sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Neilikat ja niiden ihana tuoksu

Käväisin ostamassa yhden terttuneilikan oksan. Väri on ihana, vihertävän valkea. Ja tuoksu neilikkamisen mausteinen. Nyt sitten käyn monesti päivässä nuuhkimassa tuota tuoksua ; )


Ruskuksen (joka oli leikkovihreänä ) oksassa oli hauskasti yksi oranssi marja. Varmaan Halloweenin kunniaksi .... ; )Aurinko paistoi eilen upeasti. Leikkokukkia ei kannata pitään suorassa auringossa, koska ne lakastuvat siinä nopeammin. Nyt vain en voinut siirtää niitä pois auringosta, kun olivat niin kauniita.
Neilikat ovat erittäin pitkäikäisiä leikkokukkia. Veteen laitetaan aina kukkavirkistettä ja kaikki lehdet, jotka jäisivät veden alle, poistetaan.

Nyt viimeisetkin pelargonit on otettu sisälle. Tässä yksi keväällä laitettu pistokas, jonka aion talvettaa normaalissa huoneenlämmössä, työhuoneeni ikkunalla. Nyt se ainakin jaksaa vielä aukaista nuppujaan...
Muut ovat viileän kirjastohuoneen ikkunalla ja yksi pimeässä kellarissa.
Leppoisaa sunnuntaita ja mukavaa alkavaa viikkoa !

10 kommenttia:

 1. Mullakin pari pelargoniaa meidän makkarissa talven ajan, toisen toin sisälle vasta eilen.
  Valkoiset neilikat ovat tosi kauniita.

  VastaaPoista
 2. Minä laitoin kokeeksi pari palakuuta maakellariin, katsotaan miten käy :) Kauniita kuvia...

  VastaaPoista
 3. Pidän myös neilikoista, ovat kauniita ja kestäviä. Tuosta lehtien leikkuusta en tiennytkään, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 4. pioni - vielä sisälläkin pelargonit jatkavat kukkimista niin kivasti. Toivottavasti talvi on vähän valoisampi kuin viime vuonna. Silloin pelargonit tulivat valonpuutteesta aika raaskun näköisiksi...

  Mari - meillä on säilynyt osa pelargoneista hyvin vanhan talon kellarihuoneessa. Niitä vain täytyy muistaa käydä katsomassa ja kastelemassa ; )

  Sussi - yleinen nyrkkisääntö on, että kaikki veteen jäävät lehdet poistetaan, niin vesi pysyy puhtaampana ja kukat kestävät pidempään. Lehdet vain varovasti nyppäistään pois...

  VastaaPoista
 5. Kauniin värisiä neilikoita sinulla ja täytyyhän sitä käydä nuuhkimassa ettei pelkkää silmän iloa.
  Minullakin kaikki pelargoniat sisällä, mihinkähän ne monet purkit saan mahtumaan taitaa mökin kellarissa tulla ahdasta. Toivon kovasti että säilyisivät talven yli.

  VastaaPoista
 6. Olen myös huomannut että neilikat kestävät ja kestävät, siksi hyviä ostaa :) ..Ja lisäksi kauniita!!

  Pelargoniat otin myös sisälle, ekaa kertaa koetan josko säilyisivät talven yli näin...Kun tuota kellaria ei ole! Sijoitin ne ikkunan lähelle jotta vähän aistisivat kylmää ikkunapinnasta, tosin en tiedä onko onko se niille hyväksi kun ovat sitten samalla valoisassa, mutta siinä ikkunalla lienee taas talomme viilein kohta.

  Ihania kuvia täällä kun selailin alempiakin postauksiasi :)

  VastaaPoista
 7. tia - toivotaan, että pelargonisi säilyy talven yli : ) Minulla säilyi amppelipelargoni ihan hyvin kellarissa viime talven. Tosin se alkoi kukkia vasta keskikesällä, mutta vauhtiin päästyään kukki runsaasti pakkasiin asti.

  -T - pelargonien lehdet säilyvät parhaimpina viileässä ja valoisassa. Viileämmässä niitä ei tarvitse kastellakaan niin usein, kun multa ei kuivu niin nopeasti. Eli ikkunallasi viihtyvät varmaan hyvin : )
  Kiitos kauniista sanoistasi !

  VastaaPoista
 8. Valkoinen neilikka on kauniin tyylikäs =D

  VastaaPoista
 9. Valkoinen neilikka on niin kaunis. Suunnittelin jo siitä joulupöydän asetelmaa, toivottavasti jouluna siihen jää aikaa, mutta koska se on niin kestävä, voinen tehdä sen jo pari päivää ennen aattoa. Komean kokoinen on pelargonisi! Meillä on viileään varastoon saatu vihdoin ikkunat, tarkoitus oli siirtää pelakuut sinne, mutta suuttuvatkohan ne kun sisältä sinne siirtää?

  VastaaPoista
 10. RANTAPUIKKO - valkoiset kukat ovat jotenkin aina tyylikkäitä.... ja niin ihania : )

  Olivieno - neilikat ovat kyllä niin kestäviä, että varmasti ovat kauniita vielä koko joulunpyhät : )
  Pelargonit ovat sopeutuvia ja sitkeitä. Viileässä niiden säilytys on paljon helpompaa, koska ei tarvitse kastella joka päivä... Pimeässä taas lehdet menevät huonoksi, mutta pelakuut eivät kuole siihen! Tärkeintä on saada ne jotenkin säilymään hengissä pimeimmän talven yli. Kun valo alkaa lisääntyä, alkaa pelakuutkin tehdä uutta kasvua : )

  VastaaPoista