keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Biohajoavat taimiruukut testissä

Blogiyhteistyö - Schetelig
Kompostoitavat biohajoavat taimiruukut on nyt testissä. Tällaisia ekologisempia ruukkuja olen odottanut jo pitkään. Istutin niihin heti koulittavia taimia, niin saa tuntumaa, miten ne toimivat käytännössä. Siten näkee kuinka ne kestävät kasvatuksessa ja maatuvatko tosiaan kompostissa. Tämä on kyllä nyt jännä testi 😊

Biohajoava ja tavallinen taimiruukku...

Nämä ovat siis Vefi Bioruukkuja eli kompostoitavia esikasvatusruukkuja. Ne on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista kuten mm. sokeriruoko-/sokerijuurikkaan tärkkelyksestä.
Ne on täysin biohajoavia ja kompostoituvia sekä täyttävät  teollisen kompostoitavuuden standardin. Eli maatuvat 2-3 kuukaudessa, kun kompostin lämpötila on 50-70 astetta. Tietysti kotikompostoreissa aikaa menee yleensä paljon enemmän, koska kompostorissa ei ole aina niin korkea lämpötila. 
Aion testimielessä laittaa yhden ruukun kompostoriin maatumaan.

Bioruukkuja on pyöreitä, joiden halkaisija on 8 cm sekä kuvan neliömäisiä 8x8 cm. Neliömäinen näyttää malliltaan hyvin samanlaiselta, mitä ostettujen kasvien taimiruukut. Kuvassa kummassakin on siemenestä kylvetyt munakoison taimet. Harmahtava ruukku on siis se biohajoava taimiruukku.

Kosmoskukat koulittu...

Kylvin kuukausi sitten kosmoskukan siemeniä hajakylvönä eli monta siementä yhteen rasiaan. Hajakylvökset pitää aina myöhemmin koulia, mutta nyt tämän kanssa olin vähän myöhässä. Ne on ne kevään työkiireet... 😉


Koulin jokaiseen ruukkuun kolme tainta, koska taimia oli niin paljon. Koulimisesta on tosi vanha postaus, mutta edelleen pätevä Huhtikuun siemenkylvöt ja koulinta. Nämä ruukut on niitä bioruukkuja.

Seuraavana päivänä taimet olivat jo terhakkaasti pystyssä.

Lisää ohjeita taimikasvatukseen...Ekat siemenestä kasvatetut pelargonit kukkivat jo...

Samalla istutin osan pelargonien siemenestä kasvatetuista taimista ruukkuihin. Ihanasti ensimmäiset pelakuut jo kukkivat ja kummatkin samaa väriä. Siemenistä tulee nimittäin erivärisiä pelakuita. Nämä on siis kylvetty tammikuun lopulla.
Lisää pelargonin kasvatuksesta Pelargonin kasvatus siemenestä on helppoa.


Sain Vefi Bioruukut testaukseen niiden maahantuojalta eli Scheteligiltä. Kiitos heille kivasta testausmahdollisuudesta!

Ihanaa viikon jatkoa!

Terkuin Sari

2 kommenttia:

  1. Kiva nähdä, että kosmosryteikkö onnistuu. On ohjelmassani tänä iltana, vaikka pelkäsin jo menettäneeni ne. Kiitos kuvista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Hyvin onnistui niiden jakaminen, kun otti rasiasta koko multapaakun pois. Sitten olikin helppo jakaa paakkua pienempiin osiin. Ja jos on oikein paljon taimia yhdessä, niin ne voi istuttaa pieninä tuppoina :)

      Poista