torstai 12. marraskuuta 2009

Sipulikukkaruukut kellariin

Istutin tänään kukkasipulit ruukkuihin. Tähän ruukuun laitoin vielä lisää multaa. Sipulit olivat niin kauniita, että oli pakko ottaa kuva kesken istutuksen.

Nuo Korpikangas Siemen-Frö:n paperiset sipulipussit ovat sitten viehättäviä. Voit katsoa tästä aikaisemman postauksen lajeista, joita nyt istuttelin. Ostin vielä paria muutakin lajia eli ruukkuja tuli vähän liikaa... Mahtuvat juuri ja juuri kellariin.

Lopuksi vein ruukut muovilaatikoissa kellarin hyllyille. Näin niitä on helpompi kastella, kun ei tarvitse varoa, että vettä valuu pitkin hyllyjä. Ja ruukkujen kuskaaminenkin on paljon kätevämpää : )

Nyt sitten jään odottamaan kevättä : ) Ja välillä tietysti KASTELEN ruukkuja !!! Varsinkin saviruukut kuivuvat helposti.
Istutin viime vuonna tulppaanin sipulit ruukkuun noin 10.11. ja otin ne lasitetulle parvekkeelle jo 26.2, koska niiden versojen alut olivat jo aika korkeita.
Kellari tuntuu olevan suht lämmin. Olisin nytkin voinut siirtää istutusta vielä eteenpäin, jotta niiden kasvuunlähtö siirtyisi myöhemmäksi... mutta en enää malttanut odotella ; )
Hauskaa viikonloppua !

11 kommenttia:

 1. No niin :) Nyt siis minäkin kaivelen viikonloppuna sipulit esille ja rupean istutushommiin!

  VastaaPoista
 2. Millainen lämpötila sun kellarissa on? Voiskohan tuota kokeilla autotallissa, jonka lämpötila on vähän reilut 10 astetta, vai onkohan se liian lämmin.

  VastaaPoista
 3. Sinulla on keväällä upea kukkaloisto parvekkella.

  Minuakin kiinnostaa tuo lämpötila kellarissa, mikä lämpö on sipuleille sopiva?

  VastaaPoista
 4. Mari - niin, nyt on hyvä aika tai vielä myöhemminkin ; ) Oli tosi kivaa saada nuo ruukkupinot ja sipulipussukat pois tieltä. Niitä kun kerääntyi tänä syksynä vähän paljon : )

  pioni - aina kannttaa kokeilla, niin sitten tietää varmasti. Kellarissa on 5-6 astetta lämmintä.
  Epäilen, että noin lämpimässä autotallissa sipulit lähtevät kasvuun paljon aikaisemmin. Ja niistä tulee hontelon näköisiä. Tietysti voisi kokeilla istuttaa sipulit vasta talvella...

  Sussi - toivottovasti tulee upea kukkaloisto. Sitä kummasti aina tässä vaiheessa epäilee, että onnistuukohan sipulit kukkimaan asti... Ja joka kevät huomaa, miten kaikki kukkivat jälleen taas niin hyvin : )
  Kellarissamme on n. 6 astetta lämmintä.

  VastaaPoista
 5. Voi kun kivoja puuhasteluja siellä!! Niin ihania kuviakin, tekis mieli ihan itsekin kokeilla jotain vastaavaa, mutta kellariongelma on esteenä kun ei ole kunnon kellaria... Viime syksynä tein sellaisen tempun että istutin helmililjan sipuleita muoviruukkuun ja kaivoin sen maahan ja keväällä kaivoin sen sitten maasta ylös ja toin sisälle. Mutta ongelma oli siinä että maa oli yllättävän pitkään jäässä ja sain liian myöhään siten kukkaseni kukkaloistoon ja sisälle. Kaikkea näköjään meikäläisenkin täytyy kokeilla kun ei ollut kellaria ;)
  Uskon että siellä on tulossa kaunis kukkaloisto!

  VastaaPoista
 6. -T - kun ruukut laitetaan ulos maahan, on aina sään ja luonnon armoilla. Kuten huomasit ; )
  Kellarihan voisi olla myös jonkun toisen, vaikka sukulaisen... vanhoissa taloissa voi myös olla niitä perunahuoneita, joissa on aika viileää talvisin.
  Konstit on siis monet ; )

  VastaaPoista
 7. Hienoja purkkeja sipuleineen, mitenkähän minun sipuleiden kanssa käy. Tekeekö pahaa jos ovat olleet ulkona pakkasessa.

  VastaaPoista
 8. Mulla jäi sipulit istuttamatta maahan,joten hyvä vinkki laittaa ne sipulit kukkaruukkuun!:)Meillä on kylmiö.Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 9. tia - sipulit pehmenevät pakkasessa, siis jos ovat jääneet pussissa ulos. Mutta jos ne on istutettuna ruukkuihin ja ruukut laitettu multaan, kestävät pakkasta : )

  sarppa - kylmiössä ruukut säilyvät tosi hyvin : ) Meille tuli nyt plussakelit, eli täällä voi vielä istutella niitä maahan... sipulit kun ovat nyt poistomyynnissä. Mukavaa viikon alkua !

  VastaaPoista
 10. Voi ku joku syksy olis virtaa tehä sama homma :). Menestystä sipuleille!

  VastaaPoista
 11. Voi!, miten muistan nämä ajat ja ohjeet syksyllä...Olisi kiva kokeilla juuri nimenomaan tulppaaneja ja vaikka jotain erikoisia, sillä tulppaanit ovat ainoa, joihin meillä myyrät koskevat. Parvekkeella kukkisivat sulosti!

  VastaaPoista