sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Ruusuille ruusulannoitetta

Kaupallinen yhteistyö - Puutarhasi elämään /Schetelig Oy
Ryhmä-, peitto- ja jaloruusut sekä köynnösruusut lannoitetaan keväisin. Se on ihan välttämätöntä, jotta ruusut kukkivat kesällä runsaasti. Meillä on ryhmäruusupenkki, jota vaalin ja hoidan rakkaudella. Ja tietenkin lannoitan ruusut ruusulannoitteella, koska sen ravinnesuhteet on nimenomaan kehitetty koko kesän kukkiville ruusuille.

Ryhmäruusujen lannoitus...

Koska meillä on mullan pinnalla kompostikatetta, niin lannoitetta ei ripoteltu katteen päälle. Sen sijaan maahan kaivettiin pieniä kuoppia, joihin laitettiin lannoite ohjeen mukaan. Kuopat tietenkin peitettiin. Näin lannoite menee heti juuriston käyttöön.
HUOM! Näin voi tehdä vain luonnonmukaisilla lannoitteilla kuten tällä Solabiol Ruusulannoitteella.

Ruusut oli siis jo leikattu, joten lannoittaminen kävi helposti.

Alla kuva viime kesältä, joka oli ennätyksellisen vähäsateinen ja lämmin. Meillä kaivosta uhkasi loppua vesi, joten emme kastelleet näitä kun alkukesällä pari kertaa. Silti ruusut kukkivat runsaasti eli luomulannoitteet on tosi hyviä!
Kuvassa näkyy myös ne vanhat laventelit 😍

Solabiol Ruusulannoite...

Solabiol Ruusulannoite on siis luonnonmukainen lannoite eli se parantaa samalla maan pieneliötoimintaa. Siinä on typen, fosforin ja kaliumin lisäksi hivenravinteita. Toki se sopii hyvin muillekin kukkiville kasveille.

Solabiol Tomaattilannoitteessa Natural Booster...

Olen huomannut, että tomaattilannoitekin kukittaa hyvin ruusuja. Sitä on tullut testattua aiemmin  ruusuille. Toki voi laittaa yleislannoitettakin, mutta meidän pihan ruusut ovat olleet selvästi runsaskukkaisimpia ruusu- ja tomaattilannoitteilla.

Solabiol Tomaattilannoite on siis myös luomua. Siinä on lisänä Natural Booster, mikä edesauttaa juurien nopeaa kehitystä. Siten se edistää kasvin hyvinvointia, kukintaa ja satoisuutta.
Sitä Natural Boosteria on myös Solabiol Nurmikkolannoitteessa, Marjalannoitteessa, Puutarhalannoitteessa ja Kukkalannoitteessa.

Ruusukesä 2017...

En yhtään muista millainen sää oli 2017, mutta silloin ruusut kukkivat tosi komeasti. Ja nurmikkokin on kauniin vihreä. Silloin keväällä ruusut oli lannoitettu Natria Ruusulannoitteella eli samalla, jota nyt käytin. Natria nimi on vain vaihtunut Solabiol nimeksi. Itse lannoite on ihan samaa.

Solabiol sarjan Luujauhoa annettiin jo aiemmin pioneille, siitä enemmän Pioneille luujauhoa ja muita kuulumisia - postauksessa.


Vinkki - Mikäli haluaa hoitaa pihaa luonnonmukaisesti, niin lannoitteina käytetään luomulannoitteita. Sen lisäksi lannoitus tehdään kuun mukaan ajoittaen eli vähenevällä kuulla.

Upeaa viikkoa!

Terveisin Sari

2 kommenttia:

 1. Onpas komea kukinta ruusuilla. Ihastelin myös lavendeleja niiden takana. Onko ne todellakin säilyneet talven yli? Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ruusut on kyllä kukkineet komeasti, kun niitä on lannoitettu keväisin sekä kesällä ohjeen mukaan. Ja niille annetaan myös syyslannoite.
   Laventelit ovat säilyneet talven yli, itse asiassa ehkä 15 talven. Ne voivat olla sitäkin vanhempia. Ne on muuten itse kylvetty siemenistä silloin joskus.

   Poista