo pienemmät jouluruusut, mutta niissä ei näkynyt vielä nuppuja. Tuossa isossakin löytyi vai tuo yksi. Sitä täytyykin nyt seurata : )

  Susanne - yllätyin, miten paljon pihalla on vielä kaunista. Tuoksukurjenpolvissakin oli monta hienoa lehteä. Muistaakseni ne ovat tähän aikaan olleet jo lehdettömiä... Rentoakankaalilla oli lehdet todella hienossa kunnossa. Kyllä niitä katsellessa, kummasti mieli piristyy : )

  Sirkka - eikö "puutarhaihmiset" olekin ihania : ) He seuraavat kasvien kehitystä myös toisten pihoilta... : )
  Täytyykin heti hakea havuja noille jouluruusuille. Olin vähän ajatellut, että en viitsi peitellä, kun tuohon ei niin aurinko suoraan paista.

  Marianne - kiitos : ) Vaikka satoi tihutellen, tuli niin teräviä ja kauniita kuvia. Sade toi selvästi värit paremmin esiin : )

  VastaaPoista
 7. Uskomattoman vehreää, kauniita kuvia!

  Ihmeellistä miten kasvit pysyvät vehreänä niin pitkään, meilläkin on vielä kehäkukan varsia ja minttua puutarhassa vihreänä.

  VastaaPoista
 8. Kauniit kuvat vielä näin marraskuulla puutarhasta!
  Isorikon lehdet ovat todella viehättävässä värissä sointuen yhteen neilikan mättään kanssa.

  VastaaPoista
 9. Hienoja värejä olet löytänytkin ja tuo asteri on mainio, samaa lajia minullakin ja vielä jotain on vaikka sade raastanut tuulen kanssa.

  VastaaPoista
 10. Sussi - tämä syksy on ollut tosi lämmin. Ei siis mikään ihme, että kasvit ovat vielä osittain niin vehreitä : )

  Nina - se on jännää, miten tutusta puutarhata löytyy yllättäviä asioita, kuten nuo punastuneet isorikot ; )

  tia - asteri on tosi kaunis. Noin nuppuisenakin se on niin upean värinen : ) Muistaakseni katsoinkin jotain pihakuvaasi, että ihan samalta näyttää asteri meidänkin pihalla : )

  VastaaPoista
 11. Erikoinen tuo asteri kun jaksaa vielä kukkia säistä huolimatta!No onhan nämä nykyiset alkutalvet aika erikoisia myös..Mulla ei ole koskaan vielä ollut jouluruusua,olisikin hauska kokeilla,jos se kerta menestyy kukkapenkissäkin.

  VastaaPoista
 12. sarppa - mielenkiinnolla seuraan pihalla noita jouluruusuja. Ne on kaikki istutettu vasta viime keväänä. Kesän voivat hyvin, mitä nyt etanat vähän nakersivat lehtiä ; )

  VastaaPoista