maanantai 9. lokakuuta 2017

Miksi syksyllä valkoiset kukat ei aina miellytä?

Valkoiset kukat ovat juhlallisen kauniita, ja ostankin niitä usein kotiin. Mutta näin syksyisin valitsen muita värejä. Selitys tähän löytyi fengshuista, ja sen viidestä elementistä. Fengshui on tuhansia vuosia vanha oppi ihmisen ja ympäristön vuorovaikutuksesta.


Viisi elementtiä fengshuissa...

Fengshuissa on viisi elementtiä, ja ne sekä niiden keskinäinen vuoropuhelu on yksi tärkeimmistä perusasioista. Viisi elementtiä ovat metalli, vesi, puu, tuli ja maa. Näiden viiden elementin määrää tarkastellaan kohteesta, aina kun tehdään fengshui suunnitelmaa tai konsultaatiota. Kaikki elementit ovat samanarvoisia ja yhtä tärkeitä, kyse on usein elementtien keskinäisestä harmoniasta. Eli jos yhtä on aivan liikaa suhteessa muihin, se ei yleensä ole hyvä asia.


Fengshuin metalli-elementti....

Valkoinen on siis metalli-elementin väri, aivan kuten myös harmaa.  Materiaaleista metallia on selkeästi esim. rosteripinnat.
Vuodenajoista syksy, etenkin syys-lokakuu, on metalli-elementin aikaa.

Miksi sitten vältän näitä valkoisia kukkia syksyisin? Siksi, että ne tuntuvat liian kylmiltä, kovilta  ja muutenkin epämiellyttäviltä. Eli liika metalli ei sovi minulle yhtään! 

Kaikki eivät koe syksyisin valkoista näin kuten minä, jotkut jopa innostuvat syksyllä juuri metalli-elementistä. Me ihmiset olemme erilaisia. Minä olen fengshuin mukaan "vahva puu" ja "metalli tuhoaa puuta", joten ei mikään ihme, että valkoiset kukat eivät viehätä minua syksyisin.

Heti kun syksy vaihtuu talveen ja sen vesi-elementtiin, innostun taas valkoisista kukista.  Fengshuissa talvi alkaa jo marraskuun alussa, eli ekat valkoiset jouluruusut voi ostaa silloin 😊

Lämpöä sulattamaan metallin kylmyyttä...


Huomaan nyt haalineeni työhuoneeseenikin oranssia ja punertavaa. Ne tuovat kivasti lämpöä metallin-aikaan, varsinkin kylminä ja koleina päivinä. Enpäs älynnyt ottaa niistä kuvia päivällä, joten tässä kuva terttuneilikoista.Olisi kiva kuulla, miten te koette syksyn?
Tuleeko valittua valkoisia kukkia syys-lokakuussa, vai jotain värikkäämpää?


#fengshuiblogihaaste

Meitä on kolme bloggaavaa fengshui-konsulttia ja nyt haastoimme toisemme kirjoittamaan samasta aiheesta kerran kuukaudessa. Tämän lokakuun aiheena on siis metalli-elementti.
Millainen vaikutus metallilla on sinuun House of Riikka -blogi / Riikka Pöntynen
Metallin syksyistä säihkettä my feng shui life -blogi Virpi Karjalainen
Miksi syksyllä valkoiset kukat ei aina miellytä? Sarin puutarhat -blogi Sari Weckström

#fengshuiblogihaasteen marraskuun aihe on vielä mietinnässä. Saa ehdottaa aihetta....😉
Syyskuun fengshui-roina postaus oli Roinaa, roinaa eli haravoidako vai ei?


Jos fengshui alkoi kiinnostaa, niin pidän Virpin kanssa  Ota fengshui-filosofia haltuun, fengshui viikonloppukurssin Helsingissä 28.-29.10.2017. Linkistä näet lisätietoja.


Mukavaa syksyistä viikkoa!

Sari

10 kommenttia:

 1. Hassu sattuma, juuri samoja neilikoita on olohuoneessa...Valkovihreitä ruusuja katselin, mutta joku tunne esti ostamasta niitä enää...(alkusyksystä ostin niitä useinkin). Violetin sininen hortensia kiikkuu maljakon reunaa vasten sitten keittiössä. Sitten kun tutkailin vielä tuota horoskooppi taustaa, niin metalli-apina taidan olla. -Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tosiaankin kuunnella omia tuntemuksia ja fiiliksiä näissä kukkavalinnoissa ;)
   Nyt kun on satanut lähes joka päivä, niin sekin vielä "kylmentää". Eli ei mikään ihme, että valitsit oranssia.
   Jos ymmärsin oikein niin olet metalli-apina(metalli), eli vuosipilarisi on aika metallinen. Toki siellä on vielä kolme muuta pilaria omine elementteineen ja eläimineen. Jos metallia on liikaa, niin sitä pehmennetään muilla elementeillä... kuten metallia esim. oranssilla.

   Poista
 2. Kauniita on valakoset kukatkin, vaan kyllä kaipovaa tähän harmaaseen vuuvenaikaan värrii! Krysantteemit on miun suosikkija ja syklaami.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä! Tosin ulos kun vilkaisen, niin koivut ja vaahterat hehkuvat nyt keltaisina tuolla sateessa. Täällä ei vielä ole niin harmaata, mutta se on kyllä edessä ;)
   Krysanteemeissa onkin upeita värejä, aivan kuten syklaameissakin. Jostain syystä ei ole tullut ostettua kryssaa pitkään aikaan... joten se taitaa tarttua mukaan seuraavalla kerralla :)

   Poista
 3. Eipä tosiaan munkaan tule syksyisin ostettua valkoisia kukkia, vaan jotain väriä, fiiliksen mukaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa jännä kuulla, että meitä on monta, joille syksyllä kukissa pitää olla väriä.
   Katselin juuri parvekkeen valkoisia minisyklaameja, ja eivät enää tuntuneet niin ihanilta kuin silloin elokuussa. Hurmaava tuoksu niissä kylläkin on edelleen :)

   Poista
 4. Mie taas kaipaan valkoisia kukkia, krysanteemeja ostan useimmiten, tuomaan valoisuutta hämärään työhuoneeseeni. Tälläkin hetkellä työpöydällä on maljakossa valkoisia krysanteemeja :) Vaikka yritän suunnata silmäni värikkäämpiin kukkiin, niin voima vetää noihin valkoisiin. Johtuneeko siitä, että olen tulihevonen? Muutoin kaipaan ympärilleni oranssia, vaatteissa, asusteissa ja jopa kynttilät ovat oransseja. Tajusin äskettäin, että rakastan syksyä mm. ruskan värjäämien lehtien takia. On mukava oppia tuntemaan omaa minäänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sinulla on valkoisia kukkia vain työhuoneessa, niin se vähän viittaa siihen, että tarvitset metallia. Tulihevonen ei ehkä saa asioita tehtyä tai vietyä loppuun ilman metallin "kuria ja järjestystä" ;)

   Poista
 5. Hyvä kirjoitus! Nyt saan itsellenikin selityksen värillisten kukkien ostelulle. Yleensä ostan vain valkoisia kukkia, mutta syksyisin kotiini (koko perheen ihmetykseksi) ilmestyy värillisiä, usein juuri oransseja, kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi mielenkiintoista, miten fengshui näkee vuodenajat ja elementit. Ja miten tämäkin valkoisten kukkien karttaminen syksyllä näyttää monella toteutuvan.
   Sitä tulee aina välillä ihmetelleeksi, että miten nämä kaikki fengshui menetelmät on alun perin keksitty :)

   Poista